Baby Helse A-Z: Toddler Dehydrering

Forstå hvor mye væske barnet ditt trenger - og hvordan man skal takle når han ikke får nok

Det er viktig at babyen din eller barnet holder opp med væskeinntaket, spesielt når været er varmt eller han er utilfreds med diaré eller sykdom.Og mens det er generelt lett nok til å trene når du trenger å øke mengden vann du drikker, dehydrering kan være vanskeligere å få øye på i en liten. Så, klokt på hva du skal se etter og hvordan du skal håndtere det.

Symptomer på dehydrering

Med mild dehydrering, tenk på de tingene du merker når du har ikke drukket nok - så går på toalettet mindre og din wee blir mørkere når du gjør det.

«Det ville være tilfelle med et potteutdannet barn, mens en baby kan ha færre våte bleier,» sier GP Philippa Kaye, forfatter av Baby & Child Helse: Alt du trenger å vite (£ 12,99, DK).

Tenk på de tingene du merker når du har ikke drukket nok - så går på toalettet mindre og din wee blir mørkere når du gjør det

'Hans lepper og munn kan begynne å tørke, han vil bli tørst og produsere færre tårer eller ha øyne som ser ut sunket.' Og hvis dehydrering er mer alvorlig? Pass på at han blir diskett og til og med stopper å drikke. "På babyer kan fontanelleen på toppen av hodet synke, og da dehydrering blir mer alvorlig, kan han bli mer uvel med en rask puls og lav pust, forklarer Philippa.

Hvordan håndtere det

Brystmælk er god for rehydrering, og du kan også gi barnet ditt Dioralyte hvis han er eldre enn tre måneder, noe som egentlig er en pose med rehydreringssalter som du drikker med vann. Den er tilgjengelig over disken."Hvis barnet ditt er oppkast, gi så små smutte væsker hvert par minutter, da han kanskje ikke klarer å klare en kopp på en gang, sier Philippa.'I dette tilfellet anbefaler vi ofte å bruke en babysprøyte (disse hjelper også med medisin) med små og gir 5 ml væske hvert femte minutt. Hvis han kan tolerere det etter en time eller så, prøv å øke mengden. ' Hvis du er i det hele tatt, synes ditt barn mer uvel, trøtt eller sløv, eller han har ikke gjort en viskel på seks timer, få medisinsk hjelp.

Måter å forhindre dehydrering

Pass på at barnet ditt eller smårollingen får nok til å drikke, spesielt når han har feber eller magefeil."Generelt har en småbarn behov for ca. 1,3 liter væske hver dag (rundt fem kopper) som inkluderer melk, vann og alt i mat og mat", sier Philippa. Pass på at du alltid har en sippy kopp når du går ut eller barnet ditt spiller, så han drikker det han trenger. Og gjør vann gøy for småbarnet ditt med fargede kopper og strå.Hvordan oppfordrer du barnet ditt til å drikke nok vann? Gi oss beskjed på kommentarbrettet nedenfor.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar