Bli en Gruffalo Spotter

Skogskommisjonen Englands magiske nye app Gruffalo Spotter vil bringe Julia Donaldsons elskede monster og venner til liv. Mor & Baby går bak kulissene for å finne ut mer, som en del av vår serie Best Toddler Days Out ...

Hvis du har småbarn, er det sjansene for at du allerede vet om Gruffalo Trails - en serie med tematurer som fører barn på eventyrmøtepersoner fra denne populære boken og deltar i aktiviteter. For det meste med pinner. Og gjørme, masse mudder.

Men hvis du går ned til skogen i dag, kan du bli overrasket over det nyeste tilbudet, en ny gratis utvidet reality-app som bokstavelig talt magiker opp Gruffalo-figurer rett foran øynene dine. Tenk Pokemon Go men cuter.

Familier vil følge ledetråder på en interaktiv sti og spore tegn på deres favorittkarakter.

Og hvis du er bekymret for at små bein holder opp, trenger du ikke å være - det er bare 5 forskjellige Augmented Reality-markører - fotsporstavene, som er spesifikke for hver enkelt av tegnene. Spot lite fotavtrykk for Mouse, en slithery sti for Snake, Fox spor for Fox, Bird Footprints for Uwl og det umiskjennelige store store Gruffalo fotavtrykk. Når besøkende målretter sin enhet på fotavtrykksmarkøren, utløses en kort animasjon av det tegnet, blander seg med sine naturlige omgivelser og det er her magien virkelig begynner.

De kan bruke appen til å bringe 3D-animasjonen til livs og ta bilder ved siden av dem. Bildene blir automatisk lagt til enhetens galleri, hvorfra de kan deles via sosiale medier med hashtag #GruffaloSpotters.

Alt om Gruffalo Spotter - fra Creative Producer, Claire Spencer Cook

I den første utviklingen av sitt slag jobbet Magic Light Pictures og Forestry Commission England med Nexus Studios og ble ledet av Creative Producer Claire Spencer Cook, som er en mamma til to jenter i alderen 4 og 6 - de perfekte årene for å teste appen. Mor & Baby gikk for å møte Claire for å finne ut mer og viktigst, ha et spill på appen.

Tror du å være en mamma selv hjulpet med å utvikle appen?

Helt sikkert. Jentene mine var veldig hjelpsomme til å hjelpe mamma til å teste appen, og gjennom dette kunne vi finne ut hvordan man skalere tegnene til barn og sørge for at bildene er iscenesatt for å passe dem inn, og designe det for små fingre. Dette hjalp oss med å finne ut om deres oppmerksomhet spenner og sørge for at appen er super enkel å bruke med nesten ingen tekst. Hvis du gir en 3 år gammel noe morsomt å gå og oppdage for seg selv, er de plutselig i stand til å gå og kjøre to miles på en skogsti uten bære eller buggy - det var en glad åpenbaring!

Gikk du ut for å teste den?

Vi startet med å teste det internt i vårt studio, da kjørte jeg to barns workshops med min lokale barnehage og også på en skogs-testdag med noen lokale mamma-venner og deres barn. Vi løp testdagen på en veldig kald morgen i slutten av januar, men heldigvis sola og vi hadde en fin dag, både barn og voksne likte det. Du kan se dem i vår trailerfilm!

Hvordan har appen blitt mottatt?

Veldig bra - ord i munn betydde at vi har mottatt over 1 million spiller av app trailer på Facebook alene. Appen nådde også toppen av barna iPad-diagrammet og ble valgt for å bli markedsført av Apple, så vi nyter stor opptak. Hvis du sjekker #Gruffalospotters på sosiale medier, kan du se hvor mye folk nyter skogsporet med barna sine, men også med sine voksne venner og til og med deres hunder!

Tror du det er mulighet for flere av disse typer apper i fremtiden?

Absolutt - fra museer og historiske steder til parker til skolen lekeplasser, er muligheten til å oppdage nye figurer i ditt lokale miljø fortsatt en ny og spennende å utforske mye lenger.

Forsøkt og testet - en ekte Moms gjennomgang

Vi spurte tre mødre for tilbakemelding etter bruk av Gruffalo Spotter-appen på deres nærmeste skogbrukskommisjonens nettsted.

Anna Wright med datteren Martha (6)

Jeg lastet ned appen for å bruke på min iPhone og vi ledet ut til Hick Lodge som er nærmeste sted for oss. Martha elsket hvordan tegnene hun kjenner og elsker, bare dukket opp foran øynene hennes, og ikke kunne vente på å få bildet tatt med dem. Jeg tror det ville være flott hvis det var flytte av denne typen apper, da de ikke bare er morsomme for barn - men også voksne. Siden da har jeg anbefalt det til mange venner, og vi planlegger en stor dag ute snart.

Laura Starkey med sønn Leo (4) og bestemor Maureen Jeg antar det jeg vil si om appen, er det bare at for et barn ser det ut som magi på jobben: dyr vises fra ingensteds og beveger seg som om de er ekte. Og for en besteforeldre som er en komplett technophobe, er effekten lik. Å gå med en besteforeldre som ikke er veldig "app-y" betyr at det er moro moro. Vi brukte en iPad mini så alt ble vist fint og stort. Jeg kan definitivt se hvordan denne Gruffalo-appen kunne overbevise en mindre enn entusiastisk gutt for å gå ut en tur, og det er en fin ting - barna burde være ute mer. Tenk deg noe som dette på en vitenskapsmuseums romutstilling eller noe med raketter som tar av!

Lyndsey Harrison med sønn Niall (5)

Appen fungerte bra på iPhone, men ville ikke fungere riktig når den ble lastet ned til min Amazon Fire. Også den hastigheten som animasjonene dukket opp etter at du allerede hadde sett på det bestemte fotavtrykket, kunne gjøre med å være litt raskere da barna mister tålmodighet.

Men etter å ha sagt alt dette min sønn er desperat å gå tilbake og gjøre det igjen. Jeg insisterer imidlertid på at det er en hel familiebegivenhet med faren sin med, da han fikk meg til å løpe rundt ruten med sin lillebror i ryggsekken som han var så ivrig etter å finne det neste dyret på stien!

Det var første gang jeg brukte en app som dette, og det var ganske enkelt å navigere. Jeg vil definitivt se flere apps som disse - noe som gjør at barna blir opptatt og det er bra å ha det bra.

3 flere flotte interaktive apps for å holde de små glade denne ferien

  • Bugs and Buttons av Little Big Studio, £ 2.99 - Å hjelpe barn å lære tall kan være mye moro som denne appen med sine søte critters beviser. Et pedagogisk spill som vil holde barna entranced. Passer for: aldre 3+
  • Toca Band av Toca Boca AB, £ 2,99 - Hvis du er glad for å oppmuntre noe støyende spill eller ønsker å pleie noen musikalske talenter, vil denne appen bringe ut rockstjernen i barnet ditt. Passer for: aldre 3+
  • LEGO Juniorer Lag og Cruise av LEGO Systems, gratis - Å bygge LEGO er kjempegod, men hvis du er ute uten murstein, er dette et flott alternativ. Barn kan nyte å skape figurer og kjøretøy. Passer for: 5 år og under

Kom deg ut nå!

Gruffalo Spotters-stien og The Gruffalo Spotter-appen løper til slutten av september 2017. Appen er gratis fra App Store, Google Play og Amazon, og krever nedlasting før besøket.

Startdatoer varierer mellom skoger, for ytterligere detaljer vennligst besøk www.forestry.gov.uk/gruffalo

Et Gruffalo Spotters-kit vil være tilgjengelig for kjøp på stedet og inneholder dyrefakta og tips for sporing av dyreliv, en bevissamlingspose, et forstørrelsesglass og en blyant for å notere dine skogsfunn.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar