Backless Booster seter: Alt du trenger å vite om de nye bilsete lovene

Innholdsfortegnelse:

Backless Booster seter: Alt du trenger å vite om de nye bilsete lovene
Backless Booster seter: Alt du trenger å vite om de nye bilsete lovene

Video: Backless Booster seter: Alt du trenger å vite om de nye bilsete lovene

Video: Backless Booster seter: Alt du trenger å vite om de nye bilsete lovene
Video: Booster Seats: Properly Installing a No Back Booster Seat 2023, September
Anonim

Fra mars 2017, vil produsenter i Storbritannia ikke få lov til å selge ryggseter for mindre barn. Men hva betyr dette for deg og din pjokk? Er din backless booster nå usikre? Her er alt du trenger å vite om de nye bilsete lovene.

Er backless boosters nå ulovlige?

I øyeblikket selges bakeløse booster seter for barn som veier mer enn 15 kg (2 stein 5 pund). Hvis du allerede har et ryggfritt booster sete, så lenge det oppfyller det obligatoriske R44 forskrifter og barnet ditt er tyngre enn 15 kg, kan du fortsatt bruke det lovlig. Når det er sagt, har de nye forskriftene blitt tatt i bruk etter at advarsler fra De forente nasjoner angir ryggløse booster, ikke er trygge for mindre barn, så barnet ditt vil være tryggere i en høyygget booster til de når 22 kg. I gjennomsnitt er dette rundt fem til seks år.

Blir bakeløse booster fortsatt solgt?

Produsenter vil ikke lenger kunne selge sete hvis de ikke oppfyller disse reviderte sikkerhetsstandardene. De nye reglene betyr at barn som bruker nye seter må veie mer enn 22 kg og være høyere enn 125 cm, slik at du ikke lenger kan kjøpe en ryggløs booster for barnet ditt hvis de er mindre enn dette.

Hvorfor er boostersetene ikke lenger betraktet som trygge?

For mange års eksperter har diskutert sikkerheten til backless booster, men disse endringene har skjedd etter at FN advarte seter uten rygg vil ikke beskytte mindre barn fra side på kollisjoner.

Bilseteekspert Kevin Macliver har jobbet i testsentre over hele verden og fortalte mor og baby: Fra mange års testing vet vi at barn i alderen mellom fire og tolv ikke får den beste støtten fra en boosterpute og i stedet anbefaler at foreldrene velger en høygrep booster med hodestøtter for beskyttelse mot sidestøt i stedet. '

Hvis jeg fortsetter å bruke min backless booster, hvordan sikrer jeg at barnet mitt fortsatt er trygt?

Hvis du ikke vil kjøpe et nytt bilsete, eller kjøre en mindre bil og bruke et boosterset for enkelhets skyld, er det avgjørende at du sørger for at både setet og setebeltet er ordentlig montert hver gang du trekker av. I nyere undersøkelse utført av bilsetefabrikant Britax, viste resultatene at omtrent halvparten av setebeltene som brukes til å sikre at barneseter kan monteres feil. Hvis setebeltet er forvrengt, for høyt, eller montert rundt setet og ikke barnet, vil det være ineffektivt ved en hendelse.

Vil backless boosters bli utestengt alt sammen?

BPA (Baby Products Association) har bekreftet at de ikke har noen planer om å fullstendig forby backless boosters fra markedet. I stedet kan vi forvente å se produsenter som designer nye produkter som oppfyller sikkerhetsforskriften. Etter mars kan du også bli bedt om å bekrefte babyens vekt og høyde når du kjøper bilsete.

Ved hvilken alder kan jeg slutte å sette barnet mitt i et bilsete?

Selv om det ikke kan anses som "kul", bør barnet ditt forbli i et bilsete til de er 12 år eller når 135 cm i høyden. Dette skyldes at beinene i barnets hofter ikke er fullt utviklet til de er 12-13 år, noe som betyr at setebeltet sitter over magen i stedet for å holde seg lite på hoftene. I tilfelle en krasj kan dette forårsake skader på et barns mageorganer.

Anbefalt: