Øk småbarnets kreativitet

Småbarn elsker å utforske nye ting, men det kan være vanskelig å finne nye og spennende måter å få mest mulig ut av sin nysgjerrighet. Så hvis du har truffet en "kreativ ting å gjøre med min småbarns murvegg, vil vår kutte og holde guide hjelpe med å få dine kreative juicer til å flyte igjen. Stikk den på kjøleskapet og krysse dem som du går.

Vri ryggen for en stund, og din pjokk klarte å tømme innholdet i cornflakes-boksen på kjøkkengulvet, trekk ut hver tørke fra den praktisk talt nye pakken du nettopp har kjøpt og rive opp en vevpakke. Alt i morgen arbeid for en nysgjerrig toddler! Det kan være vanskelig å oppmuntre den lille til å være kreativ når det ser ut til å involvere ødeleggelse av huset ditt, men det er måter å baby regere på, samtidig som de øker kreativiteten. Mange foreldre antar at kreativitet er noe du er født med, og barn er enten kreative eller ikke, men faktisk er kreativitet mer en ferdighet enn et talent, og derfor er det noe foreldre kan hjelpe sine barn å utvikle seg.

Høres bra ut i teorien, men hvor starter du selv? Barnepsykolog, Emma Kenny foreslår å lede med eksempel. «Barn lærer hva de bor,» forklarer hun. «Du som foreldre er deres perfekte rollemodell der atferd er trykt og kreativitet er smidd. '

Kreativitet kommer i alle former og former, fra kunst til musikk, historiefortelling og dans. Så alt vi som foreldre må gjøre er å oppmuntre våre små til å finne sitt eget personlige spor. Emma har satt sammen noen forslag for å hjelpe barnet ditt til å frigjøre sin kreative side.

Fuel hans fantasi

Ikke bare er historietiden en stor del av barnas bedtime rutine, det kan gjøre ham til neste JK Rowling. - Å lese til ham regelmessig, vil bidra til å skape en kjærlighet til å tro, sier Emma. «Jo mer du frigjør deres fantasi, desto mer sannsynlig er den langsiktige kjærligheten til leseferdighet skapt. '

Ta deg tid

Fra rotete lek, svømmeleks, på små kickers og til biblioteket for rimetid. Hør opp hvis dette høres kjent ut? Vi er alle skyldige i å ha lyst til å fylle hvert sekund av den lille dagen med morsomme aktiviteter, men dette kan være en feil.

'Ikke prøv å fylle hvert minutt av barnets fritid,' sier Emma. Å få kjedelig er en fantastisk måte å brenne barnets fantasi på. Hvert barn bør få plass til å skape uavhengige spill, og dette skjer bare når foreldrene går tilbake og tillater sitt lille en gang. '

Slå av TV-settet ditt og gjør noe mindre kjedelig i stedet!

Prøv å ikke oppmuntre barnet til å være cyber til da det dummer kreativitet og skaper et usunt tillit på skjermene.

"Jo flere TV-smårollinger ser på når de er unge, jo mindre leser de seg når de vokser," sier Emma. Plonking dem foran Mr Maker og håper noen av hans kreative geni (ok, geni er et skritt for langt) vil gni av, kan virke som en god ide, men det er langt bedre å lage et skoboksmonster med barnet ditt.

Oppmuntre et rot

Hvem bryr seg om gulvet ditt er strøet med filtespisser, maling og de tynne biter av play doh som holder fast i skoene dine i flere uker? Mess er en stor del av å være kreativ. Prøv å legge ut et bestemt område, gi barnet ditt et forkle og lær det at det er en del av den kreative prosessen at du rydder opp.

(Nesten) alt går

Oppmuntre kunst for å gjøre det, i stedet for det ferdige produktet. Farger innenfor linjene er overrated uansett. Å være kreativ handler om å bryte ny grunn og i denne alderen er det ingen feil måte å gjøre det på.

Gå utenfor

Og la din smårolling utforske hva han finner. "Fra å bli gjørmete til å føle blader og leke i sanden. Sensorisk spill oppmuntrer og stimulerer sansene og er avgjørende for kreativt spill, sier Emma.

Aldri en kritiker være

Du kan ikke glede deg over tanken som holder barnets krøllete kunstverk til ditt splitter nye Smeg-kjøleskap, men tenk på sitt lille ansikt når du gjør det. Prøv å bare tilby begrensede råd når de spør og gi dem rikelig med ros.

«Lov ditt barn så ofte du kan,» sier Emma. "Ved å anerkjenne deres prestasjoner, uansett hvor liten du inspirerer deres følelse av selvværd og styrker deres selvtillit."

Utsett din spirende kunstner til kunsten

Å ta din tot til museer og gallerier, barnas konserter, skuespill og show vil hjelpe oppfordre ham til å nyte kunsten. Og husk at kreativitet er overalt, så hold øye med muligheter til å peke på det når og hvor du ser det.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar