Baby Helse A-Z: Trusse

Spotted noen flekker inne i babyens munn som ser ut som cottage cheese? Det høres ut som om hun har en felles infeksjon - spenning

Thrush er en av de pesky sykdommene som er veldig vanlig hos babyer fordi de bare er for små til å bekjempe det selv. Hvis du tror du er liten, har man det, hun kommer sannsynligvis ut av maten på grunn av den munnfulle hvite flekker hun har.

Men hun vil snart være tilbake til sin vanlige, herlige, selvkremende for mer mat og oppmerksomhet.

Hva er trøst?

Thrush er en soppinfeksjon i munnen som har en tendens til å påvirke en av 20 babyer. Det finnes hovedsakelig hos spedbarn under to måneder, men er vanlig hos alle barn under to år.

«Din baby vil ha det fordi membranene i munnen hennes er blitt smittet, da det er produsert for mye gjær, en sopp som heter Candida Albicans,» sier professor Mitch Blair fra Royal College of Pediatrics and Child Health.

For tidlig babyer er mest utsatt fordi immunforsvaret ikke er fullt utviklet, og de har ikke hatt så mange av antistoffene som passerer dem - noe som gjør dem mer utsatt for infeksjoner.

'Infeksjonen kan også forekomme etter å ha tatt antibiotika,' forklarer professor Blair. 'Dette er fordi antibiotika reduserer nivåene av sunne bakterier i babyens munn, noe som gjør at soppnivåene kan øke.'

Hva er symptomene hos babyer?

Hvis du tror at den lille har trøst, vil hun sannsynligvis ha en munn full av hvite eller grå flekker og flekker. De vil se litt ut som cottage cheese (som vil sette deg av for livet!) Og du vil se dem på tannkjøttet, kinnene, tungen eller taket av munnen hennes.

Et annet tegn er nektet å amme fordi det er for sårt for henne å spise, sier professor Blair. 'Andre symptomer inkluderer å lage en klikkelyd under fôring, en hvit glans på hennes spytt, dårlig vektøkning eller karakteristisk bløffutslett.'

Hvordan behandles det?

Mesteparten av tiden smittes opp i seg selv etter noen dager, så ingen behandling er nødvendig. Men hvis symptomene vedvarer, bør du snakke med legen din.

Din lege kan foreslå en antifungal gel, da dette ofte brukes til å kurere oral trussel

Din lege kan foreslå en antifungal gel, da dette ofte brukes til å kurere oral trussel. Noen av gelene er ikke egnet for unge babyer, og derfor kan dråper som inneholder et anti-thrush-stoff, kalt nystatin, bli foreskrevet.

Ved å bruke en dropper, plasserer du bare væsken på det infiserte området av babyens munn.

Hvordan kan det forhindres?

Det er noen tips du kan prøve å bidra til å avverge trøst, inkludert regelmessig sterilisering av babyens dummies, leker og flasker.

Et annet tips er å gi babyen en drink sterilisert vann når hun er blitt matet for å bli kvitt melk i munnen som svampen kan trives på.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar