Carl Frampton Intervju: "Jeg er ingensteds nær den beste irske fighteren ennå"

Innholdsfortegnelse:

Carl Frampton Intervju: "Jeg er ingensteds nær den beste irske fighteren ennå" - øVELSER 2023
Carl Frampton Intervju: "Jeg er ingensteds nær den beste irske fighteren ennå" - øVELSER 2023
Anonim

I slutten av juli slår Carl "The Jackal" Frampton til ubeseiret meksikansk Léo Santa Cruz for å vinne WBA super fjærvekt og bli den første bokser fra Nord-Irland for å være verdensmester i to forskjellige vektdeler. Han avslører hemmelighetene til hans suksess og hans planer om å forlate en arv som en av de all-time greats

Hvordan følte det seg å bli en toveisk verdensmester?

Jeg føler meg bra. Det var en stor prestasjon for meg, spesielt som den første nordlige irlænderen til å gjøre det. Det er en stor prestasjon og noe jeg er veldig stolt av. Jeg var stolt av kampspillet. Mange mennesker hadde skrevet meg av, spesielt de amerikanske media, og jeg viste mange mennesker feil. Du får negative kommentarer hele tiden, spesielt på sosiale medier. Du må bare pusse den av. Hvis du lyttet til alle negative ting folk sa om deg så ville du aldri gå ut av sengen om morgenen! Jeg er veldig heldig i at jeg får mye veldig positivt press og kommentarer også.

Du er nå ubeseiret i 23 pro kamper. Kan du sette fingeren på det som gjør deg så god fighter?

Det er mange mer dyktige krigere der ute enn meg. Det er sikkert mer i Storbritannia og Irland. Men jeg har motstandskraft. Jeg har mye besluttsomhet. Jeg trener veldig hardt og er alltid villig til å lære og forbedre. Jeg dedikerer meg helt til sporten. Jeg går bort fra familien min for 14 uker treningsleirer. Ikke mange krigere i verden har leir så lenge som det. Alt som legger til for å gjøre meg til fighter som jeg er.

Er motstandskraft noe du lærer eller er du født med det?

Jeg tror at motstandskraft er noe du enten har eller ikke gjør. Jeg ønsker å presse meg lenger hele tiden, og det er tydelig på måten jeg trener. Jeg liker ikke trening, men jeg gjør det fordi jeg må. Jeg skyver meg selv til grensen hver sesjon. Jeg sparer med store gutter og blir truffet med noen store skudd, men jeg fortsetter alltid å skyve fremover. Så jeg tror du enten har det eller du ikke, og jeg er heldig nok til at jeg gjør det.

Hva er den vanskeligste delen av en så lang leir?

Det er vekk fra familien min. Jeg har en kone og to små barn, og jeg har savnet mange av dem som vokser opp. Det er mye å ofre. Jeg kan håndtere den mentale og fysiske straffen i treningsleiren. Jeg vet hva denne sporten handler om og hva som kreves for å prøve å komme til toppen. Det er mentalt vanskelig å være borte fra familien min. Min kone forstår hvorfor jeg gjør det, og jeg bruker dem som motivasjon for å gi dem et bedre liv.

Mot Santa Cruz du landet 36% av slagene dine, en betydelig ledelse over hans 25%. Er nøyaktighet noe du har jobbet hardt med?

For å være ærlig nøyaktighet er ikke noe jeg virkelig jobber med, det er bare noe jeg har. Jeg har alltid vært en nøyaktig fighter. Jeg kaster ikke skudd for det, jeg kaster hvert skudd til land. Jeg lager ikke alltid dem, spesielt når du kjemper motstandere i verdensklasse som Santa Cruz. Shane [McGuigan, Framptons trener] snakker fortløpende om hvor god timingen min er. Det er større og raskere krigere enn meg, og de som kan slå hårdere, men teknikken min er veldig bra. Jeg er en kort fyr og må bokse folk mye høyere. Men teknikken min, kraft og timing gjør at jeg kan konkurrere med dem og vinne.

ANBEFALT: Punching-bag treningsøkter

Du er kraftig og nøyaktig med dine slag - hvor kommer den kraften fra?

Jeg har alltid vært ganske eksplosiv. Jeg husker å være en amatør i høypresterende laget i Dublin. Darren Sutherland [den irske bokseren som vant en mellomvektsbronsemedalje i OL i Beijing i 2008], som er gått bort nå, var alltid den mest eksplosive fyren. Vi pleide å gjøre hoppematten som måler hvor lenge du kan henge i luften for å se hvem som var mest eksplosive. Han vant alltid, men jeg ville komme et nært sekund, selv som et barn. Og jeg tror det er hvor min stansekraft kommer fra. Jeg har lyst på at jeg stanser hardt. Jeg vet i mine siste kamper at jeg ikke har så mange knockouts som jeg ville, men jeg har skadet gutta som aldri har blitt skadet før. Jeg tror alt kommer fra eksplosiviteten min. Når du lander et godt skudd, et rent skudd, vet du med en gang. Det er en fin følelse.

Hvordan jobber du med å bli bedre?

Du kan alltid forbedre. Jeg kan noen ganger bli litt lekkende på mitt forsvar og noen ganger kjemper jeg med hjertet mitt i stedet for hodet mitt. Jeg viste det et par ganger i Santa Cruz-kampen. Jeg jobber med å prøve å være komfortabel i lommen når jeg er i nærheten, og jeg føler at mine to siste kamper har blitt bedre på det - å glide og blokkere og motvirke fra nært hold. Det er noe vi egentlig jobber med på treningsstudioet.

Hva er du like like før en kamp?

Jeg er en veldig avslappet fyr, så jeg er veldig avslappet før en kamp. Det er vanskelig å få meg for spent. Hvis du var på rommet mitt på forhånd, ville du ikke tro at jeg skulle gå ut og slåss! Jeg lytter til sjelmusikk og Motown, og jeg er veldig kjølt. Barry [McGuigan, den tidligere WBA fjærvektsmesteren og Framptons sjef] er en veldig annen karakter for meg. Han strutter om, full av bønner, hyped ut av hans sinn - sannsynligvis som han pleide å være før han var i ferd med å kjempe! Jeg vet ikke hvorfor jeg er sånn, men jeg har alltid vært.Og jeg tror du kan se at jeg er avslappet i mine forestillinger.

Er du den største irske bokseren til enhver tid?

Noen har sagt det nylig, og det er veldig hyggelig å høre. Jeg har muligheten, men jeg har en lang vei å gå før jeg kommer dit. Jeg kan bare bli den beste irske bokmannen hele tiden hvis jeg fortsetter å vinne. Det er noen store kamper i horisonten, og hvis jeg kan fortsette å sette inn forestillinger og få seier, hvorfor ikke? Men jeg er ikke en til å blåse min egen trompet. Jeg er ikke i nærheten av den beste irske fighteren ennå - men jeg kan potensielt være hvis jeg fortsetter å vinne.

Image
Image

Treneren i hjørnet

Framptons trener Shane McGuigan på sine verdensklasse metoder

Hva gjør Frampton så bra?

Hans fart er en av hans største eiendeler. Han er en ekstremt hard puncher for en liten fyr, han kan ta et skudd, hans avstandskontroll er en av sine beste aktiva og timingen er utmerket - men jeg tror at alt stammer fra fotarbeidet. Han fikk ikke sjansen til å vise det før han kom til elitenivå, men jeg tror nå det er det som gjør ham bedre enn resten av divisjonen.

Hvor viktig er kostholdet til Framptons suksess?

Du har mange gutter som har alle verktøyene i verden, men har ikke disiplin når det gjelder å legge mat i munnen. Det er gutter som vil drepe seg selv i treningsstudioet og deretter ha en sjokoladebar på vei hjem, og det er som … hva er galt med deg? Gutta som gjør det er de som er disiplinert i alle områder.

Du er den yngste lederen til å ha hjulpet en verdensmester. Skal vi se yngre trenere i fremtiden?

Ja jeg tror det. Jeg tror en trener har en levetid og en fighter. Folk vil si, "Når min karriere er over, går jeg inn i coaching", men hvis deres lidenskap ikke er hva det pleide å være, kommer det ikke til å få mest mulig ut av en idrettsutøver. Jeg er fortsatt massivt begeistret for spillet, jeg er fortsatt villig til å lære, jeg er fortsatt villig til å gå gjennom mine egne skritt. Jeg tror det er mange gutter som vil gjøre Mickey fra Rocky ting, stå i hjørnet og rope, men det gir deg ikke den beste til fighteren din.

Populært emne