Sjekk dine sportsvedlegg for DMAA, stoffet som koster bolten hans gull

Innhold

Aldri hørt om DMAA? Vel, det er stoffet som den jamaicanske sprinteren Nesta Carter har testet positivt for - et resultat som har kostet Usain Bolt sin 4x100m gullmedalje fra OL i Beijing i 2008, og bortskjemt hans tredobbelt tredobbelt gull.

Nå har Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency (MHRA) lansert en handlingsuke for å øke bevisstheten om de potensielle helserisikoen som er forbundet med DMAA, som finnes i noen ulisensierte medisiner og sportsvedlegg.

Farene ved DMAA kan strekke seg langt utover Olympians som mister medaljer. MHRA advarer om at det har vært knyttet til høyt blodtrykk, stramming i brystet, slag, hjerteinfarkt og til og med død.

I 2012, Claire Squires, 30, led et dødelig hjerteinfarkt en kilometer fra målstreken i London Marathon. Hun hadde brukt et pulver som heter Jack3D, som inneholdt DMAA som aktiv ingrediens, for et løft for å hjelpe henne å fullføre løpet. Forresten regnet at DMAA var en medvirkende faktor til hennes død.

Til tross for disse risikoene, sier MHRA at DMAA fortsatt finnes i et betydelig antall produkter som forblir på salg i Storbritannia. Derfor er det opptatt av å gjøre alle idrettsutøvere oppmerksomme på farene, og oppfordre dem til å kontrollere eventuelle produkter de bruker for denne potensielt skadelige ingrediensen.

Det er vanskelig å holde styr på DMAA, delvis fordi det har en rekke navn, inkludert geranium ekstrakt, geranamin og metylhexanamin. Det første trinnet er å sjekke listen Global Drug Reference Online for de alternative navnene til DMAA.

Hvis du mistenker at et tillegg inneholder DMAA, bør du sende e-post [email protected] med detaljene.

Dr Chris Jones, leder av MHRAs Medicines Borderline Section, sier,

"Vi fjernet først disse produktene fra salg i 2012, og vil beskytte folkehelsen ved å fortsette å gjøre det.

"Selv om salget av DMAA-produkter har gått ned siden 2012, er alle selskaper som selger denne ulisensierte medisinen, et selskap for mange."

Handlingsuke går fra 30. januar til 5. februar, og er en del av FakeMeds-kampanjen som tar sikte på å markere risikoen for å kjøpe ulisensierte medisiner online. Gå til www.gov.uk/fakemeds for mer informasjon.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar