Celibacy vs Abstinence: Real Differences som sprer dem fra hverandre

Hvis du har vanlig sex, bryr du deg ikke om disse ordene. Men hvis du ikke har sex, må vi se på celibat vs abstinens.

Du kan ler og ruller øynene dine på folkene som ikke har sex, men på et tidspunkt hadde du heller ikke sex. Jeg mener, til jeg mistet min jomfruelighet, var jeg celibat - åpenbart og mesteparten av det. Og siden jeg har blitt seksuelt aktiv, har det vært perioder hvor jeg ikke har hatt sex. Er det unormalt? Ikke i det hele tatt.

Din 101 guide til celibacy vs abstinence

Selv om du bør vite, er det en forskjell mellom celibat og abstinens. Ok, i dag blir de blandet og deres definisjoner blir uklare, men de er ikke det samme. Så, hvis du lurer på hvor du befinner deg, la oss komme deg til forretninger og få deg til å forstå alt som er å vite om celibacy vs abstinence.

# 1 Hva er celibat? Celibacy er begrepet som brukes til å referere til noen som ikke har sex, vanligvis på grunn av religiøse løfter eller kyskhet. Folk som er celibat er vanligvis ugift, så det er her de religiøse synspunktene knytter seg inn. Folk kan komme ut av celibat og i de fleste tilfeller gjøre når de blir gift. [Les: Identifisere med grå aseksualitet i en verden av sex]

# 2 Så, hva er avholdenhet? Seksuell abstinens er når noen frivillig avstår fra å ha noen form for samleie. Vanligvis inkluderer det andre seksuelle handlinger, men ikke nødvendigvis. Hvis noen er avholdende, betyr det ikke nødvendigvis at det skyldes religiøse årsaker.

For eksempel kan noen som ønsker å finne et stabilt forhold bli avholdende mens de venter på å finne noen spesielle. Det betyr ikke at de skal vente til ekteskapet har sex, de tar bare en pause.

# 3 Hvis du er celibat, kan du fortsatt være seksuelt oppvokst. Bare fordi du ikke har sex, betyr det ikke at du ikke kan bli seksuelt oppvokst. Men hvis du er aseksuell, betyr dette at du ikke opplever seksuell tiltrekning, men folk som er aseksuelle kan fortsatt ha sex.

Æseksuelle mennesker kan være i relasjoner og ha sex for å tilfredsstille deres partner, eller de kan være i fornektelse av å være aseksuell. [Les: Seksuelle mennesker og hvordan det er for dem i dating verden]

# 4 Du trenger ikke en grunn til å være celibat eller abstinent. Fordi det ikke er så populært i et livsstilsvalg, er folk nysgjerrige. De vil vite hvorfor du ikke har sex. Men hør, må du ha en grunn? Du kan bare velge å ikke ha sex. Hvis du vil ta en pause, ta en pause. Hvis du vil vente til du er gift, så vent. Du trenger ikke en unnskyldning for å leve livet ditt slik du vil ha det.

# 5 Det er ingen medisinske bivirkninger ved å være celibat eller abstinent. Hvis du er celibat eller abstinent, kommer din pikke ikke til å falle av. Uttrykket "Hvis du ikke bruker det, mister du det", gjelder ikke for dette. Det er faktisk ingen medisinske bivirkninger fra å ikke ha sex. Du kan fortsatt onanere, og hvis du velger å ikke onanere, vil du leve. Du skal nok utvikle superhuman disiplin, men det handler om det.

# 6 Det er 100% STI-bevis. Jeg mener, du vet sikkert dette, men ved å ikke ha sex, er det en legitim 100% garanti at du ikke vil inngå en STI eller bli gravid. Sjokkerende, ikke sant? [Les: Å trekke ut er helt trygt og annet forferdelig sexråd]

# 7 Kan du bli celibat / abstinent etter å ha sex? Du kan slutte å ha sex når du vil. Hør, i begynnelsen kommer det ikke til å være lett. Du har nok anstrengelser og tanker, men etter en stund synes de å sakte gå bort.

Du slags glemme hva sex følte meg. Jeg snakker som om jeg trener celibat, jeg er ikke, men det har vært lange strekker hvor jeg ikke hadde sex. Og på et tidspunkt er det bare ikke i tankene som det en gang var.

# 8 Kan du bruke avholdenhet for selvutvikling? Absolutt. Faktisk har jeg prøvd det. Jeg brukte så mye tid på å fokusere min oppmerksomhet på gutta, og jeg fant ikke det jeg ønsket. Gutter ville spille spill med meg, og jeg fant meg selv å bli distrahert og tatt av det jeg burde ha fokusert på: meg selv.

Så bestemte jeg meg for ikke å ha sex i en periode bare for å fokusere på meg for en forandring. Det var vanskelig, men jeg fant meg selv å ha mer tid til å gjøre ting jeg ønsket å gjøre med folk jeg egentlig bryr seg om. [Les: Hvordan fokusere på deg selv og lage ditt eget solskinn]

# 9 Uførhet bestemmer ikke seksuell preferanse. Mange anta at en mann utøver avhold, da er han homofil. Han kunne være, han kunne også være rett eller biseksuell. Bare fordi du ikke vil ha sex, betyr det ikke at du er homofil, rett eller biseksuell. Det betyr ikke noe. Det betyr bare at du ikke vil ha sex ... det er det.

# 10 Du kan bruke forskjellene mellom abstinence vs celibacy for å koble til mennesker annerledes. Bare fordi du ikke har sex, betyr det ikke at du ikke opplever kjærlighet. Du kan prøve avholdenhet og lære forskjellige måter å koble til med noen.Folk antar at den beste måten å forbinde med en person er gjennom sex. Men det er det ikke. Det er en måte å koble til, men det er så mange andre måter vi nettopp ikke har sett på.

[Les: 14 måter å koble til med noen og føle seg mye nærmere]

Nå som du vet forskjellene mellom celibat og abstinens, forhåpentligvis har du en bedre forståelse av deg selv og menneskene rundt deg. Det er ikke rart, faktisk er det helt normalt.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar