Carl Froch: "Jeg ville Jerk våkne kaste en Jab"

Innholdsfortegnelse:

Carl Froch: "Jeg ville Jerk våkne kaste en Jab" - øVELSER 2023
Carl Froch: "Jeg ville Jerk våkne kaste en Jab" - øVELSER 2023
Anonim

Hvem var den største innflytelsen på karrieren din?

Vel, jeg ville nok ikke ha vært en bokser i det hele tatt om ikke å se Prince Naseem Hamed på tellyen. Han var så underholdende og spennende, veldig flamboyant og cocksure, og det appellerte meg veldig til da jeg var ung tenåring.

Har foreldrene oppfordret deg til å bokse?

Jeg var ikke en scrapper på skolen fordi jeg var tynn, men pappa hadde en punchbag som henger i garasjen som vi pleide å trene på. Da da jeg var rundt ni, begynte han å ta meg og min bror ned til vår lokale klubb, Phoenix ABC i Gedling. Jeg foretrukket umiddelbart boksing til andre idretter fordi det var innendørs, så jeg måtte ikke stå om å bli regnet på et gjørmete felt. Det var varmt, og jeg tenkte: "Ooh, det er flott her inne." Jeg var naturlig bra på boksing, og det hjalp meg med å holde fast i det.

ANBEFALT: Carl Froch's Boxing Workout

Hva er den viktigste leksjonen som lærte deg?

Jeg ble tatt opp ganske streng. Mamma og pappa lærte meg alle leksjonene du trenger: vær respektfull for de eldste, ikke la meg spørre deg to ganger, ha soverommet ditt ryddig, ikke backchat, og ikke forlate bordet før du er ferdig med din middag. Boksing sementerte den disiplinen, for hvis et barn ikke viser respekt i en bokseklub, vil han snart bli sortert ut eller bli bedt om å forlate. Jeg tror virkelig det burde være en del av den nasjonale læreplanen.

Hvem var din beste trener?

Rob McCracken. Han kjempet for en verdens tittel selv, og han lærte meg å forsvare meg selv og være mer trygg.

Hvilken motstander slår deg hardest?

Robin Reid kastet en overhånd rett som fikk meg til å skylle på haken. Det satte meg ikke, men det gjorde vondt. Smerten du føler i boksringen er mer av en tøff følelse enn noe som gjør at du går "Ow!" Hjernen din rattles rundt i hodeskallen din og får deg til å føle seg kjedelig, som om du ikke har balanse, og du kan " Ikke gå rett fordi føttene dine plutselig har blitt veldig tunge.

ANBEFALT: Hva er hjernerystelse?

Hvilken motstander var best på "verbalene"?

George Groves. Før vår første kamp slår han meg opp i en vanvidd. Jeg var veldig opprørt, så for rematchet snakket jeg med Chris Marshall, en av sportspsykologene for Englands cricketteam. Han lærte meg å være logisk, ikke følelsesmessig i mine svar. Da vi møtte for pressekonferansen i Wembley, whisper Groves hele tiden i ørene mine, disse fryktelige søte nothingene, og jeg kunne føle pusten hans inne i øret mitt. Det var skummelt, men jeg tenkte bare: "Jeg kommer ikke til å bli riled." Jeg visste at han prøvde å komme under huden min, og jeg skjøv ham, men det var en kontrollert handling. En skudd, og meldingen den sendte var, "Hold ut av ansiktet mitt, lille gutt." Da han whined, "Ikke gjør det igjen!" Jeg visste at jeg hadde ham rattlet. Jeg svarte: "Hva mener du," igjen "? Jeg gjorde det bare, og jeg ser deg ikke å gå opp. »Han hadde flasket det. Jeg kunne se at hans underleppe dirrende, og han hadde blitt en skygge blekere, så en-null til meg så langt jeg var bekymret.

Hva lærte du av nederlag?

Da jeg kjempet Mikkel Kessler i Danmark, advarte treneren min Rob meg om ikke å gå. Det var den vulkanske askskyen over Island, og alle flyene ble forsinket, så jeg fløy i en uke sent, dagen før veiet. Jeg hadde savnet noen sparringsøkter, og jeg måtte raskt legge litt vekt, så jeg dehydrerte ved å sitte i et varmt bad i fire timer. Det var ikke den største forberedelsen - men jeg skylder vulkanen for meg å miste!

Hva var ditt beste triks når du forberedte mentalt for en kamp?

I tre uker før en kamp, pleide jeg å visualisere ringturen, slik at da det faktisk skjedde, hadde jeg opplevd det hundre ganger allerede og kunne være isete rolig. Jeg pleide å sovne og tenkte på det, og noen ganger ville jeg rykke våken og kaste en jab under dyne. Det var ikke noe fra mandag til fredag, da jeg sov i en enkeltseng i kampleir, men i helgene ga det min missus, Rachel, noen sjokk.

Hvilken bokser har du mest beundring?

Av de jeg kjempet, Mikkel Kessler. Jeg holder meg fortsatt i kontakt med ham, og han er en mann av min slags moral, en veldig stolt og ærverdig kriger. Av legender må det være Mike Tyson, den ultimate slåssmaskinen. En topp Mike Tyson slår noe tungt noensinne.

Carl Froch ledet en "poker face" mesterklasse for Jorgie Porter, Carl Fogarty, Melinda Messenger og Adebayo Akinfenwa som en del av partypoker "Big Bluff" -kampanjen. Bli med på partypoker.com/bigbluff

Populært emne