Catfishing er ekte! 13 tips for å gjenkjenne det umiddelbart

Catfishing er mer ekte enn du kan forestille deg. Og hvis du vil unngå et langt uttegnet spill av løgner og bedrag på nettet, hold disse 13 tipsene i bakhodet.

Det er hver online dateres verste mareritt. Du bruker måneder til å snakke med en person som du føler at du har kontakt med på en rekke nivåer. Du bruker timer til denne personen, avslører personlig og til og med smertefull informasjon, og de godtar deg fortsatt. Du tenker på dem hele tiden og til slutt føler at du kan bli forelsket i noen du aldri har møtt ansikt til ansikt.

Den neste tingen du vet, begynner de å opptre fjernt eller skyve deg bort når du henter møtet personlig eller snakker via videosamtaler. Til slutt blir du knust og fullstendig lurt når hele greien blåser opp i ansiktet ditt som du innser at personen du trodde du visste egentlig ikke var den samme personen de selv hadde forestilt seg å være.

Og så begynner det på deg ... Du har bare blitt kattet!

Hva er catfishing?

Enkelt sagt, å være katfisert er som å bli lurt online. Men personen som lyver for deg, ligger ikke bare på trivielle ting som det de ser ut eller hvor de bor. Det er som om de faktisk lever et andre liv på nettet som er merkbart forskjellig fra det de lever i det virkelige liv.

Personen du har blitt sakte forelsket i online, kan vise seg å være en sjarmerende twentysomething som jobber for en hip lite platebutikk, da de faktisk er en utrolig usikker fortid som bare ser på å være nær nok til deg til å få deg til å sende dem nakenbilder! Skumle, ikke sant? [Les: 6 store ting du må vite før stripping for et bilde]

Hva er det som å bli kattet?

Å få katfished suger, men her er noen få råd, så du kan forhåpentligvis unngå å bli fanget i en lignende situasjon i fremtiden.

# 1 Du kan være ærlig, men ikke alle andre er. Det er altfor lett å være naivt og tror at å være en god person som verdsetter ærlighet, vil også tiltrekke seg disse typer mennesker til deg. Selv om det ikke alltid er en feil å vil se det beste i andre, er det også den raskeste måten å overse røde flagg og ende opp skuffet.

Å bli kattet av en person som du trodde å være ærlig, er et slag av virkelighet som tjener som en påminnelse om at ikke alle vil være ærlige med deg, bare fordi du er ærlig med dem. [Les: 9 måter å unngå online kryper og deres skumle måter]

# 2 Ikke døm en bok ved omslaget. I dagens verden av Photoshop, Instagram-filtre, Camera 360 og alle slags redigeringsprogrammer som kan manipulere bilder, er det egentlig ikke så vanskelig for noen å skildre et alt flatterende bilde til den elektroniske verden. En steinbit vil bare vise deg hva de vil at du skal tro, ikke hvem de egentlig er.

Online dating sites er fylt med profiler av uklare hodeskudd eller ansiktsløse bilder av 6 pakker eller bikini bods. Noen bilder blir faktisk stjålet fra andre virkelige folks profiler, og disse er de verste typer bedrag. Hvis fyren eller jenta du snakker med ser ut som de gikk rett ut av GQ eller Victoria's Secret-katalogen, kan de faktisk være falske. [Les: 13 enkle måter å se på løgnere i et online dtaing-nettsted]

# 3 Ikke legg alle eggene dine i en kurv. Sjansene for at denne personen er din soulmate kan være ekte eller ikke. Den gode tingen om online dating er at du ikke trenger å forplikte deg til noen person før du blir kjent med dem, både online og personlig.

# 4 Se opp for de røde flaggene. Bare å snakke på bestemte tider av dagen, bare kroppsbilder, færre bilder, motvilje mot å engasjere seg i videochatt eller snakke på telefonen, nøle med å møte personlig, men tilsynelatende interessert ... Dette er noen av de største røde flaggene i online dating verden . Hvis personen du snakker med gjør noen av disse tingene, må du kjenne så snart du kan!

# 5 Gjør din forskning. I teknologiens alder er det nødvendig å være noe om denne personen som kan validere om de er ekte eller ikke. Søk etter navnet deres online, og prøv å se om de eksisterer andre steder. Hvis du ikke finner en legitim profil på dem på nettsteder som LinkedIn, Facebook eller Twitter, er de nok faker. [Les: 30 virkelig gode tips for å hjelpe deg med å vinne på nettdating]

# 6 Still de rette spørsmålene. Dating, enten online eller i virkeligheten, krever at du i det minste lærer litt om personen du snakker med. Spør dem om hva de gjør, hva de er i, hva slags folk de henger med, eller hvor de liker å henge ut.

Hvis svarene deres er inkonsekvent, blir du katfisert. Hvis de svarer med altfor generiske svar, er de enten utrolig kjedelige eller du blir katfisert. Til slutt, hvis deres svar er altfor fantastisk, er de sannsynligvis nøtter, og du er mest sannsynlig å bli kattet. Eventuelle fishy svar vil fortelle deg at du har en steinbit i hendene dine.

# 7 Ikke stole på meldinger alene. Det er best å få dem til å snakke på telefonen og ha en videochatt før du bruker måneder til å snakke med noen som kan skjule seg bak et falskt bilde. Skype er den foretrukne metoden for å kunne se personen du snakker med.

Hvis de avviser, kan du forvente at noe fisket skjer, uansett hvilken unnskyldning de kan gi deg.[Bekjennelse: Jeg brukte et datingside uten et bilde, og dette skjedde!]

# 8 Fang dem av vakt. Du kan velge å ringe dem tilfeldig når du chatter for å se om de plukker opp. Hvis de ikke gjør det, så er det et stort rødt flagg. Hvis de passerer tilfeldige anropstesten, spør dem om et bilde som holder et bestemt element eller gjør noe spesifikt. Dette vil vise seg om bildene de sender deg er ekte, og ikke bare bilder av tilfeldige personer de fant online.

# 9 Appellere til deres moral. Dette er et langt skudd, spesielt hvis personen du snakker med er et proff på bedrag. Men uansett er ærligheten fortsatt den beste politikken - det er verdt å prøve å få dem til å føle seg skyldig i å lyve eller bedra deg. Du kan nevne at du håper de er den virkelige avtalen, fordi du har vært ingenting annet enn ærlig hele tiden. [Les: 13 irriterende og ubeleilig online dating problemer du må møte]

# 10 Folk som steinbit er vanligvis usikre. Mange mennesker som steinbit gjør det fordi de ikke er sikre på hvem de egentlig er. Dette er grunnen til at de velger å gjøre opp et fantasieliv som de kan leve mens de snakker med folkene de lurer på. De fleste som steinbit er egentlig ikke ute for å skade noen, så det er best å bare ha sympati for dem og ignorere dem etterpå.

Vær imidlertid forsiktig med de som prøver å be om penger eller favoriserer fra deg. Disse menneskene vil prøve å appellere til din naivitet for å dra nytte av deg. Som en generell regel, gi aldri ut penger til folk du nettopp har møtt på nettet. [Les: 13 grunner til at online dating kanskje ikke er for deg!]

# 11 Hold alltid sikkerheten din i tankene. Uansett hva du nekter å avsløre for en person som du kjører inn på gaten, bør være den samme informasjonen du nekter å avsløre for alle du snakker med på nettet. Du vet aldri hva de kan gjøre med informasjon som hvor du bor, hvor du jobber, hvem vennene dine er, og annen informasjon som de kan bruke til å stalke deg, eller verre, skade deg. [Les: 14 viktige gjør og ikke på nettdating]

# 12 Hvis det er for godt å være sant, er det sannsynligvis. Hvis du finner deg selv å snakke med noen som passer til alle kriteriene i drømmepartneren din, bør du hoppe for glede, ikke sant? FEIL. Den som catfishing deg, prøver å få tillit ved å være partner for drømmene dine. Ikke fall for det! I stedet må du sørge for at denne personen er den som de skildrer seg for å være før du går av og planlegger livet ditt sammen. [Les: Hvorfor online dating kan være mer skremmende enn en skrekkfilm]

# 13 Fangende steinbit blir lettere etter en stund. Selv om jeg ikke ønsker at du skal finne flere steinbit for å øve din sleuthing ferdigheter, er det alltid godt å vite at de mer villedende menneskene du går inn i, desto bedre blir du å luke dem ut. Etter en stund vil du bare bruke tid og energi på folk som er ekte med deg.

[Les: Hvordan fange en steinbit - online fakers avslørt]

Å få catfished er bare en av de mange ikke så morsomme opplevelsene du vil ha når du prøver online dating. Men når du lærer å få øye på og unngå dem, vil din online dating opplevelse bli mye mer givende!

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar