Baby Helse A-Z: Tysk Measles (Rubella)

Innholdsfortegnelse:

Baby Helse A-Z: Tysk Measles (Rubella) - BABY-OG-SMåBARN 2023
Baby Helse A-Z: Tysk Measles (Rubella) - BABY-OG-SMåBARN 2023
Anonim

Er babyen din dekket av røde flekker, utslett eller flekker? Har han hovne lymfeknuter og mild feber? Han kan ha tyske meslinger, også kjent som rubella

Å snakke med tyske meslinger er aldri hyggelig - forventer mange søvnløse netter og gråt, sannsynligvis fra både deg og din baby - det er viktig å understreke at dette vanligvis er en veldig mild tilstand hos babyer og krever ofte ingen medisinsk behandling overhodet.

Når det er sagt, kan det være veldig farlig for gravide da det påvirker det ufødte barnet, så det er viktig å holde barnet vekk fra andre før infeksjonen går.

Hva er det?

Tyske meslinger er en ikke-alvorlig tilstand som er forårsaket av rubella-viruset. Den dårlige nyheten er at den er smittsom, men ikke så mye som vannkopper og meslinger.

Hva er symptomene?

På samme måte som vanlige meslinger, er tyske meslinger vanligvis identifisert av karakteristiske rød-rosa hudutslett.

"Andre symptomer ligner de som oppstår under kulde," sier professor Mitch Blair, fra Royal College of Pediatrics og Child Health. «Du kan merke at barnet ditt har hovent kjertler og lymfeknuter (spesielt på baksiden av nakken) og et sårt hode og rennende nese." En mild feber er et annet fortellings tegn.

Hvordan behandles det?

Du bør alltid ringe til legen din dersom du mistenker at du eller barnet ditt har rubella for råd om behandling.

"Ikke se legen, med mindre det anbefales at du gjør det, da rubella vanligvis ikke krever medisinsk behandling," sier professor Blair. Når barnet ditt er syk, er det ikke mye du kan gjøre. OK, det er ikke svaret du ville ha. Men foren deg med det faktum at symptomene vanligvis går innen sju til ti dager.

Ta kontakt med legen din om hvilke legemidler som er trygge å gi barnet ditt for å redusere feber og behandle smerter, hvis du tror at han virkelig trenger det.

Hvor alvorlig kan det få det?

Det er vanligvis en mild infeksjon og har ingen store påvirkning bortsett fra symptomene nevnt tidligere. Men det er smittsomt og kan bli alvorlig hvis en gravid kvinne fanger infeksjonen i løpet av de første 16 ukene av graviditeten, sier professor Blair.

Hvis en gravid kvinne har tyske meslinger, kan det påvirke utviklingen av babyen. Når født, kan barnet lider av øyeproblemer, som for eksempel grå stær og selv døvhet. Hjerteavvik kan også kaste opp og, verste fall, hjerneskade.

Husk at tilfeller av tyske meslinger er veldig sjeldne i Storbritannia i disse dager, takket være vaksinen, meslinger og røde hunder (MMR). Injeksjonen har gjort en stor forskjell i arbeidet mot å eliminere meslinger viruset helt.

Populært emne