Boxer Josh Kellys olympiske treningsregime

Boxer Josh Kellys olympiske treningsregime - øVELSER 2023
Boxer Josh Kellys olympiske treningsregime - øVELSER 2023
Anonim

Welterweight Josh Kelly trodde at hans olympiske drøm var over etter at han led en skade i begynnelsen av 2016. Vi snakket med den 21 år gamle Sunderland-boksen dagen før han dro ut til Rio for å se hvordan hans trening hjalp ham med å snu tingene rundt.

Jeg var litt av en lubben gutt. Jeg startet boksing da jeg var syv fordi folk pleide å si ting på skolen og jeg kom inn i noen lekeplassskamp. Faren min hadde vært i boksing i lang tid, så han tok meg sammen for å hjelpe med å få vekten av. Jeg fikk egentlig ikke noen problemer etter det.

Jeg hadde min første kamp da jeg var 12 år - du må være 11 for å begynne å kjempe i England. Jeg vant min første, mistet mitt andre og så gikk 13 eller 14 kamper ubeseiret. Det var da jeg trodde, "ja, jeg har det bra på dette".

Jeg har trent i Rio siden jeg var 18 år. I 2013 vant jeg det engelske nasjonale mesterskapet og begynte å trene med Team GB. London hadde allerede vært og borte så Rio var målet mitt.

Jeg ble skadet i begynnelsen av 2016 og halvparten ga opp på boksing for litt. Jeg trente ikke og jeg legger litt vekt på. Så i februar skjønte jeg at jeg trengte å sortere meg selv ut. Jeg kom tilbake i trening, droppet om to steiner [13kg] og kvalifisert for OL. Jeg var helt summende.

Jeg trener mandag til torsdag i Sheffield med Team GB. Jeg trener hjemme på fredag og har to dager hvile. Jeg trenger det fordi de er harde uker - Jeg trener tre ganger om dagen.

I Sheffield trener jeg en gang klokken 7.00, en gang klokken 12 og så igjen rundt 3 eller 4 pm. Jeg reiser meg opp og blir veid inn klokka 07:00, så gå til banen for å løpe. Styrken og kondisjonen er kl 12, og det er sparring, pads og poser om ettermiddagen.

Vi gjør mye vektløfting for å bidra til å bygge styrke og muskel for ringenting som knep og deadlifts, benkpresser, vektede pull-ups … Mange tror at armer og skuldre er det viktigste for boksing, men bein er veldig viktige - det er her det meste av kraften kommer fra når du kaster et skudd.

Hjemme gjør jeg lange løp her og der for utvinning og for å holde vekten min nede, men på sporet jobber vi med fart og intervaller. Vi gjør noe som heter tre treer, som er tre minutter så fort du kan, hvil i ett minutt, tre minutter på … du gjør det tre ganger for å presse opp melkesyren din og etterligne å være i ringen. Amatør boksing kommer i sporer, så du må vente på at hjertefrekvensen går opp og ned.

Min favoritt trening er ettermiddagen som det er når vi gjør all vår boksing. Kjører er definitivt min minst favoritt [men] Jeg elsker sparring og jobber på pads og poser. Etter det slapper jeg av for litt, og så er jeg normalt i senga klokka otte, helt knust.

Image
Image

Når jeg kommer nærmere konkurransen, endres treningene mine. Kjørene blir kortere og jeg løfter ikke tungvekter - jeg gjør hastighetskretser i stedet. Din sparring faller av og alle øktene blir skarpere og raskere for å forberede deg på kampen.

Jeg er vanligvis riktig kjølt ut før en kamp. Noen mennesker går gjennom pusteøvelser for å fokusere og snakker ikke til noen, men jeg ler og bærer selv fem minutter før jeg kommer inn i ringen. Det er da jeg har det beste når jeg nyter min sport.

Hva får jeg å spise? Ikke det jeg vil ha. Jeg må spise veldig sunt fordi jeg er en av de som ser på en kake og jeg legger på en stein. Min kampvekt er 69kg. Som amatør blir du veiet inn hver gang du kjemper, og du vil ikke legge på for mye vekt i mellom fordi det er dobbelt så vanskelig å komme ned igjen. Vi har vektbegrensninger hos Team GB for å holde oss i sjakk.

Til frokost har jeg fullkornsbrød med to poached egg og noen røkt laks. Til lunsj har jeg karbohydrater og protein, så kanskje pasta, kylling og veg. Om natten har jeg fisk og veg, eller kylling og veg … det er ganske tørt, men det får deg gjennom dagen.

Hvis jeg er ferdig med en konkurranse, og jeg ikke trenger å legge på meg en stund, har jeg ostekake - karamellen en fra Nando's. Jeg kunne knuse en hel en av dem, kanskje to.

Jeg har ikke vært i Brasil før. Jeg vil virkelig se Kristus gjenløserstatuen. Jeg kan ikke vente med å få litt sol også. Vi har ikke lov til å gjøre mye soling fordi det påvirker ytelsen din, men etter at min kategori er ferdig, støtter jeg de andre og kanskje kommer til stranden. Jeg vil også se sprintene og se hvor fort de faktisk kjører. Når du ser dem på telly ser de ikke så fort, men jeg slår på at det er gal.

Populært emne