Sunnt nok etter: Fordelene ved ekteskapet undersøkt

Ekteskap er ikke alltid perfekt, men hva er det? Og så igjen, det er flere fordeler med ekteskap som de fleste bare tar for gitt.

Har du den dagen eller det argumentet som etterlater deg i hemmelighet å tenke,? Jeg ønsker at jeg var singel? Ekteskapet er fullt av topper og daler, men generelt er de som er gift, rapportert mer tilfredshet i livet, større følelser av sikkerhet, oppvokst mentalt sunnere barn, og har bedre helseutfall og livskvaliteter.

Så, hvis du sitter og misunner dine enslige venner som stadig går ut på spennende datoer og møter nye mennesker, ta hjertet. Gresset er alltid grønnere på den andre siden, men vitenskapelig forskning konkluderer med at gresset egentlig er grønnere for de som er i stabile relasjoner og har forpliktet seg til å elske hverandre for alltid.

Hva er fordelene med ekteskap?

Heldigvis er det en illusjon som har skjedd vår realistiske oppfatning av hva ekteskap er siden første gang noen leste oss et eventyr. Det er ikke noe slikt lykkelig noen gang etterpå. Det er imidlertid noe kjent som â € œhappily for det meste etter, â € og det er det du burde håpe på.

Mer bra enn dårlig, mer helse enn sykdom, og til døden deler du - dette er tegn på et sunt forhold, selv om det ikke alltid er lykke. Hold deg til det, prøv å tilgi mer enn å bli tilgitt, og lær å velge dine kamper, og disse 11 fordelene med ekteskap kan være din. [Les: 20 ting glade par gjør ikke i et perfekt forhold]

# 1 Det kan bidra til et lengre liv. En overflod av studier kommer kontinuerlig til samme konklusjon: De som er gift, lever lenger når de blir gift enn de som lever ugift hele livet. Når du justerer for alle andre faktorer, kan trenden ses i hvert løp og på tvers av mange forskjellige kulturer. Videre spiller det ingen rolle hva slags ting folk dør av. De som er ugift, har en kortere levetid, uavhengig av kjønn eller etnisitet.

# 2 Du har en bedre levestandard. Ved å bo sammen, har du ikke vanskeligheter med å dele utgifter og husholdninger og dele ting i to. Det er de som tror at årsaken til uoverensstemmelsen i fordelene med å være gift versus ugift, skyldes en bedre levestandard for de som er sammen. Håpløse romantikere * som meg selv * velger å tro at kjærlighet sparer alt. To er alltid mye sterkere enn en når det gjelder livssituasjoner. [Les: De 25 søteste romantiske gestene for hverdagen]

# 3 Giftede mennesker er sunnere enn de som forblir ugift. Det er en overflod av forskjellige måter at å holde et par øker din fysiske helse og velvære. Når du bor hos noen, er de mer sannsynlig å legge merke til subtile forskjeller om deg, som du kanskje ikke engang merker deg selv. Dermed kan de oppmuntre deg til å søke lege langt raskere enn du hadde tenkt å gjøre på egen hånd. De fysiske fordelene er ikke bare for akutte sykdommer som forkjølelse og influensa, men for forebygging av kronisk sykdom som diabetes og kreft.

# 4 Giftede mennesker engasjerer seg i færre risikofylte oppføringer. Gift mennesker er også mindre sannsynlig å engasjere seg i risikofylte atferd. Bekymret for hvordan deres oppførsel vil påvirke sin ektefelle, de pleier å "tone det ned" litt. De drikker mindre, de spiser bedre, og de gjenoppretter seg raskere av sykdommer fordi de tar seg tid til å la kroppen deres helbrede. Noen ganger er to personer som bryr seg om hverandre sterkere enn bare en som helst vil ignorere det og fortsette.

# 5 Gutter, fordelene gjelder også deg. Når du sammenligner helsemessige fordeler for menn mot kvinner av kvinner som er gift, er det som du finner er at en giftes manns helse mot en ugift mann øker betydelig. Selv om menn liker å male sine koner som en nag som alltid er på dem om noe, gjør deres koner faktisk ting ut av kjærlighet som kan redde livet.

Forskning indikerer at det ikke er bare å gifte seg. En mann som er i et engasjert forhold, drar nytte av å parre seg med en kvinne. Å gjøre unna med destruktive atferd før "jeg doser" er utvekslet enda, seriøst at noen kan drastisk forbedre en manns helse. [Les: 23 idiotsikkerhetstips og råd til menn]

# 6 Emosjonell støtte er nøkkelen. Studier viser kontinuerlig at folk som føler en følelse av fellesskap og følelsesmessig støtte fra de rundt dem har bedre helseutfall enn de som føler seg følelsesmessig isolert. Å være et par betyr at du har noen til å lene seg på når du trenger litt støtte.

Følelsesmessig støtte kan være en buffer ikke bare mot mental helse, men mot fysisk helse også. Studier har vist at din sivilstand er i forhold til immunsystemet og kan bidra til å bekjempe kronisk sykdom. Å beskytte deg mot stress, som er en viktig bidragsyter til sykdom, å ha noen til å snakke med, utvide til og hjelpe deg med konfliktløsningen, kan alle fremme flere helsemessige fordeler enn det som sannsynligvis vil oppstå, være alene og kontinuerlig å nå ut til andre.

# 7 Mental helse forbedringer og ekteskap. En landemerkeundersøkelse i 1991 konkluderte med at det å være i ekteskap reduserer sannsynligheten for at du vil oppleve store depresjon eller psykiatriske forstyrrelser mye mer enn ugifte kohorter.Tilsynelatende er løfter mer enn bare ord - de er sementen som hjelper et gift par å bygge et sunnere liv for begge medlemmer.

Det mest sjokkerende funn er at de som går gjennom en skilsmisse eller separasjon i stedet for å velge å jobbe ut, er mer utsatt for depresjon og psykisk sykdom enn både gifte mennesker og ugifte mennesker. Det ekstra stresset av en skilsmisse er nok til å resultere i de fattigste mentale utfallene. Selv de som rapporterte at de var ulykkelige i ekteskapet, fant seg bedre mentalt enn de som hadde valgt å avslutte forholdet. [Les: De 20 beste grunnene til skilsmisse som de fleste par overses]

# 8 Selvrapportert lykke og seksuell oppfyllelse. Folk som er gift, rapporterer i gjennomsnitt å være lykkeligere enn de som er single. Å være gift gjør at folk føler seg mer fornøyd med livet enn de som velger å være alene. Par som har et funksjonelt forhold, rapporterer også å ha mer seksuell aktivitet og intimitet, som følger med sitt eget sett med fordeler.

Et sunt sexliv resulterer i mindre sykdom, en reduksjon i kroniske sykdommer som kardiovaskulær helse, diabetes og kreft, og det bidrar også til å øke din mentale status. De som har et sunt sexliv får ekstra fordeler over de som har sex utenfor ekteskapet, eller en natt står. De kan føle seg fantastisk midlertidig, men de langsiktige effektene av et uformelt seksuelt møte kan ikke berøre fordelene ved å være i ekteskap.

# 9 Det handler ikke bare om å leve sammen. Hvis du tror at disse fordelene handler om å være i et live-in forhold, ville du ha feil. Mange av fordelene målt for ektepar er alle borte i et forpliktet forhold uten løfter eller samlivssituasjon. Kanskje fordi det ikke er det samme engasjementet, eller kanskje fordi du ikke føler det samme sikkerhetsnivået, det samme blir ikke funnet når du studerer de som har forpliktet seg til å leve for alltid uten å formelt knytte knuten. [Les: 14 tips for å leve sammen før ekteskapsarbeid]

# 10 Har en nødkontakt. Når du går til legen og må fylle ut disse inntaksskjemaene, er et av de første spørsmålene på svarskjemaet sannsynlig "Hvem er din nødkontakt?" Hvis du er i et ekteskap, er det ikke nødvendig å tenke "Svaret er automatisk. Din ektefelle er din nødkontakt.

Å være noen â € œgo-toâ € når noe drastisk skjer, handler om så mye mer enn bare et nummer å ringe. Ekteskap handler om å ha en person som du vet at du alltid kan stole på for å ha deg tilbake, for å forsvare deg og å elske deg betingelsesløst. Mange sier at ingen noen gang vil elske deg som din mor, men jeg vil ikke abonnere på det. Personen du gifte deg, elsker deg like mye som din mor, bare annerledes.

# 11 Gifte par øker sunnere barn. Det er svært liten debatt at barn som vokser opp i et tvillingforeldrehjem, går bedre enn de som vokser opp i et hus med en eneste forelder. De har mindre angst, engasjere seg mindre i risikofylte atferd, har lavere risiko for tenåringsvansker, lavere risiko for rusmiddelavhengighet, og er generelt mer stabile som voksne. Hvis du vurderer å ha barn eller allerede har dem, tenk to ganger om din beslutning om å bli eller bli gift. Ekteskap er ikke bare sunt for deg, det er sunt for hele familien. [Les: Hvorfor tar det med barnet å vite at han er dårlig for deg]

Ekteskap handler om å støtte hverandre, være der for å lene seg på hverandre når beina ikke holder vekten selv, og aldri å være noen andre til å behage den andre. Å vite at hvis verden skulle ende i morgen, ville du ha noen til å holde deg tett er en av de mest trøstende følelsene som noen kan ha. [Les: 13 spørsmål å spørre deg selv før du blir gift]

Mennesker var ikke ment å være alene. Hvis vi var, ville vi ikke ha fått verktøyene til følelsesmessig binding, empati og kjærlighetens kapasitet. Ikke alle ekteskap kommer til å være perfekt. Jeg vil gå et skritt videre og si at ingen ekteskap kommer til å være perfekt. Men det er i ufullkommenheten som gjør det til å fungere.

[Les: 20 virkelig gode grunner til å gifte seg og leve lykkelig hver gang]

Det vil trolig være tider når du blir så opprørt, frustrert og sint at du ikke ser noen fordeler i ekteskapet. Men vitenskapen støtter det ikke. Hengende til en annen, å være forpliktet til en annen, og å være ansvarlig overfor den ene personen som alltid vil ha ditt hjerte, er den beste helseforhøyelsen som noen kan ha.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar