Bygg din styrke med utendørs klatring

Klatring på innsiden og utsiden virker både eksplosiv kraft og muskel utholdenhet, samtidig som du utvikler fleksibilitet og grepstyrke. Når det kommer til å bygge kjernestyrke, setter den sit-ups til skamme. Hans Florine, som sammen med Storbritannias Alex Honnold holder fartklippen for raskest oppstigning av Yosemites El Capitan - en av de vanskeligste klatringene i verden - forklarer hva du trenger å vite om skalering av utendørs rock.

Bli hekta

"Gripping med hendene dine kan bære underarmene dine ut raskt," sier Florine. I stedet for å bruke indeksene og midterfingrene dine (fingrene dine), gi dem en hvile ved å bruke din tredje og fjerde fingre eller ved å hekte håndens hæl (mellom håndflaten og håndleddet) over holdene.

Gjør vri

"Rull skuldrene og vri hoftene inn i veggen mens du klatrer. Førstegangs klatrere vil ha en tendens til å holde brystet vendt mot veggen til enhver tid og stole på kraften i armene sine for å trekke dem opp. Hvis du vri på kroppen din slik at du er sideveis mot veggen, kan du komme nærmere den, nå høyere og kjøre opp med beina, ikke armene dine. '

6 beveger seg for å styrke bena

Hold sant

'Utholdenhet, både for styrke og kardio, er viktig for klatring. Utvikle deg i treningsstudioet ved å gjøre en isometrisk pull-up kalt "The Frenchy". Gjør en pull-up og hold toppposisjonen i fem sekunder før senking. Deretter gjør du en annen pull-up og, mens du senker, stopper midtpunktet i fem sekunder. Til slutt, gjør en annen pull-up, lavere og pause like før en død henger i fem sekunder. Gjenta dette mønsteret så mange ganger som mulig før feil. Resten fem minutter, og gjenta deretter. '

Prøv vår fulle opptrekksplan

Fall for det

"Et bølgende fall fra en høyde på bare ett meter skaper nok kraft til å kutte en lem, noe som betyr at det er viktig at du vet - og trener - hvordan man skal falle riktig. Prøv alltid å slå bakken med et åpent kroppssystem - med armer og ben bøyd i stedet for rett - fordi dette gir leddene plass til å bøye seg. '

Lære det grunnleggende

Slipp kneet: For å nå høye håndtak

Slip kneet innover ved å snu foten parallelt med fjellet. Nå nå opp for ditt neste hold på siden nærmest veggen. Dine hofter skal være vinkelrett på veggen. Med mindre avstand mellom kroppen din og fjellet, kan du nå høyere, innsatsfri.

Hælkrok: For å spare energi

Ta hælen på et høyt hold, for eksempel en krog eller kappe, og bruk den som en base. Dette gjør det lettere å nå for mindre holdere fordi du trekker mindre vekt opp. Bonus: Du vil også spare energi i armene ved å overføre belastningen til de større musklene i bena dine.

Flagging: For å stabilisere deg selv

Når du går opp for å få tak i det, må du utvide ditt inaktive ben og hvile det forsiktig på fjellet, og bringe det bak ditt støttede ben hvis det er nødvendig. Dine hofter skal forbli parallelle med fjellet. Dette motvirker bevegelsen ved å hindre deg i å svinge og kaste bort energi som forsøker å holde deg stille.

Prime klatrer

MF toppvalg: Cheddar Gorge, Somerset

Den 137 meter dype kalksteinsgorge byr på svimlende utsikt og over 1000 spektakulære klatreruter fra nybegynnere til eksperter. Sunset Wall på sørsiden tilbyr multi-pitch klassikere for erfarne klatrere.

Watson er Dodd Fell, Lake District

Den imponerende klippen kjent som Castle Rock er en magnet for klatrere, med over 60 navngitte ruter i en pittoresk setting.

Mournes, County Down

Disse granittbjelkene er ideelle for flertallbegynnere, og har nesten 1000 klatrer, men den lengste (162m 'FM'en) er også en av de enkleste.

Stone Farm, East Sussex

En overflod av sandsteinplater tilbyr attraktive bouldering flekker som bare er en og en halv time fra hovedstaden.

Lær fordelene med innendørs klatring

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar