Baby Helse A-Z: Measles

Measles er reemerging som et problem barndomsinfeksjon. Spot symptomene og få barnet ditt sett så snart som mulig.

Hva er meslinger?

Measles er forårsaket av en virusinfeksjon. Symptomene på sykdommen vises omtrent 10 dager etter at babyen din er smittet første gang, noe som gjør det svært smittsomt som det ofte går videre før du har innsett at babyen din er syk. "Takket være vaksinasjonsprogrammer er meslinger ganske sjeldne," sier dr. David Elliman fra The Royal College of Pediatrics and Child Health. "Utbrudd skjer imidlertid fortsatt hvert år, og ca 6% av disse tilfellene vil føre til mer alvorlige komplikasjoner." Viruset sprer seg mye som forkjølelse, i små dråper med vann som spres gjennom hoster og nyser, og som babyen din vil puste i.

Hva er symptomene på meslinger?

De første tegnene på meslinger vil være forkjølelse og feber, så mange mødre kan ikke skjønne at deres baby har sykdommen til det forteller spottete utslett. «Han kan utvikle en temperatur, være irritabel og sprø, og gå av maten,» sier David. "Små gråhvit flekker, kjent som koplik flekker, om størrelsen på et sukkerkorn, vil dukke opp på innsiden av munnen. Dette vil bli etterfulgt av et spottete, rødt utslett som starter bak ørene før han sprer seg til resten av kroppen.

Hva kan du gjøre?

Barnet ditt skal komme seg fra meslinger etter omtrent en uke

Hvis du er bekymret babyen din har meslinger, ring til legen din for råd. «Ikke ta ham inn som om han er smittsom, da han kan spre den til andre mennesker i operasjonen,» sier David. Forklar eventuelle symptomer over telefonen, og din lege vil kunne fortelle deg det beste du kan gjøre.Behandling innebærer rikelig med hvile og væsker, og du kan gi baby paracetamol hvis han har feber. Barnet ditt bør komme seg etter omtrent en uke.

'Barn kan motta beskyttelse mot meslinger ved å få MMR-vaksinen på 12-13 måneder, sier David. Svært små babyer har ofte naturlig beskyttelse overført til dem fra deg når de var i livmoderen.

Ring til legen din dersom ...

Kontakt legen din med en gang om sju til ti dager etter utslettets utseende, babyen din får hodepine, blir døsig eller oppkast - det kan være et tegn på encefalitt, en alvorlig og potensielt dødelig komplikasjon.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar