Baby Loss Awareness Week 2015

9.-15. Oktober er ulemper for babystap.

Gjennom uken kan foreldre, familiemedlemmer og venner feire sine barns alt for korte liv, og vite at tusenvis av andre familier andre steder i verden vil gjøre det samme.

Uken lukkes med den globale "Wave of Light" onsdag 15. oktober, hvor stearinlys tennes over hele verden som en del av den internasjonale graviditets- og spedbarnsmeddelingsdagen.

Viki Fergusons datter Megan var dødfødt på 35 uker i mars 2014.

Viki sa: "Jeg føler at Baby Loss Awareness Week er like viktig for folk som ikke har hatt tap, enn for de av oss som har.

"Å få denne meldingen ut, som er så mye lettere i disse dager med sosiale medier, fremhever problemer som er tabu, men det utdanner også folk om hvordan man skal behandle og oppføre seg rundt de som har mistet en baby.

"Dedicating en hel uke holder den i det offentlige øye og lar de berøvede, ikke bare foreldrene, men den bredere sirkelen av familie og venner å ha et uttak. Besteforeldre, tanter, onkler, søsken, venner, potensielle faddere har alle mistet en baby, men de blir ikke alltid lagt merke til.

"Jeg finner ut at mange familie og venner viser støtte rundt tiden på datterens bursdag, men resten av tiden prøver de å unngå emnet av frykt for å forstyrre oss, men ved å støtte Baby Loss Awareness Week, er vi viser at det er OK å snakke om det og anerkjenne det.

"Våre små engler er i våre tanker 24 timer i døgnet, 365 dager i året, det går ikke en dag jeg tenker ikke på henne, men å ha denne uken dedikert til å markere risikoer, hva skal man se etter, mulig forebygging og forskning er så viktig for de rundt oss. Og for å kulminere i Bølgen av Lys er en måte å huske alle våre engler på. "

Q. Hva er en dødfødsel?

A. Stillbirth er når en baby er født død etter 24 gjennomførte uker med graviditet eller mer.

Q. Hva er en nyfødt død?

A. Neonatal død er når en baby blir født i live, men dør under 28 dager.

Rask statistikk:

  • I 2013 var 110 babyer dødfødte eller døde neonatalt hver uke i Storbritannia
  • I 2013 var 5 712 babyer dødfødte eller døde innen de første 4 ukene i livet i Storbritannia
  • I Storbritannia var 3 638 babyer dødfødte i 2013, det er en i hver 216 fødsler
  • I 2013 i Storbritannia var en av hver 137 barn enten dødfødte eller døde i de første 4 ukene av livet

Trenger du støtte?

Sands, stillbirth og nyfødte døds veldedighet, ble opprettet av foreldre i foreldre i 1978.

For å finne ut hvordan du involverer eller donerer til denne veldedighetsorganisasjonen, vennligst besøk uk-sands.org, ring den nasjonale hjelpelinjen på 020 7436 5881 eller email [email protected]

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar