Bouldering kan hjelpe behandle moderat depresjon

Bouldering kan hjelpe behandle moderat depresjon - øVELSER 2023
Bouldering kan hjelpe behandle moderat depresjon - øVELSER 2023
Anonim

Bouldering i tre timer i uka kan bidra til å behandle depresjon, og redusere lidelsens symptomer fra moderat til mildt, ifølge en liten studie utført i Tyskland.

I studien ble 100 deltakere delt inn i to grupper. En gruppe startet straks bouldering - klatrer korte ruter uten tau eller seler - mens den andre ventet på å starte sporten. Intervensjonen var i åtte uker, med deltakerne bouldering i tre timer i uken, før en oppfølgingsperiode som tok total lengde på studien til 24 uker.

Gjennom perioden ble deltakerne, som for det meste var nye for å bouldere, gitt råd om hvordan å bygge positive sosiale samspill, og lært om oppmerksomhet og meditasjon.

Innenfor gruppen som begynte å bouldering umiddelbart, ble deltakerne Becks Depresjon Inventory score - en mye brukt test for å måle alvorlighetsgraden av depresjon - forbedret med 6,27 poeng, nok til å se sine symptomer klassifisert som mild snarere enn moderat. I gruppen forsinket start var forbedringen bare 1,4 poeng.

ANBEFALT: De beste stedene å gå klatring i London

Det er flere aspekter ved bouldering laget bak studien tror kunne hjelpe de som lider av depresjon. "Bouldering, på mange måter, er en positiv fysisk aktivitet," sier studien leder Eva-Maria Stelzer fra University of Arizona.

"Det er forskjellige ruter for det fysiske aktivitetsnivået ditt, og det er et sosialt aspekt sammen med følelsen av en umiddelbar gjennomføring når det gjelder bouldering."

Mangelen på tau og seler betyr også at bouldering krever et høyt konsentrasjonsnivå hvis du ikke vil ta en tommel.

"Du må være oppmerksom og fokusert for øyeblikket," sier Stelzer. "Det gir ikke mye plass til å la tankene dine vandre på ting som kan skje i livet ditt - du må fokusere på ikke å falle."

Teamet bak studien mener at bouldering kan utfylle tradisjonell omsorg for depresjon. Det foreslås ikke at det kan erstatte andre behandlinger helt.

Andre fysiske aktiviteter som yoga og løping har også vist seg å ha en positiv effekt på symptomene på depresjon i fortiden, og Katharina Luttenberger fra Universitetet i Erlangen-Nürnberg i Tyskland, som medførte studien, understreket at folk skulle prøve hvilken sport de liker.

ANBEFALT: Slik bruker du kjører for å hjelpe din mental helse

"Jeg vil alltid oppfordre pasienter til å gjøre sporten de liker - klatring eller noe annet - som sport er en fantastisk mulighet til å forhindre alle mulige sykdommer, mentale og fysiske," sier Luttenberger.

Vi ville definitivt være enig med det siste punktet. Hvis du er villig til å gi bouldering en tur, har du lykke, fordi nye sentre springer opp over hele Storbritannia.

ANBEFALT: Hvor å Boulder i og i nærheten av London

Populært emne