Ben Ainslie intervju

Innholdsfortegnelse:

Ben Ainslie intervju - øVELSER 2023
Ben Ainslie intervju - øVELSER 2023
Anonim

Med Ben Ainslie ombord som taktiker, oppnådde Oracle Team USA en av de mest forbløffende sportslige comebacks av all tid på onsdagskveld og slo Emirates Team New Zealand med 44 sekunder i en dramatisk finale i San Francisco. Vi intervjuet ham i mars 2013 og her er hva han måtte si.

Du var 19 da du deltok i dine første OL i Atlanta 1996. Hva var den opplevelsen som?

Det var en stor lærerik opplevelse. Da jeg kom, var jeg denne bredeøyne tenåringen blåst bort av hele den olympiske atmosfæren. Men når jeg var ute på vannet var det mye som en annen hendelse. Jeg måtte fokusere på å prøve å seile godt og ikke bli for distrahert av hva som foregikk på land.

For Athen 2004 flyttet du opp til Finn-klassen, noe som innebar at du skulle løse opp. Hvordan gjorde du det?

Jeg måtte legge på rundt 12kg, noe som innebar mye vekt trening ved hjelp av høy rep og sett intervaller. Jeg måtte også endre kostholdet mitt ganske mye ved å øke kalori- og proteininntaket mitt, øke måltidsstørrelsene og ta kosttilskudd som kreatin.

Hvordan deler du tid mellom båten og treningsstudioet?

Jeg bruker mellom tre og fem timer om dagen på vannet og en og en halv til to timer om dagen i treningsstudioet, hvor jeg blander aerob trening og vekttrening. Jeg må sørge for at jeg får den rette mengden hvile mellom vannet og treningsstudioet også. Det er en veldig tidskrevende sport.

Hvordan opprettholder du stasjonen og sulten for å konkurrere?

Det handler om å sette opp oppnåelige mål og planlegge hvordan man skal oppnå dem. Seiling er ganske variert sport som involverer mange forskjellige utfordringer, så det er alltid noe å sikte på.

Du har et rykte for å være hensynsløs. Er det rettferdig?

Jeg antar at det er mer bare å ha en vilje til å gjøre det som trengs for å vinne - innenfor reglene. Når du konkurrerer om at du kjører for å vinne, ellers ser jeg ikke personlig poenget med å gjøre det. Du må ha den vilje til å fortsette å vinne og holde på det - og så lenge jeg seiler innenfor reglene, fortsetter jeg det.

Hvilken var din tøffeste olympiske seier, og hvilken er du mest stolt av?

London 2012 var det vanskeligste fordi forholdene ikke var til min smak - det var sterke vind og det var vanskelig å holde tempoet - men det var også min stolteste. Å vinne en gullmedalje på hjemmevannet foran en hjemmemengde var et veldig stolt øyeblikk.

Du var flaggbærer ved London 2012-avslutningsseremonien. Hva var den opplevelsen som?

Det var den perfekte enden til en fantastisk OL. Det var også surrealistisk. Jeg husker lurer på hvordan i helvete jeg hadde endt opp i denne situasjonen! Det var en god følelse.

Du er i ferd med å trene for America's Cup. Hva tar det for å vinne det?

Du trenger kommersiell støtte, et sterkt designteam for å utvikle den sterkeste og raskeste båten, et seilingsteam med erfaring og sterk ledelse. Men vi har talent i Storbritannia til å gjøre det - det er bare et tilfelle å få støtten bak den.

Ben Ainslies selvbiografi, Close To The Wind, er ute nå i paperback priset £ 7,99 (vintage-books.co.uk).

Populært emne