Baby Helse A-Z: influensa

Hvis det stygt og lavt humør skyldes influensa, er det måter å gi babyen sin egen dyne dag

Hva er det?

Flu, eller influensa, er en viral sykdom som er veldig smittsom. Det er forskjellige typer influensa, og hvert år vil om lag to eller tre stammer sirkulere blant befolkningen. Den største risikoen med influensa er at viruset kan senke immuniteten. Det er derfor det er et spesielt problem for babyen din, da hun allerede har et svakere immunsystem enn deg, og kan plukke opp sekundære sykdommer som brystinfeksjoner.

"Influensaviruset utvikler seg hver vinter til forskjellige stammer, men i noen tilfeller kan det forandres så mye at det blir en mutert form for influensa," sier Gillian Davies, en helsebesøkende ved Liverpool Community Health Trust. "Dette er hva som skjedde i løpet av 2009-utbruddet av svineinfluensa."

Hva forårsaker det?

Influensa kan bli fanget når som helst på året, men tradisjonelt er influensasongen mellom oktober og april. "Ingen er helt sikker på hvorfor det er mer vanlig om vinteren, men det kan være fordi vi tilbringer mer tid innendørs i lukkede rom slik at det blir lettere," sier Dr Maureen Baker fra Royal College of GPs.

Som babyen din ikke kan fortelle deg om han har hodepine eller vondt muskler, kan det være vanskelig å vite om han har influensa

Influensa spres når folk hoster eller nyser, og dråper som inneholder viruset, innåndes. "Viruset kan også sendes videre når du nyser i hånden, berører et objekt, og så tar babyen opp objektet og suger det eller legger hånden i munnen, sier Gillian.

Hvis du kommer ned med influensa, trene god hygiene så mye som mulig for å redusere sjansene for at babyen din fanger den. "Fange hoste og nyser i et vev, kast det bort og vask deretter hendene dine hvis du kan," sier Gillian.

Hva er symptomene?

Hos voksne er det enkelt å få pin-pine influensa symptomer. En høy temperatur, feber og kulderystelser, vondt muskler, ondt i halsen og hodepine er vanlige tegn på influensa, sier Gillian.

Men som babyen din ikke kan fortelle deg om han har hodepine eller vondt muskler, kan det være vanskelig å vite om han har influensa eller en annen sykdom med lignende symptomer. Hvis du er usikker, snakk med legen din.

Influenssymptomer er ganske alvorlige, så hvis babyen din er litt snuffly, men generelt godt i seg selv, er det mer sannsynlig å være forkjølt.

Hva kan du gjøre?

Hvis du er gravid, må du sørge for at du får influensavaccinen da den overgår litt immunitet for babyen din i de første seks månedene av livet. «Barn under to år får ikke influensavaksinasjonen, med mindre de har en helsetilstand som astma,» sier Maureen.

Regjeringen bestemte imidlertid at barn i alderen to år og over vil begynne å få influensavaccinen i form av en nesespray fra september 2013. Hvis du mistenker at din baby eller smårolling har influensa, må du kontakte din lege umiddelbart slik at han kan bli vurdert.

"Som det er et virus, kan du ikke ta antibiotika for å kurere det, men hvis han er veldig uvel, må han kanskje gå på sykehus for å motta væsker gjennom en IV-drypp," sier Maureen. Hvis influensa symptomene ikke er for alvorlige, kan babyen din komme seg hjemme. "Spedbarnsparasetamol og ibuprofen vil bidra til å redusere sin feber," sier Gillian. "Pass på at han også har rikelig med væsker i form av melk og vann."

Se din lege hvis ...

Du er bekymret for din baby. Influensa er en alvorlig sykdom, så hvis du er usikker på om det er influensa eller bare en stygg forkjølelse, er det alltid tryggere å få ham sjekket ut av en lege.

'Hvis babyen din blir floppig, har pustevansker eller et uendret utslett, alltid søk øyeblikkelig legehjelp, sier Gillian. 'Og hvis du ikke ser noen forbedring i babyens symptomer etter 24-48 timer, gå tilbake til legen din.'

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar