Carrera Crossfuse Electric Bike Review

Innhold

Elektriske sykler har noe å tilby alle typer syklister, men for e-sykkelrevolusjonen å virkelig ta av, må det sikkert bli tatt med pendlere. Carrera Crossfuse kan vel være sykkelen som kaster en kritisk masse av tog- og bussbrukere på to hjul, fordi det gir nesten alt en pendler kan ønske seg til en pris som er betydelig lavere enn andre e-sykler med lignende funksjoner.

Det første som gjør Crossfuse skiller seg ut, er rekkevidden - en mammut 80 km til 130 km. Det betyr at det bare krever plugging i to eller tre ganger i måneden for de fleste pendlere og kan håndtere lange dagsturer hvis du vil bruke Crossfuse for touring. Jeg fikk 110km ut av en ladning på nesten alle avstanden i Tour-modus, som er det nest laveste nivået av assistanse - det er fire totalt, som går fra Eco opp til Turbo. Hvis du sprer rundt i Turbo hele tiden, vil rekkevidden falle betydelig, men med mindre du bor i et spesielt kupert område, trenger du sjelden det - Tour-modusen vil være tilstrekkelig hjelp til å brise gjennom rittene dine.

Den andre tingen at dette setter denne e-sykkelen fra hverandre er turen. Takket være vridmomentføleren gir den hjelp fra Bosch Active Line PLUS-motoren, i tråd med hvor hardt du pedaler, noe som gir en langt mer naturlig og jevn opplevelse enn når assistansen er gitt helt basert på hvilket nivå du velger. Det er ingen røking i livet når du flytter bort fra trafikklys - det føles akkurat som å sykle. En sykkel som bare skjer for å kreve mindre innsats.

Den eneste ulempen ved denne typen sensor er at i bratt oppoverbakke kan det være fint å slå en e-sykkel inn i et høyt, fast hjelpnivå og kyst opp, mens med kryssfarten må du pedalere litt vanskeligere å få et større løft. Det er fortsatt ikke så vanskelig å komme opp en bakke, spesielt hvis du velger det øyeblikk for å bruke Turbo-modusen.

En viktig test for enhver e-sykkel er hvordan den håndterer hvis batteriet går tørt. På 24kg er Crossfuse et tungt dyr, så jeg var ikke optimistisk på denne fronten. Det passerte imidlertid omtrent den største testen jeg kunne ha kastet på den. Batteriet gikk tom 50m fra den største bakken på pendelen min dagen etter at jeg kjørte London Marathon. At jeg gjorde det opp bakken uten å hjelpe eller måtte gå, er testamente for rytmen sin. Når det er sagt, vil jeg gjøre mitt ytterste for å unngå å gjenta opplevelsen - det er definitivt ikke lys nok til at du ikke merker forskjellen mellom ridning med hjelp og uten.

Se relaterte Electric Bike Kjøpers GuideThe Best Electric Bikes For 2018Pinnacle Lithium Ion Electric Bike Review

Det er frontfjæring på Crossfuse, som du kan låse eller låse opp. I teorien bør man ri på byen med den låst for ekstra effektivitet mens man kjører, men med tanke på tilstanden i Londons veier og sykkelbaner, valgte jeg den ekstra komforten av fjæringen for all min ridning. Etter en tynnhjulet racer, var det en glede å takle potholes på hovedet mens du cruiser rundt på Crossfuse.

Crossfuse har også skivebremser, som er en funksjon å se etter på hvilken som helst e-sykkel, fordi å stoppe e-sykkelens store vekt raskt er en bekymring, spesielt når du går nedoverbakke.

Det er forferdelig å like Crossfuse, og jeg har ikke sett mange e-sykler, hvis noen, som kan matche sin funksjonssett for £ 1,600 - den utmerkede motoren og det store spekteret er mer vanlig funnet på £ 2,000-plus modeller. Det er imidlertid noen få quibbles å adressere.

Den første er mangel på integrert tilbehør. Et sparkestativ, mudder og lys som løper av batteriet er alle veldig nyttige på en e-sykkel. Det andre er skjermbildet på styret, noe som indikerer hvor mye batteri som bare er igjen gjennom stolper. Mange e-sykler vil estimere hvor mange miles eller kilometer du har igjen i en hvilken som helst gitt modus. Det betyr at det tar litt tid å lære hvor mye avstand du kommer fra hver stolpe, og du risikerer å gå tom for juice hvis du trykker på den siste linjen for langt.

Disse ulempene er relativt små sammenlignet med oppkryssene av Crossfuse. Hvis du velger en e-sykkel i £ 2,000-opp-oppe, får du litt mer, for det meste når det gjelder en lysere ramme, oppgraderte gir og en tilpasset motor. Men Crossfuse er en hel del e-sykkel for sin pris, og spesielt pendlere vil få alt de trenger fra det.

£ 1,600, kjøp på halfords.com

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar