Baby Helse A-Z: Gastroenteritt

Hvis babyen din har mageproblemer, kan det være en bue av gastroenteritt. Vi viser deg hva du skal se etter ...

Hva er det?

Gastroenteritt er en infeksjon i magesekken og tarmene, noe som fører til diaré og ofte oppkast. Det er estimert av NHS at hvert barn vil ha minst en bout av denne infeksjonen før fem år, med flest forekommende mellom 3 måneder og tre år.

Hva er symptomene?

Barnet ditt kan kaste opp i en til to dager og vil trolig ha diaré i fem til syv dager. "Av og til er det andre symptomer, inkludert magesmerter og feber," sier samfunnslegen Teresa Kilgour, forfatter av Understanding Children's Illnesses. Barnet ditt vil gråte hvis hun har magesmerter, og du kan sjekke om hun har feber ved å bruke et øre eller panne termometer. Det normale temperaturområdet er mellom 36,4 ° C og 36,8 ° C.

Hva forårsaker det?

Nitti prosent av tilfellene er forårsaket av et virus - rotavirus er den vanligste - men bakterier og matforgiftning kan også utløse gastroenteritt. "Utbrudd forekommer ofte i familier, fordi viruset og bakteriene lett går forbi," sier GP Sarah Levy. Babyer under to med gastroenteritt er spesielt utsatt for å bli dehydrert (se nedenfor).

Hva kan du gjøre?

Forhindre et utbrudd ved å vaske hendene dine før du lager mat, og etter å ha hatt besøk og bleie endringer. Det er også viktig å rengjøre babyens fôringsutstyr grundig. Hvis barnet ditt er under en og formelen matet, må du sterilisere flasker og teer før hver bruk, og sørg for at alle hennes matvarer er friske. Det er ingen behandling for gastroenteritt - du må la den løpe sin kurs. Hvis barnet ditt (eller noen i familien din) blir syk, desinfiser eventuelle potensielt forurensede overflater, for eksempel toalettet eller skiftematten, og vask straks klærne for å forhindre at bakteriene sprer seg. «Du må også være årvåken om babyens væskeinntak, da dehydrering som kan skyldes diaré og oppkast, kan være alvorlig, sier Sarah. Barn over 6 måneder som har gastroenteritt skal gis små drikkevarer av vann eller en oral rehydrering / elektrolyttløsning, som Dioralyte (tilgjengelig fra kjemikere - følg alltid instruksjonene).

«Fortsett å gi babyen din melkemat som vanlig, men hvis du ammer, må du gi rehydrering løsningen fra en skje regelmessig - hver 10 eller 15 minutter, sier Teresa. Flaskefødte babyer skal ha sine vanlige strømmer vekslet med små doser rehydreringsvæske. Tilbyr en avventet baby sin vanlige mat, og gi rehydreringsvæsken i stedet for vanlig melk.

Ring til legen din dersom ...

Babyen din er mindre enn seks måneder gammel, og du mistenker at hun har gastroenteritt. Også hvis du oppdager tegn på dehydrering hos en baby i alle aldre. Disse inkluderer tørre lepper, munn og tunge, en nedsunket fontanelle (myk flekk på toppen av babyens hode), sunkne øyne, ingen tårer når det gråter, vedvarende tørker bleier eller døsighet.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar