Britiske olympier på herligheten som aldri svinder

Innholdsfortegnelse:

Britiske olympier på herligheten som aldri svinder - øVELSER 2023
Britiske olympier på herligheten som aldri svinder - øVELSER 2023
Anonim

Sally Gunnell

Gullmedalje, 400m hekk, Barcelona 1992

Hva inspirerte deg til å være en olympisk idrettsutøver? Daley Thompson gullmedalje på OL i Moskva 1980. Som en 14 år gammel trodde jeg det var den mest fantastiske tingen noensinne. Jeg var allerede en del av en klubb, men jeg husker å tenke, "Dette er hva jeg vil gjøre med livet mitt."

Hva var ditt olympiske øyeblikk? Vinnende 400m forhindrer gull i 1992. Jeg blir spurt nesten daglig om det. Men kjenner du den saddeste delen? Jeg husker det ikke riktig. Alle mine minner er fra videoer og bilder - jeg var så fokusert på å vinne jeg ikke tok noe annet inn. Jeg feiret med chips og en lager. Jeg hadde en eller to og jeg var pisset som noe!

Din unike innsikt? Vi kan oppnå langt mer enn vi forventer når vi vil. Å vinne en gullmedalje virket så stor og utenfor rekkevidde da jeg var 14. Men på en eller annen måte gjorde jeg det.

ANBEFALT: Team GBs olympiske treningsplaner

Daley Thompson

Image
Image

Gullmedalje, decathlon, Moskva 1980 og Los Angeles 1984

Hva inspirerte deg til å være en olympisk idrettsutøver? Da jeg var barn, ønsket jeg desperat å være den beste i verden til noe: Jeg visste ikke hva. I mine tidlige tenåringer trente jeg med Haywards Heath Harriers og ble en ganske god sprinter, men det var en fluke som jeg kom inn i tappekamp. I 1975 ba treneren meg om å fylle ut fordi en av lagene våre hadde fått vannkopper. Jeg elsket det og begynte å tenke på OL. Jeg var 16. Et år senere konkurrerte jeg i Montreal.

Ditt olympiske øyeblikk? Jeg vant gull i Moskva og Los Angeles, men jeg elsket 1976-spillene best. Jeg var 17 og her satt jeg med alle disse strålende idrettsutøvere. Jeg husker å snakke med Bruce - nå Caitlin - Jenner, som vant gull det året. Han inspirerte meg. Jeg ble ferdig 18 og etterpå skrev en plan hvor jeg ønsket å være hvert år frem til 1996, da jeg trodde jeg skulle gå på pensjon. Jeg trodde ikke at jeg ville vinne olympiske gull frem til midten eller slutten av 80-tallet. Men så kom Moskva …

Din unike innsikt? Hvis du er forberedt på å gjøre de harde gårdene, kan du oppnå storhet. De fleste har et potensial de aldri innser.

For mer informasjon om Daley Thompsons treningsstudio i Putney, gå til daleyfitness.com

Paula Radcliffe

Image
Image

Representert GB fire ganger etter hvert (1996 til 2008)

Hva inspirerte deg? OL i 1984, og spesielt Zola Budd mot Mary Decker i kvinnens 3.000m. Jeg satte meg ikke pris på alle dramaene i løpet, fordi jeg var bare 10 eller 11 - men jeg husker å føle meg veldig trist fordi noen hadde falt og en andras løp også var virkelig berørt.

Olympisk øyeblikk? Jeg tilbakekaller levende på femte over 5000m i Atlanta i 1996. Jeg var i ganske god form og jeg overcooked det bare i trening, men jeg ga det mitt beste skudd.

Din unike innsikt? Du har alltid fått nerver når du løper, men nerver er gode. De hjelper deg å kjøre raskere. Det kan være OL, men idrettsutøvere jeg kjørte, var de samme jeg møtte jevnlig på den internasjonale kretsen.

ANBEFALT: Olympisk gullmedalje Jason Gardener

Jonathan Edwards

Image
Image

Sølvmedalje, Atlanta 1996; gullmedalje, trippel hopp, Sydney 2000

Hva inspirerte deg? Jeg hoppet 16,32m på World Student Games i 1987. Det er ganske søppel, men jeg hadde ikke trent. Og på grunn av min tro på det tidspunktet tenkte jeg: "Gud har gitt meg et talent - jeg burde prøve å få mest mulig ut av det." Et år senere var jeg i Seoul.

Hva var ditt olympiske øyeblikk? Jeg husker å prøve å få publikum til å klappe, men det var ikke mye interesse. Konkurransen var ikke bra. Det kom aldri til live, som Atlanta fire år tidligere. Men i en alder av 34 år var jeg en olympisk gullmedalje.

Din unike innsikt? I mine første to OL i 1988 og 1992 var det for mye for meg. Ingen vil bli merket en choker, men det bygde grunnlaget for fremtidens suksess. Michael Johnson, den store 400m løperen, sa: "Jonathan er en fin fyr, men er et dyr når han konkurrerer." For alle mine tvil, da jeg gikk over linjen, var jeg et annet dyr. Bare en gang i trening gikk jeg over 17m - men jeg gjorde 18,29m i konkurranse.

Heather Stanning

Image
Image

Gullmedalje [right] rowing coxless par, London 2012

Hva inspirerte deg? Jeg hadde rodd med Olivia Whitlam og vi ble under 23 verdensmestere i 2007. Et år senere så jeg Olivia-rad i Beijing og tenkte: Jeg vil ha noe av det.

Ditt olympiske øyeblikk? Stående på podiet, med en gullmedalje rundt halsen min og høring nasjonalsangen. I sport blir det ikke noe bedre enn gleden ved å gjøre det. Og går inn i skolene med medaljen min og ser ungdoms ansikter når du viser dem hva som blir aktivt kan føre til.

Din unike innsikt? Det har virkelig bekreftet meg viktig for familie og venner - du trenger et fantastisk støttenettverk.

Heather, en betjent hæroffiser, snakket på vegne av SAS - lederen i analytics-programvare og -tjenester. SAS er den offisielle Analytics-partner av British Rowing og GB Rowing Team på sas.com.

ANBEFALT: Stanning lagkamerat Helen Glover's Olympic Training Regime

Alan Campbell

Image
Image

Bronze, Enkeltskuller, London 2012

Hva inspirerte deg? 1996 menns parfinale: Sir Steve Redgrave og Sir Matthew Pinsent. På den tiden bestemte jeg meg for å være en bonde, en prest eller en rockestjerne. Og de så ut som rockstjerner.Jeg var som, "Ja, jeg er sikker på at de har backstage passerer til alt."

Olympisk øyeblikk? Å vinne en medalje i OL-OL var dagen av dager. Mens du ruller ned kurset, er det ikke noen der før du kommer til de siste 500m. Deretter i London var det denne episke brølen fra mengden. Du kan ikke slå det.

Din unike innsikt? Jeg savnet på en olympisk medalje i 2004 og 2008 før jeg endelig spilte bronse i London 2012, så jeg vet bedre enn de fleste at du må være forberedt på å få hjertet ditt testet og bli tatt til et mørkt sted. Men det er verdt det når du krysser linjen for å vinne en olympisk medalje.

Susan Egelstaff

Image
Image

Badminton spiller, London 2012

Hva inspirerte deg til å være en olympisk idrettsutøver? Ser Sally Gunnell å vinne i Barcelona. Jeg var ni. Det tok meg 20 år fra å se på det for å komme til en Spill selv. Jeg laget en olympisk utklippsbok fra bilder fra aviser, med Sally som coverstjerne.

Hva var ditt olympiske øyeblikk? Står bak gardinen i badminton oppvarmingsområdet i London 2012, og venter på å gå på Center Court foran 6000 personer. Det var langt den største og høyeste publikum Jeg har noen gang spilt for. Jeg husker å tenke: "Å, min Gud," og skaffe meg selv. Men etter 30 sekunder kom jeg over den. Folk begynte å synge navnet mitt da jeg vant et spill. Meg!

Din unike innsikt? Nyt det! Jeg husker å være i den olympiske landsbyen, bli begeistret for å se Novak Djokovic og alle de andre stjernene, og deretter gå ut for å spille. To uker senere var det over. Jeg får aldri en følelse av det igjen.

Mary Peters

Image
Image

Gullmedalje, moderne femkamp, München 1972

Hva inspirerte deg? Mulighetene jeg fikk gjennom foreldrene mine, lærerne og riktig coaching.

Olympisk øyeblikk? På tidspunktet for OL i München var jeg 33, og de fleste kvinner fortsatte ikke så lenge. Jeg pleide å trene på et spor som var fullt av potholes, og måtte komme dit med to busser i Belfast mens jeg båret min forrettens blokker. Men på en eller annen måte fikk jeg gull.

Din unike innsikt? Din olympiske arv slutter ikke når spillene er ferdige. Jeg er 77 og det er 44 år siden München. Likevel har jeg vært i to grunnskoler denne uken og snakket om det. Ungene laget plakater - en hadde Usain Bolt på den ene siden, og jeg på den andre! Hvis jeg bare kan inspirere ett barn, så er det verdt det.

Allan Wells

Image
Image

Gullmedalje, 100m og sølvmedalje, 200m, Moskva 1980

Hva inspirerte deg til å være en olympisk idrettsutøver? Å se Bob Hayes vinner 100m gull på OL i Tokyo i 1964.

Ditt olympiske øyeblikk? Moskva var annerledes. Frukten var alt vanskelig. Kjøttet ble kokt. Sjetongene var myke. Og disse menneskene var under tommelen: Ingen hadde smil på ansiktene sine. Men russerne satte på fantastiske spill. Og jeg klarte å vinne gull til tross for at jeg hadde en ryggskade som trengte fire behandlinger om dagen. I finalen var jeg i kjørebane åtte, med min hovedrivalist Silvio Leonard fra Cuba i lane one. Det var ingenting i det da vi dyppet for linjen, men jeg trodde jeg hadde fått det. Jeg gjorde ærverdighetsgraden, kom rundt 200 meter og tenkte: "Hvis jeg ikke har vunnet dette, vil det være det mest pinlige øyeblikket noensinne." Så kom det opp på resultattavlen: Wells, Allan.

Din unike innsikt? Moskva lærte meg mer enn noe om vilje til å se ting gjennom og ikke gi opp. Når Jeg gjorde ryggen min før OL, jeg kunne ikke komme meg ut av sengen. Jeg ringte legen min og fortalte ham: "Jeg tror ikke jeg skal gjøre det." Han tok meg til sykehus, og de fire behandlingene hver dag og noen skotske stædighet fikk meg gjennom. Jeg var veldig heldig.

Dave Bedford

Image
Image

Ferdig sjette i 10.000m og 12. i 5.000m i München 1972

Hva inspirerte deg? Da jeg begynte å løpe klokken 14, syntes atletikk å være på TV hver fredag kveld. Og å se på som Ron Clarke på White City inspirerte meg.

Hva var ditt olympiske øyeblikk? Jeg fikk problemer med å få betalt for en kolonne i Solen. Jeg brøt den olympiske rekorden i min varme, men ble truet med diskvalifikasjon før finalen fordi sponsor var ulovlig. Jeg fikk til slutt å løpe, men det var altfor mye for meg. Jeg kom sjette på den verste dagen i mitt liv.

Din unike innsikt? Til min skam var jeg så interessert i å prøve å vinne olympisk gull. Jeg registrerte ikke den fulle horror i massakren i München. OL er viktig. Men ikke så viktig.

Populært emne