Kan noen kjøre en maraton?

Innholdsfortegnelse:

Kan noen kjøre en maraton? - øVELSER 2023
Kan noen kjøre en maraton? - øVELSER 2023
Anonim

Kjører en maraton tar tarm, karbohydrater og mye trening. For mange mennesker er det den tøffeste fysiske utfordringen de skal takle i livet - men gitt nok tid til å forberede, kan bare noen som kjører maraton.

Hvis du så på London Marathon i helgen og bestemte deg for at du vil komme inn på handlingen i 2019, er det absolutt ikke nødvendig å vente på å starte opplæring for det. Selv om du ikke klarer å få en stemmeseddel i 2019-løpet, er det nok av andre vårmaratonger å løpe, og du skal høste helsemessige fordeler - både mentalt og fysisk - av løpingen du har allerede gjort.

Og hvis det er nok til å overbevise deg, start maratontrening 12 måneder før den store dagen, og du kan ta deg tid til å øke kjøringen din veldig sakte, redusere risikoen for skade og øke din glede av sporten. Vi snakket med Nick Anderson fra Running With Us, Polars offisielle treningspartner, om den beste måten å tilbringe et års trening for maraton.

Hvordan skal en nybegynner bryte opp et år med å løpe for å trene til et maraton?

Ditt første mål er å trene for en 5K i stedet for å prøve å løpe langt. I åtte uker vil du kunne kjøre din første 5K hele veien uten å stoppe. Så er det en naturlig progresjon til en 10K.

Tren for en halv maraton i høst, med den uvanlige pause her og der, og du begynner i januar på et veldig bra sted, og regelmessig gjør en lang helg på 60 til 90 minutter og noen andre kjente løp i uken, som terskel løp, intervaller og bakken løp.

Gjør det, og du vil være så klar til å gjøre ditt første maraton, du vil nok ende opp med å følge en improvers 'snarere enn en nybegynnerplan - og din maraton vil gå veldig bra.

Hvis du er uegnet eller overvekt akkurat nå, hvordan gjør du å kjøre morsommere og redusere risikoen for skade?

Ikke prøv å løpe for langt eller for fort. Kjør med chat-hastigheten - hvis du ikke kan holde en samtale, kjører du for hardt. Bruk en hjertefrekvensmåler, registrer trening og begynn å se på søvngjenoppretting. Sjekk hvor mange trinn du gjør i dag og din generelle aktivitet - du vil bli et fysisk egnet menneske først og fremst.

Gjør deg sterk nok til å løpe. Kanskje se en fysio og ha en kropp MOT, i stedet for å bli skadet om seks måneder og gå til å se en fysio da, som er det de fleste gjør. Gjør styrke øvelser slik at du blir sterk nok til at kroppen din kan håndtere trening du kaster på den.

Bare bygg alt opp og ta kroppen din på en helse reise. Om 12 måneder vil du være et sunt menneske som nyter livet på mange andre områder også. Det gjør hele greien bærekraftig.

Se relaterte løp for nybegynnere: En 8-ukers sofa til 5K treningsplan for alle treningstrening for løpere for å redusere skaderNy ting jeg lærte å kjøre London Marathon på 45

Hvordan kan en treningssporing hjelpe en nybegynner? Hva er de viktigste funksjonene?

For meg er hjertefrekvens viktigere enn GPS-kapasiteten. Folk ser etter GPS fordi de vil vite hvor langt og fort de har kjørt, og spore hvor de har kjørt. Det er nydelig, og alt ser bra ut, men du kan bli litt av en slave til det - jager tid, jager ekstra avstand.

For meg er hjertefrekvensen viktigere. Det vil fortelle deg om du får fitter, fordi du kan se om hvileperioden din er bedre, og du kan også se hvordan samme løp blir raskere, men med samme hjertefrekvens. Hjertefrekvens er den ene metriske som aldri ligger til deg - det vil fortelle deg om du trener for hardt eller hvis du trenger å plukke opp ting.

Populært emne