Blake Beckfords unike transformasjon

Innholdsfortegnelse:

Blake Beckfords unike transformasjon - øVELSER 2023
Blake Beckfords unike transformasjon - øVELSER 2023
Anonim

Til tross for at han hadde oddsen - og alvorlig sykdom - mot ham, klarte Blake Beckford å tilpasse seg og komme seg i utrolig form. Han hadde alltid ønsket å konkurrere i kroppskonkurranser, men hans planer fikk et nesten uoverstigelig tilbakeslag da han ble diagnostisert med ulcerøs kolitt tidlig i livet. Men etter å ha slitt seg gjennom den debilitative sykdommen bestemte Beckford å gå tilbake og fokusere på sin opprinnelige drøm.

Klokken 17 besluttet Beckford at han ønsket å komme inn i treningsindustrien, så han begynte å ta sin trening og ernæring mer seriøst. Jeg tilpasset kostholdet mitt for å oppnå disse målene, og fullførte et personlig trenings- og ernæringsdiplom for å lære mer om kosthold og trening, sier han. Det var imidlertid ikke lenge etter at Beckford ble diagnostisert med en kronisk tarmsykdom som forlot formen av tykktarmen hans i magesår, og kuttet kort mulighet for at han kom inn i treningsindustrien akkurat da han hadde begynt å jobbe mot det . "Jeg ble diagnostisert på rundt 19, så jeg var fortsatt veldig mye å lære tauene," sier han.

Beckford visste ikke hva som var galt på den tiden, men han hadde begynt å legge merke til at han gikk ned i vekt og syntes ikke å sette på muskler. Hans tilstand forverret i omtrent fem måneder før han ble diagnostisert. «Jeg prøvde å gå på treningsstudio, men jeg kunne ikke spise etterpå fordi jeg følte meg syk, eller jeg var så trøtt at jeg ikke kunne komme dit først,» forklarer han.

Han ble også svært begrenset i hva han kunne spise, og visse matvarer gjorde tilstanden dårligere. I 10 år beholdt Beckford den kroniske smerten som bare var en av de mange symptomene på ulcerøs kolitt. Til tross for at han ble dosed opp på alvorlige mengder medisinering, fortsatte tilstanden sin fra tid til annen. I 2013 ble han innlagt på sykehus etter en særlig ekstrem bluss opp, og med ingen andre levedyktige muligheter måtte han gjennomgå operasjon.

På en knivkant

Beckford gjennomgikk en ileostomi - en prosedyre der tykktarmen ble fjernet og tynntarmen førte gjennom bukveggen for å danne en stomi, noe som gjør at avfallsprodukter går ut av kroppen. Han ble sengetid i seks uker og mistet nesten 19 kilo. Etter operasjonen ble han fortalt at han aldri ville kunne trene tung igjen. Dette var et ekte slag for en mann som alltid hadde drømt om å gå inn i kondisjonskonkurranser. Beckford hadde også problemer med ernæringsmessig absorpsjon, og denne kombinasjonen betydde at det ville være svært vanskelig for ham å få muskler, så oddsen ble stablet mot ham å komme seg i treningsmodellform.

Beckford følte seg svak og ute av stand til å gå etter operasjonen, og skurte internett for å finne ut hvordan andre i hans posisjon hadde klart å gjenvinne sin kondisjon, men han oppsto ingenting. "Jeg følte at det ikke var noe håp," sier han. Men til tross for å bli fortalt at han aldri ville oppnå den type kroppsbygning han ville, gikk han likevel etter det.

Det var en langsom prosess, og hans svekkede magesmerter betydde at selv å gå var en kamp i begynnelsen. Så Beckford bestemte seg for å sette små mål hver dag, for eksempel å gå til slutten av veien eller gå rundt blokken. "Jeg måtte gjenvinne treningen før jeg selv kunne tenke på å komme inn i treningsstudioet og begynte å jobbe med å bygge muskler," sier han.

Beckford begynte å gjøre pilates og yoga til å utvikle sin kjernestyrke og gi ham litt styrke og robusthet før han går tilbake til treningsstudioet. Bevisst av det faktum at han kunne skade hans tarm veldig lett, kjøpte han et brokkbånd og en formbar kopp for å plassere seg over hans stomi for beskyttelse. Problemet er at med noe slags stor bevegelse, som en dødløft eller knebøy, går alt inn i kjernen, og at presset må gå et sted. Så det vil forsøke å presse ut bukemuskelen hvor svakheten er, og tarmen vil hernere, "forklarer han. Hans råd for de som kommer tilbake fra lignende operasjon er å ta samme sakte og jevne rute han gjorde. Start lett, og hvis noe gjør vondt, slutte å gjøre det. «Du må være veldig i tråd med kroppen din,» sier han.

Fra denne milde starten gikk Beckfords trening fra styrke til styrke, og kroppen begynte å ta form. Det er nesten uhørt for noen som har gjennomgått en ileostomi for å komme inn i den form for form Beckford ville ha, men det avskrekkede ikke ham. Til slutt, etter et år med hardt arbeid i treningsstudioet og sant engasjement på kjøkkenet, er Beckford i form av sitt liv og har forlatt dagene med konstant smerte og lidelse bak ham.

Image
Image

Del og styre

I treningsstudioet holder Beckford til en detaljert delt treningsrutine, og jobber to muskelgrupper en økt. Fordi han ikke vil bruke for mye vekt, utfører han litt flere repetisjoner og setter seg med lavere vekt for å oppnå muskelvekst. Han stikker til 12-15 reps, med rundt seks sett per treningsøkt, ofte pre-utmattende en muskelgruppe dagen før hans hoved treningsdag, slik at han kan bli enda mer effektiv i treningen. Forklarer hans metode, sier Beckford, "hvis jeg skulle gjøre tilbake og biceps i morgen, kan jeg forutfeste ryggen min i dag, slik at når jeg går på treningsstudioet i morgen, kan jeg virkelig slå den. Effektivt, du prøver bare å bryte muskelen ned for å bli gjenoppbygget igjen. Det er mange måter å gjøre dette på. Du kan overbelaste den med vekt, men jeg bruker en volumbasert opplæring. '

For å være stønn, inkluderer Beckford varierte kardiedager i hans ukentlige treningsøkter. Bor i et kupert område betyr at han lett kan komme ut for å gå eller sykle - hans foretrukne transportmiddel. I tillegg til langsommere, steady state cardio, inkorporerer Beckford høy intensitetsintervalltrening (HIIT) i sitt regime. Han liker å gjøre sprint øvelser, for eksempel 30 sekunder sprinting med 30 sekunder hvile. "Langsomt og stabilt kan bli veldig kjedelig, og det er klart bevis bak HIIT som en effektiv metode for fettforbrenning og kondisjon," sier han, "så jeg tror at hvis jeg gjør litt av begge, savner jeg ikke."

Beckford følger også en streng diett, og tar holdningen om at ernæring er nøkkelen. Siden operasjonen er han ikke så nær så begrenset i det han kan spise, noe som gjør livet lettere for ham. Mens det er noen ting han unngår, kan han nå spise maten han elsker og skreddersy sin ernæring for å oppnå sine treningsmål. Hans faste kosthold betyr at han ikke bruker alkohol eller junk food, men selv om han er veldig regimentert, forstyrrer han ikke det. «Jeg liker faktisk å være slik,» sier han. Beckford mener fast at trening og ernæring er like viktig som hverandre. 'Dette kommer til å høres cheesy, men de er begge 100% viktige. Du kan ikke bare gi opplæring 50% og ernæringen din 50%. Du må gi dem begge 100%, sier han.

Modellborger

Beckfords motivasjon til å trene og bedre seg kommer fra et ønske om å inspirere andre. Da han forlot sykehuset, følte han at det ikke var noen rollemodeller han kunne forholde seg til. Nå vil han gi den rollemodellen til andre. "Jeg vil vise de som har vært gjennom en lignende prosess for meg at det faktisk er lys på enden av tunnelen." I et ytterligere bud for å fremme sin sak og inspirere andre, etablerte Beckford nylig sitt eget nettsted, som detaljer hans historie for andre å lese.

Etter å ha kjempet tarmsykdommen i over 10 år har Beckford gjenopplivet sin ambisjoner om å delta i konkurranser. «Vesken har gitt meg en sjanse,» sier han. For å oppnå Beckfords kroppsbygning er det vanskelig for noen s standarder, men å gjøre det med en tilstand som han er mye vanskeligere. Han måtte tilpasse hele sin tilnærming til trening og fitness. 'Jeg kan ikke alltid gjøre de typiske treningsbevegelsene fordi posen kan være i veien. Jeg må tilpasse noen av bevegelsene for å passe meg med en pose. Tilpasning er veldig mye en del av hans filosofi. «Du slutter aldri å lære om trening - du utvikler alltid og tilpasser seg,» sier han.

Mest av alt, Beckford vil bare 'vise at du kan oppnå noe'. Han har oppnådd noe som normalt ikke er mulig for noen i sin stilling. Men hvis han kan kjempe gjennom motgang for å oppnå sin drøm, er det ikke mye unnskyldning for resten av oss.

For mer informasjon om Blake Beckfords inspirerende historie, besøk www.blakebeckford.co.uk eller følg ham på Twitter:

@Blake_Beckford

Populært emne