Breastfed eller flaskefôret, forblir IQ det samme, sier ny forskning

Innhold

Ny forskning utført av forskere ved Goldsmiths universitet i London antyder om en baby er ammet eller flasket, vil ikke påvirke deres IQ.

Amming er ofte antatt å føre til høyere intelligens i senere liv, men Goldsmiths forskning viste ingen forskjell i IQ mellom de som ble ammet og de som ble flasket.

Forskningen ble utført på mer enn 11.000 barn. Forskere fra Goldsmiths University of London og King's College London testet IQ nivåer ni ganger mellom 2 og 16 år. Det ble konkludert med at det ikke var noen sammenheng mellom IQ og amming.

Dr Sophie von Stumm fra Goldsmiths sa: "Barn - og voksne - er forskjellige i deres kognitive evner, og det er viktig å identifisere faktorer som fører til disse forskjellene. Men forholdsvis små hendelser som amming er svært lite sannsynlig å være kjernen til noe så stor og kompleks som barns forskjeller i IQ. I stedet er barnas IQ-forskjeller bedre forklart av langsiktige faktorer, for eksempel barnas familiebakgrunn og deres skolegang. "

Kommenterer denne siste studien sier Janet Fyle Professional Policy Advisor på Royal College of Midwives (RCM); "Dette er en annen forskningsrapport blant mange studier om amming og barns resultater.

"Mens denne studien legger til en allerede eksisterende kunnskap om amming, forblir vårt råd det samme, amming har mange positive fordeler for et barns helse og velvære både på kort og lengre sikt.

"Vi vet også om det har en gunstig innvirkning på morens helse og velvære."

>> LES MER INFO OM BREASTFEEDING AND BOTTLE FEEDING

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar