Carol Vorderman om å undervise matematikk til førskolebarn

Innhold

TV-presentatør Carol er på jakt etter å få barn interessert i matematikk og komfortabel med tall. Her snakker hun om sin nettskole, TheMathsFactor.com, og deler noen ideer for morsomme måter å lære

TheMathsFactor.com er Carols online matteundervisningsside for eldre barn med en blanding av videoopplæringer, praktiske økter, spørrekonkurranser og spill. Denne måneden har hun lansert The 30 Day Challenge, et morsomt program designet for å oppmuntre til litt matematikk praksis hver dag. Barn vinner online premier, og hvis de klarer alle 30 dagene, får de en mattefaktor i posten.

Å hjelpe barn å lære å elske matte er veldig viktig for meg. Jeg har lenge skrevet matteundervisningsbøker til barn, og når det gjelder arbeidet mitt, er det det jeg er mest stolt av fordi jeg vet at det endrer barns liv.

Ingen barn er født med en medfødt frykt for tall. Frykt kommer fra det de forteller, spesielt hvis foreldrene sier at matte er vanskelig, skremmende eller at de ikke liker det selv - disse er de verste ting du kan si til et barn. Hvert barn kan være bra med tall hvis de oppfordres.

Hvis et barn ikke er i ferd med å få fart med matematikk innen 11 år, vil de forbli den måten

Hvis et barn ikke er i fart med matematikk innen 11 år, de forblir på den måten: det er et faktum. Det er statistisk bevist at nesten alle barn som feiler sine SAT, vil mislykkes deres GCSEs. Over 90 prosent av grunnskolelærere er fra kunstens side, og som et resultat er matematikk et tema for frykt for nesten alle dem: Vi vet dette fra regjeringsrapporter. Så foreldre kan utfylle utdanningen våre barn får.

Matematikk er ikke et emne, det er et språk. Og det er språket ikke bare for vitenskap og ingeniørfag og teknologi, men for hele vår infrastruktur: handel, økonomi, geografi, alt avhenger av språket i tall. Fortsett å studere matematikk og hver dør er åpen for deg, men slipp den og halvparten av dem vil bli stengt.

Nøkkelen med matematikk er "liten og ofte"

Nøkkelen med matematikk er "liten og ofte". På samme måte som mødre konstant peker ut brev til førskolebarn - hva er dette brevet, hvilken lyd gjør det og så videre - så gjelder samme prinsipp med matte. Få dem til å legge merke til tall, se tall overalt, be dem om å farge dem inn. Mønster er svært viktige, slik at barna kan se tall i de riktige sekvensene. Hjelp dem til å se tall skrevet ned, i rekkefølge.

Jeg sier alltid at matematikk er et "vertikalt språk". Du må skrive det i linjer, men skriv deretter tall under hverandre, slik at du ser mønstre. I Fjernøsten, og på matematikkfaktoren lærer vi i mønstre, men med mindre foreldrene setter tallene ned i mønstre, vil barna ikke begynne å forstå dem.

Et enkelt tallplass er et godt sted å starte: skriv 1 til 10 på tvers og 1 til 10 ned og fyll det inn med tall, og si 'la oss se på hvor alle tallet tre er', spør barnet ditt for å farge dem inn. Selv om du ikke forklarer det , de begynner å se mønstre og ikke bare jumbles av tall, og det er kritisk.

Jeg elsker fortsatt å spille med tall og undervisning i matte er min lidenskap. Siden jeg lærte å fly et fly bruker jeg mentalt aritmetisk hele tiden fordi det er en viktig del av å være pilot, beregning av vind og drift, tider og navigasjonssaker.

Jeg var definitivt raskere på å svare på Countdown-utfordringene da jeg var opptatt. Jeg trente hver dag, og jeg fikk raskere og raskere. Jeg vil ikke gjerne prøve en nå! Det har vært mange år siden jeg gjorde en. Matematikk er som å lære gitar eller piano: du må fortsette å øve, lite og ofte, det er veien fremover.

* 30-dagers utfordringen kan startes helst før 30. september 2015 og brukes i en 30-dagers periode. For å registrere deg, og for å dra nytte av et innledende £ 1 tilbud, besøk themathsfactor.com

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar