meningitt

Hva er meningitt?

Bare omtale av meningitt hos babyer fyller alle foreldre med frykt. Utslett som ikke går bort er symptomet vi alle hører om. Det er bekymringsfullt fordi det er en infeksjon av membranene som omgir hjernen og ryggmargen. Når membranene er smittet, kan de bli hovne, noe som fører til nerve- og hjerneskade. Selv om det er alvorlig, er hjernehinnebetennelse relativt uvanlig - men det er fortsatt viktig å være oppmerksom og få clued opp på hva det kan bety for barnet ditt.

Typer av meningitt

Meningitt er oppdelt i to typer - bakteriell og viral. "Bakteriell meningitt er den verste typen," sier GP Rebekah Gibbons. "Det kan forårsake alvorlig hjerneskade og blodforgiftning." Rundt 2500 barn utvikler bakteriell meningitt i Storbritannia hvert år - sykdommen er mest vanlig i underfifrene.

Viral meningitt er vanligere, men mindre alvorlig og de fleste barn får full utvinning. "Da det er umulig å utelukke bakteriell meningitt uten tester, bør begge behandles som en medisinsk nødsituasjon," sier Rebekah.

Meningitt symptomer

Mens hjernehinnebetennelse er det mest kjente symptomet, er det mange andre tegn som skjer på forhånd. Infeksjonen starter som milde influensalignende symptomer og utvikler seg til blodforgiftning i løpet av noen timer. Viktige symptomer inkluderer feber (en temperatur på mer enn 38˚C), oppkast, nektet å mate, et høyt eller stønnende gråt og irritabilitet.

Babyer kan også utvikle blek flekkete hud, en buktende fontanelle (den myke dukkert i toppen av skallen), rask pusting, en flopplegeme eller stivhet med rykkete bevegelser og kalde hender og føtter. En stiv nakke og følsomhet for lyse lys er også typiske. "Hvis blodforgiftning setter inn, kan dette også utløse et lilla, spottete utslett som ikke taper når du trykker på en glasstumbler på den, sier Rebekah.

Tegn og symptomer på hjernehinnebetennelse inkluderer:

  • Høy feber, med kalde hender og føtter
  • Oppkast og nekte å mate
  • Følelse agitated og ikke ønsker å bli plukket opp
  • Døsig, diskett og ikke reagerer
  • Grunting eller puste raskt
  • Uvanlig høyt eller stønnende gråte
  • Blek, flekkete hud og et rødt utslett som ikke fades når et glass rulles over det
  • Spenst, buktende myk flekk på hodet (fontanelle)
  • Stiv nakke og misliker sterke lys
  • Kramper eller anfall

Hva kan du gjøre?

Pass på at barnet ditt er oppdatert med sine jabs. Som en del av barndomsimmuniseringsordningen vil hun motta en pneumokokkvaccinasjon på to, fire og 12 måneder, som beskytter mot pneumokokk meningitt, den nest største årsaken til bakteriell meningitt. Hun vil allerede få en meningitt C-vaksine ved tre og fire måneder gammel, og deretter igjen mellom 12 og 13 måneder.

Storbritannia er det første landet som gir en ny meningitt B-vaksine som beskytter babyen din fra den farligste form for desease. Den må være mottatt i to, fire og tolv måneder. Ammer babyen din og sørge for at hun har et variert kosthold, inkludert et mangfold av frukt og grønnsaker når hun spiser, er viktig for å styrke immunforsvaret. "Annet enn det, det viktigste du kan gjøre er å være årvåken for noen bekymringsfulle symptomer, sier Dr. Gibbons.

Behandling av meningitt

Barnet ble raskt tatt inn på et sykehus og behandlet med antibiotika. En test for bakteriell meningitt utføres ved å bruke lumbal punktering, en prosedyre for å ta ut en prøve av cerebrospinalvæske for å fastslå om et barn har meningitt. Hvis hun har viral meningitt, vil antibiotikabehandling stoppe. I de mest alvorlige tilfellene kan barnet bli tatt i intensiv omsorg, hvor hun vil forbli under nære observasjoner.

Viral meningitt er også en nødssituasjon, men behandlingen for det er smertestillende, drikker mye væske og hvile, i stedet for å ta antibiotika. Imidlertid kan de fortsatt brukes i begynnelsen til den virale meningitt er diagnostisert.

Se din lege omgående hvis ...

Meningitt utvikler seg veldig raskt, noen ganger i løpet av timer. Du oppdager noen av de ovennevnte symptomene og føler deg bekymret. "Husk at ikke alle barn utvikler utslett," sier dr. Gibbons. «Ikke vent på at det ser ut til å søke hjelp. Hvis det ikke er mulig å se en lege omgående, ta barnet ditt til nærmeste A & E-avdeling. '

Blodprøver og muligens en prøve av væske tatt fra babyens ryggraden, vil bidra til å diagnostisere barnet ditt - om nødvendig vil intravenøse antibiotika gis. Jo før barnet ditt mottar behandling, desto bedre er sjansene for utvinning.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar