Scarlet Feber

Mens det fortsatt er ansett som en ganske sjelden sykdom, har tilfeller av skarlagensfeber steget nylig, så her er det du trenger å vite om du ser det ut

Det kan være en sykdom du forbinder mer med barn fra 1800-tallet (er det bare oss som sobbet da Beth fra Små kvinner fikk skarlagensfeber?), men sykdomsfallene har økt nylig i England og Skottland. «I de første åtte ukene av 2014 så England et tredje tilfelle av skarlet feber enn det gjorde året før,» sier dr Tony Waterston fra Royal College of Pediatrics and Child Health. 'Årsakene til dette er ikke klart, men det kan bare være en del av en syklus med økt sykdom, som har en tendens til å komme i bølger i løpet av et par år.'

Hva er Scarlet Feber?

Scarlet feber er en bakteriell infeksjon som kan påvirke barn fra 12 måneder og eldre. «Spedbarn er mindre sannsynlig å fange det da de fortsatt har noen gjenværende immunstyrke videreført fra sin mor,» sier dr. Waterston.

'Det ser vanligvis ut som tonsillitt - mandlene vil bli hovne og kjertlene rundt halsen hans vil bli forstørret'

Scarlet feber er svært smittsom og kan overføres når bakterier fra en smittet person spres av hoste, nysing, puste ut, forurenset mat eller dele matredskaper. "Derfor er det viktig at barnet ditt blir i barnehage eller skole når skarlagensfeber er diagnostisert," sier Dr Waterston.

Scarlet Feber Symptomer

Det viktigste symptomet for å passe på er en sår hals. «Det ser vanligvis ut som tonsillitt - mandlene vil bli hovne og kjertlene rundt halsen hans vil bli forstørret,» sier dr. Waterston. 'Barnet ditt kan også ha en temperatur, en hvit tunge og et rødt utslett på hans kropp, så vel som røde kinn. Utslippet vil se ganske flekkete - som solbrenthet - og kunne føles grovt å røre, som sandpapir. '

Skarlet feber behandlinger

Som scarlet feber er forårsaket av en bakteriell infeksjon, kan den behandles ganske effektivt med antibiotika, så hvis du ser noen symptomer, ta barnet ditt til legen din. Når du er hjemme, kan du behandle din pjokk på samme måte som du ville for andre sykdommer - rikelig med hvile, væsker og spedbarn eller barnparasetamol for å lette feberen. «Ditt barn bør være bedre innen en uke,» sier dr. Waterston.

Scarlet Feber Spread Prevention

Forebyggende tiltak er de samme som for andre infeksjoner. Det er ofte å vaske hender, unngå å dele kjøkkenutstyr, mat og personlige ting. Det er ingen vaksine for å forhindre skarlagensfeber ennå.

Hvis barnet ditt har skarlagensfeber, sørg for at hun forblir hjemme i minst 24 timer etter starten av behandlingen med antibiotika. Fortell barnet ditt om å dekke hennes nese og munn når hun hoster eller nyser med et vev og vasker hendene etter det.

Har din baby hatt skarlagensfeber? Hvordan hjalp du med å lette symptomene? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar