Baby Helse A-Z: Spina Bifida

Spina bifida lyder skremmende, men det finnes et bredt spekter av behandlinger og behandlingsalternativer for å hjelpe babyen din til å blomstre og blomstre mens du lever med tilstanden

Kanskje din nye baby har spina bifida eller kanskje du er gravid og har blitt fortalt at ditt ufødte barn har tilstanden - uansett har du dusinvis av spørsmål som trenger å svare. Å heve et barn med sykdom er skummelt, uansett om du er en erfaren mor eller om du er ny i det hele tatt.

Dessverre er spina bifida fortsatt en uhelbredelig tilstand. Men det er mange behandlinger for å håndtere effektene, og gir babyen muligheten til å oppleve et kjærlig og lykkelig liv.

Forstå spina bifida

Spina bifida utvikler seg i den første måneden av svangerskapet hvis ryggraden og ryggmargen ikke utvikler seg riktig. Du har sikkert blitt gjort oppmerksom på at babyen din har det under en av dine ultralyd, enten rundt uke 12 eller mellom uke 18 og 21 av svangerskapet.

Det finnes en rekke forskjellige typer tilstanden. Spina bifida occulta er den mildeste formen og spina bifida myelomeningocele er den mest alvorlige. Heldigvis er det ikke så vanlig, noe som påvirker om lag 1 av 1000 graviditeter.

«De eksakte årsakene til tilstanden er ukjent, men flere risikofaktorer er identifisert,» forklarer professor Mitch Blair fra Royal College of Pediatrics og Child Health. "Det viktigste er mangel på folsyre før og i begynnelsen av graviditeten."

symptomer

Spina bifida kan forårsake en rekke symptomer som varierer i alvor, avhengig av hvilken type spina bifida babyen din har.

'Babyer som er født med meningocelformen, har en væskefylt sac synlig på ryggen, sier professor Blair. 'Saken kan dekkes av en tynn hud og være så liten som en drue eller så stor som en grapefrukt. Babyer med myelomeningocele har en sak-lignende masse som bukker seg fra ryggen, men et lag av hud dekker ikke alltid det, sier professor Blair. I noen tilfeller kan nerver i ryggmargen også bli utsatt.

Spina bifida kan forårsake en rekke symptomer som varierer i alvorlighetsgrad

Spina bifida occulta har ofte ingen utvendige tegn eller symptomer. 'Ryggmargen stikker ikke ut gjennom huden, selv om det kan oppstå en flekk av hår, fødselsmerke eller dimple på huden over den nedre ryggraden, sier professor Blair.

Senere i babyens liv kan det være mer åpenbare symptomer, inkludert inkontinens, vanskeligheter med å lese eller løse problemer, muskel svakhet eller evnen til å bevege musklene helt.

Alvorlighetsgraden av symptomene avhenger vanligvis av hvor på ryggraden åpningen oppstår, og om barnet også utvikler hydrocephalus, som er hvor overflødig væske oppbygges på hjernen.

Behandlingsalternativer

Selv om det ikke finnes noen kur mot spina bifida, er det flere forskjellige behandlinger for symptomene. Et alternativ som kan foreslås er kirurgi for å reparere babyens ryggrad, som vil finne sted innen 48 timer etter fødselen.

- Det er mange mindre invasive behandlinger, sier professor Blair. "Disse inkluderer fysioterapi for å forbedre mobilitet og muskelbevegelse, ergoterapi for å utvikle hverdagslige ferdigheter som å kle seg og hvis et barn lider av inkontinens, kan et kateter brukes."

Omsorg for en baby med spina bifida

Som mamma til et barn med spina bifida, er det rikelig med profesjonell støtte som du kan dra nytte av. Men det vil også være øyeblikk når du trenger noen du kjenner til å lene deg på.

Et ekspansivt medisinsk team vil støtte deg, sier professor Blair. 'Også på hånden vil være sykepleierutøver, fysisk og ergoterapeut og en sosialarbeider. Målet er å skape en livsstil for deg og din familie der funksjonshemmingen forstyrrer så lite som mulig med hverdagslige aktiviteter. '

Med alle fremskritt i spina bifida behandlinger, er det ingen grunn til at barnet ditt ikke burde gjøre det godt i voksen alder.

Det viktige å huske er at babyen din vil vokse opp for å være mer lik andre barn enn hun vil være annerledes. Hun vil være full av følelser og gi deg så mye lykke som et barn bringer mamma.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar