Bump Buddies: Graviditet er "smittsom" blant venner

Innhold

Fant du deg selv følelse av at du nå er gravid, vennen din er gravid? Det kan være fordi graviditet er "smittsom", ifølge eksperter

Spotting alle disse svangerskapene avslører fra tidligere skolevenner på Facebook, kan være det som antydet din grovhet, viser ny forskning.

Eksperter hevder at "barndomsbesmittelse" blir en trend blant kvinnelige skolevenner når de er i 20-årene.

"Å være omgitt av venner som er nye foreldre, gjør at folk føler seg presset for å få barn også"

Studien, publisert i Amerikansk sosiologisk gjennomgang, fulgte 1700 amerikanske kvinner fra 15 til 30 år og så på virkningen av kvinnelige videregående venner på fødselen av første baby. Ekspertene fant at den gjennomsnittlige kvinnen er 27 år gammel når hun har sitt første barn og oppdaget at hvis deres nære venner begynte å ha barn, gjorde de det samme fordi de ikke ville bli utelatt.

Studiens medforfatter Nicoletta Balbo, en postdoktor ved Bocconi University, foreslår at årsaken bak denne "smitte" er at folk sammenligner seg med vennene sine.

Å være omgitt av venner som er nye foreldre, gjør at folk føler seg presset for å få barn også, sier Nicoletta. Hun sier også at det blir en mamma samtidig som en venn betyr at erfaringer deles. 'Det er også lettere for folk å forbli venner når de opplever foreldre på samme tid.

Samlet viser denne undersøkelsen at beslutninger om fruktbarhet ikke bare er påvirket av individuelle egenskaper og preferanser, men også av det sosiale nettverket hvor enkeltpersoner er innebygd.

Ble du gravid samtidig som en nær venn? Eller fant du at du ble rammet av vennene dine når du var en mamma? Del opplevelsen din nedenfor.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar