Bygg eksplosiv kraft som UFCs Dan Hardy

Bygg eksplosiv kraft som UFCs Dan Hardy - øVELSER 2023
Bygg eksplosiv kraft som UFCs Dan Hardy - øVELSER 2023
Anonim

Enten du er en puncher eller en bryter, er eksplosiv kraft viktig for å være en god fighter. Det er derfor British Welterweight contender Dan Hardy bruker mye tid på plyometriske øvelser som utvikler den. "Med hindrene, vi ønsker å trene Dan'S strekkrefleksreaksjon med sin kroppsvekt, forklarer Hardys styrketrener Ollie Richardson. "Når han lander på gulvet bruker han den refleksen til å strømme over neste hinder, og ser etter å gi så mye kraft i gulvet som mulig. Trene nervesystemet ditt for å reagere på den måten, kan være forskjellen mellom å lande et slag og ha en landing på ham. ' For den mer avanserte atleten, Richardson anbefaler reaktive styrke øvelser. 'Disse fungerer den nedre bakre kjeden, inkludert achillespes og kalvkompleks,' sier han. «Jo vanskeligere du presser senen, jo vanskeligere blir det tilbake - så ved å stramme den våren, sikrer vi det Dan vil flytte tilbake og deretter skyve av raskere. Det er et ganske avansert trekk skjønt, så prøv ikke det uten å styrke kalvene dine for et par måneder først. '

Hurdle hopper, sett 3, reps 4 hopp - Sett opp tre eller fire hindringer i omtrent midjehøyde. - Hopp over dem med begge føttene sammen, konsentrere seg om landing på tærne og raskt igjen.

Reaktive styrke øvelser, sett 3, reps 5 hver side - Sprette rytmisk fra tå til tå. Dine hæler bør ikke røre på gulvet i det hele tatt. - Hold knærne myke og ikke låst ut - du prøver å overbelaste din achillespes, og hvis du tar for mye med knæleddet, mister du treningseffekten.

Kampflytt - falsk skudd til kombinasjonsboksen "Hvis motstanderen prøver å tvinge deg til en kickboxingmatch, vil han ofte slippe hendene når du truer en takedown," forklarer Hardy. "Det er når du kommer opp med en venstre krok og knekker rundt ansiktet. Det bringer hendene rett opp igjen, så avslutt med et spark til midseksjonen. ' Slik gjør du det: - Bøy knærne og gå fremover som om du går for en takedown. - I stedet for å fullføre den, rett opp og kast en venstre krok. - hoftene dine skal vende mot høyre Vri på venstre når du kaster et spark i motstanderens underliv.

Hvis du skal prøve å utvikle eksplosiv kraft som Dan Hardy, kan også prøve sin kjerne trening også.

Neste måned starter vi en ny UFC treningsserie med Hardys stablemate Paul Daley. Abonner på maga for å sikre at du ikke går glipp av noen av hans innovative øvelser.

Populært emne