Hvilken ost er trygt å spise under graviditet?

Har du lyst på noen Cheddar på kjeks eller en delcious mozzarella-salat? Skjermer tucking i ost når du forventer, kan noen ganger være litt komplisert på grunn av risikoen for listeria - en bakterie som er tilstede i visse typer ost. Listeria er farlig under graviditet, da det kan forårsake matforgiftning, men heldigvis er det fortsatt mye fromage trygt å spise når du er gravid. Vi har plukket ut 15 av de beste ...

Hvilken ost er trygt å spise under graviditet?

Double Gloucester

En hard, appelsinost, Double Gloucester er et godt alternativ til Cheddar og gitter det i ostesauser eller makaroniost gir litt farge. Du kan også blande noen inn i denne oppskrift med blomkålost.

cheddar

Den krummende, kremfulle tanginessen til en god Cheddar kan gjøre alle livets små problemer forsvinne, spesielt når det er revet liberal over brød og ristet.

Stilton

Til tross for å være en blå ost, er Stilton faktisk trygt å spise i svangerskapet fordi det er en hard ost, som ikke inneholder så mye vann som myke oster, så bakterier (som listeria) er mindre sannsynlig å vokse i dem. Men vær klar over myke blå oster som Gorgonzola og Roquefort med mindre de er kokt grundig.

feta

Fettet stammer fra en blanding av sau og geitemelk, feta stammer fra Hellas, og brukes regelmessig i middelhavskjøkken. Det er en rik kilde til vitamin B12, som du trenger i svangerskap for å hjelpe veksten og utviklingen av babyen din. For en sunn, velsmakende lunsj, prøv denne oppskriften Feta, Mint, Lentil og Pistachio Omelett.

mozzarella

Så lenge mozzarella er laget av pasteurisert melk, er det fint å spise i svangerskapet. Legg til pizza, skiv den over toppen av lasagne- eller pastaretter eller server kald med tomater og basilikum. Vi elsker det i denne vegetabilske og Mozzarella Bake.

halloumi

Med den faste, fjærete tekstur kan halloumi bli grillet eller stekt samtidig som den beholder sin form. Ideell for å legge til salater som denne Halloumi, Asparges & Granatäpple Quinoa Salat.

Myk ost

Oste spreads som Philadelphia er trygt å spise i svangerskapet som de er laget med pasteurisert melk. I tillegg til å legge til smørbrød, er det flott på toast og toppet med tomater for en velsmakende frokost.

Bakt camembert

Mens camembert er normalt ikke trygt å spise i svangerskapet, da det er en myk, skinnost, bake den i ovnen inntil den renner varmt hele veien gjennom og du dreper av listeria-bakteriene som kan være farlig. Få litt friskt, crusty brød og grave inn.

Hytteost

Klassisk sett sett som en "slankere mat" på grunn av fettinnholdet, er stekt ost god for å legge til jakkepoteter, toppet på havrekaker eller legge til krydret kyllingomslag. Det er en god mat i svangerskapet, da det er høyt i protein, som du trenger for å hjelpe barnets vekst.

mascarpone

En myk, spredbar ost som kommer fra Italia, mascarpone er trygt i svangerskapet så lenge melken den er laget av, er pasteurisert. Den har en veldig mild smak, slik at den kan brukes i både smakfulle og søte smaker for å legge til kremhet. Prøv å røre litt inn i denne Rigatoni og Courgette pasta parabolen.

paneer

Denne klassiske indiske osten serveres ofte i karri for å legge til tekstur, eller sammen med spinat. Det er mild smak og litt tynn tekstur betyr at det går bra i krydrede retter. Prøv å legge den til denne Full-Of-Sunshine Thai Curry Oppskrift.

Edam

Denne nederlandske osten er mild og kremaktig, så ideell for en rask ost på toastmat. Mini Edam oster som Babybel gjør gode snacks for å holde deg igjennom dagen (for deg og barna dine!)

parmesan

Hardere oster har en tendens til å bære den laveste risikoen for listeria, så en svært vanskelig ost som parmesan (eller pecorino) er greit å spise i svangerskapet. Prøv grating slithers i en salat eller sprinkling fint revet parmesan over pasta retter som denne Pappardelle al Ragu.

Hvitløk og urtroulade

Selv om det er en myk ost, er hvitløk og urtrouladeost trygg å spise i svangerskapet så lenge det er laget med pasteurisert melk. Perfekt for å spre på en baguette eller blande inn i en ostesaus for ekstra smak.

Geitost uten skall

Mens geitost med en skinne (Chevre) ikke er trygt, kan du også kjøpe varianter som er skinnfrie, og disse er trygge i svangerskapet. Prøv denne Rosemary-stekt Butternut, Courgette, Amaranth og byg Couscous Salad oppskrift med geitost.

Pass på at du følger Mor & Baby på Instagram for relatable memes, inspirerende historier og foreldrehack!

Har ca 60 sekunder å spare? Hvorfor ikke bli med tusenvis av mødre-å-være og start din egen Amazon baby ønskeseddel! De er helt gratis å skape og perfekt å sende til vennene, tante og mamma din for å sikre at du får babyprodukter du virkelig trenger ... Klikk her!

For foreldre tips, triks og råd du kan stole på, klikk her for å laste ned et gratis digitalt nummer av Mother and Baby magazine.

Les nå:

De beste alkoholfrie og koffeinfrie drinker for graviditet

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar