Bear Grylls - verdens mest kontroversielle eventyrer

Hva slags form er du i?

Når jeg er hjemme trener jeg seks dager i uken. Jeg gjør kretser, løping, yoga og klatring. Masse kroppsvektige ting. Jeg er ikke veldig bra med treningssentre, men jeg trener hardt for en og en halv dag. Når jeg filmerer, improviserer jeg ved å gjøre ting som pull-ups på trær.

Hvordan ble du en eventyrer?

Det er det eneste jeg har vært godt i. Jeg har gjort alt dette siden jeg var barn. Jeg vokste opp klatring og jobben min i hæren [Grylls var i SAS] var all kamp overlevelse. Jobben jeg gjør nå er som Special Forces-armen på TV, men i stedet for at gutta jager oss er det dårlige dyr.

Er du overrasket over at du ikke har flere TV-konkurrenter?

Jeg er overrasket over at ingen har gjort denne typen program før. Hver dag møter jeg folk som er bedre skyttere, bedre klatrere og bedre overlevende enn jeg. Jeg er en jack av mange handler og egentlig ikke en mester til noen av dem. Jeg har betydelig selvtillit om det hele, og jeg er overrasket over at de vil at jeg skal gjøre det.

Hvorfor tror du folk ser på?

Halvparten av det er underholdning, ser folk lide. Den andre siden er at den oppfordrer folk til å komme seg ut og ikke miste de ferdighetene som den har tatt mennesket tusenvis av år for å finpusse. Vi lever i en techno-alder, og det er flott, men den naturlige verden er fantastisk. Å miste ferdigheten til å fremkalle brann i tordenvær er trist.

Du har gjort mange minneverdige ting. Hva stikker ut?

Jeg krevde en alligator i et nylig show. Rådgiverne sa ikke gå for noe større enn 4ft. På den siste dagen med filming kom jeg over denne syv-foten. Jeg var i midje dypt vann og det smadret rundt. Jeg kom bak den, hvor den er mest sårbar, og festet den ned. Jeg satt fast i kniven og det var blod overalt.

Hva er den største risikoen du har tatt?

Jeg har hoppet på toppen av en 17ft man-å spise tiger hai, men det er ofte de små tingene som fanger deg ut. Når du gjør en stor slange støter halvveis opp et steinflate og du henger på med en hånd, vet du at du må få det riktig - og du gjør det. Nerver og frykt er der for å skjerpe dine sanser. Jeg lever med frykt så mye. Jeg har lært at det er der for å få deg gjennom de store øyeblikkene.

Du har spist noen tvilsomme ting. Hva var minst hyggelig?

For noen dager siden spiste jeg bjørnpute. Jeg kom over en stor, brun bjørn i Transylvania. Det var 20 meter unna, men så meg ikke, så gikk det og det var en stor dampende haug med skit. Det var fullt av bær og frø. Du kan tørke av turdybitene og spise bærene. Jeg har også spist kameltarmer, yak eyeballs, geitestikler og levende slanger. Det er en del av overlevelse. Jeg gjør det ikke fordi jeg elsker det.

Holder du det alltid ned?

Jeg filmet et show i Zambia, og jeg spiste en pulserende maggot grub. Det var fett som en pølse. Det var vri og du kunne nesten ikke holde saken. Det hadde åpenbart noen bakterier i det som ga meg diaré. Jeg gjorde en foss klatre neste dag og halvveis opp, jeg holdt på med den ene hånden og sliter buksene mine med den andre og hoppet inn i luften.

Hva er du redd for?

Høyder og rom fullt av folk jeg ikke vet veldig bra. Jeg hater å drikke fester og ting som det. Jeg finner det bare litt vanskelig.

Du har tatt kritikk for villedende seere om dine overlevelsesutnytter. Har kritikken vondt?

Jeg aksepterer at det jeg gjør er på den offentlige arenaen, og du må ta det grove med det glatte. Ray Mears har uendelig gitt meg en boring i pressen, men jeg tror det er så få av oss som gjør dette, vi må passe på hverandre. Jeg skjuler ikke en hemmelig avsky. Det er alltid lettere å komme ut i kamp, ​​men du legger bare brensel til brannen. Jeg har aldri ønsket å være berømt eller i pressen mye. Jeg vil bare fortsette jobben min.

Hvordan ville du takle en pultjobb? For en av dine forestillinger deltok du i fransk utenlandsk legion. Hva var det slik?

Jeg gjorde det med en ganske ragged gjeng - ex-boksere, bouncers og street fighters. Men de falt alle på vei. Gutta som kom gjennom var ikke de sterkeste eller sterkeste, men de hadde noe som kjørte dem. Jeg ser det så mange ganger på høye fjell. Belønningene går ikke til de tøffeste eller de mest briljante eller høyest, de går til de som roligt vil ha det. Folk som kan sette opp med dritt dagen inn, dag ut. Det handler om å være vedvarende og ikke gi opp. Det er det jeg stoler på. Jeg er ikke en naturlig idrettsutøver - jeg må jobbe så mye. Disciplinen til å trene når du ikke føler det, det er det som skiller folk i livet. Hvis du alltid blir ledet av dine følelser, det er da livet går galt. Det er derfor folk har saker, blir overvektige eller røyk. Det handler om å bli ledet av følelser fremfor å ha et klart mål.

Hvordan ville du takle en pultjobb?

Veldig dårlig. Jeg oppfører seg som et barn mesteparten av tiden og ville hoppe rundt på kontoret, ikke få noe arbeid gjort. Folk vil trolig finne meg veldig underholdende i omtrent en time, men så ville jeg bli sur og de ville nok sparke meg ut. Men det er ikke på menyen, Gud villig.

Hvordan erobrer du frykt?

Jeg er ikke immun mot det. Jeg føler det mer enn de fleste. Men jeg har lært at det enten slår deg eller du bruker det.Jeg bruker det.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar