Babyhelse A-Z: Rotavirus og diaré

En vanlig sykdom hos spedbarn, rotavirus kan føre til mageinfluensa og bli alvorlig. Heldigvis kan det forebygges og behandles

Å se på babyen din som lider av en sykdom er ikke snill i det hele tatt, så du vil vite nøyaktig hva som er galt med ham og hvordan du kan hjelpe ham til å bli bedre, pronto.

Hvis han lider av sykdom og diaré, kan han ha rotavirus, noe som er veldig vanlig og i baby-sfæren like smittsom.

Heldigvis bør det ikke vare for lenge og bør klare seg selv. Her er tegnene du trenger å se etter.

Hva er det?

Rotavirus er en magesekk som er den vanligste årsaken til alvorlig diaré hos barn. Det er en viral infeksjon som sprer seg hovedsakelig gjennom poo og er veldig smittsom, noe som betyr at den lille personen din dessverre nok vil få det på et tidspunkt.

Babyer er også mer sannsynlig å fange til viruset fordi de berører alt du heller ikke gjorde

Viruset påvirker også voksne, men hos spedbarn er det mye mer alvorlig da immunsystemet deres fortsatt utvikler seg. Babyer er også mer sannsynlig å fange til viruset fordi de berører alt du heller ikke gjorde. Sett deretter fingrene i munnen.

Før eller senere er det en magebug som sannsynligvis vil streike.

Hva er symptomene?

Det er ganske mange tegn som kan tyde på at babyen din har rotaviruset.

"Symptomer inkludert diaré, oppkast, magepine og feber," sier professor Mitch Blair, fra Royal College of Pediatrics og Child Health.

Mer alvorlige symptomer inkluderer blod i hans poo, hyppig oppkast og høy feber. Ufrivillig weeing og rask hjerterytme er også ting å passe på - hvis du merker noen av disse, så ta din baby til legen din så snart du kan.

Hvordan behandles det?

Rotavirus kan bli alvorlig, spesielt hvis barnet ditt er oppkast og har diaré, noe som raskt kan føre til dehydrering. Hold øye med mørke, tretthet og tørr munn - alle tegn på dehydrering.

«De fleste barn gjenoppretter hjemme innen få dager,» forklarer professor Blair. "Men nesten en av fem vil trenge å se legen sin, og en av ti av disse barna kommer opp på sykehus som følge av komplikasjoner som ekstrem dehydrering."

Hvordan er det forhindret?

"Det er nå en oral vaksine tilgjengelig på NHS, for å beskytte mot fire stammer av rotavirusinfeksjonen," sier professor Blair.

Vaksinen, kalt Rotarix, er en væske og faller rett inn i babyens munn. Det er to doser som barnet ditt trenger, skal gis mellom to og tre måneder da vaksinen bare er tilgjengelig for babyer under en alder av åtte måneder.

Vaksinen kan forhindre 74% av alle tilfeller av rotavirus, ca. 98 prosent av alvorlige tilfeller og 96 prosent av sykehusinnleggingene.

Redaktør Og Forfatter.

Skrive Inn Din Kommentar