Canicross: Slik starter du langrenn med hunden din

Innholdsfortegnelse:

Canicross: Slik starter du langrenn med hunden din - øVELSER 2023
Canicross: Slik starter du langrenn med hunden din - øVELSER 2023
Anonim

En god løpende kompis gjør miles flyr, og med canicross får du den beste løpende kompis av alle - hunden din. Canicross er en sport som gjør både deg og din firbente vennevenner og sunnere mens du opplever det store utendørs, og det utfordrer også hundens wits når de følger anvisninger mens du kjører. Kort sagt, det er en sport alle hundeeiere bør vurdere å prøve! Her er alt du trenger å vite for å komme i gang.

Hva er canicross?

Canicross går langrenn med hunden din. Eller for å være mer nøyaktig, går det langrenn mens hunden trekker deg sammen med en sele og du roper veibeskrivelser, hundesledestil. Kjøringen foregår i stedet for på asfalterte overflater fordi det er lettere på hundens poter. Og tappene dine, for den saks skyld.

Kan noen hund ta del i canicross?

Så lenge hunden din er sunn, kan en hvilken som helst rase være med på cancross, men noen er bedre egnet til den enn andre. Herding og jakt hunder som Border Collies og Labrador Retrievers er spesielt gode, som er sledehunder som Huskies, fordi de er vant til å ta veibeskrivelse og dekker lange avstander. Unødvendig å si, gir mindre hunder mindre trekk og kan ikke løpe så fort eller så langt. Det er heller ikke en sport for valper. Din pooch bør være minst ett år gammel - og over 18 måneder hvis du kjører avstander på ti mil og over.

Hva trenger jeg?

Det første du må gjøre er å sjekke med dyrlegen din at hunden din er egnet nok til å prøve canikross. Å sørge for at de er lykkelige og sunne er viktig, og hvis de ikke allerede er forsikret, bør du også vurdere å få Petplan kjæledyr forsikring. Det er ikke en farlig sport, men å trekke deg langs langrennsløyper er åpenbart mer krevende for en hund enn korte turer rundt blokken.

Så er det på tide å kjøpe nøkkelbiten av canicross kit - selen. Det må være behagelig for både hund og eier, så sørg for at det ikke er for stramt på poochet ditt og at de ikke har noen problemer med å puste. Lytt ut for hvesing og se på bevegelsen for å se om de er begrenset på noen måte. Selen passer rundt hundens skuldre, og den bør ha en bungee ledning for å redusere sjokket av skarpe trekker.

På slutten, trenger du et midje belte å feste til ledningen, slik at hendene dine er fri for kjøring. Beltet ditt vil ideelt sett ha benstropper for en sikrere passform og for å redusere belastningen som kan settes på ryggen, noe som er spesielt viktig hvis du har en større hund som trekker seg hardt. Det er også verdt å investere i et par løpesko for å sikre at du har grep for å kjøre off-road, samt noen lette løpeklær.

Etter det handler det om å finne din nærmeste begivenhet og trene hunden din for å følge instruksjonene. Vi anbefaler at det første du gjør, er å lære dem anropene for å "senke" og "stoppe".

Petplan er Storbritannias mest pålitelige dyreforsikringsselskap, og tilbyr retningslinjer for å holde kjæledyrene sunne for resten av livet. Hvis kjæledyret ikke er forsikret, ta ut kjæledyrsforsikring av Petplan nå.

Populært emne