Baby helse A-Z: Flat Head syndrom

Forsøk ikke å være bekymret hvis du legger merke til en flat lapp på babyens hode - ni ganger ut av 10 vil det være flat hode syndrom, som er veldig håndterlig og behandler seg selv. Det er et helt naturlig problem som påvirker en stor mengde babyer og - viktigst - det betyr ikke at du har gått glipp av en side i foreldrehåndboken

Hva er dette?

Flathodet syndrom høres mye verre ut enn det er, så prøv å ikke stresse om du tror at babyen din har det. Det er en overraskende vanlig tilstand og er vanligvis ingenting å bekymre seg for - det påvirker opptil en fjerdedel av babyer og har en tendens til å sortere seg ut.

"Antall rapporterte tilfeller har økt siden leger legger vekt på å sette babyer på ryggen for å sove for å redusere risikoen for Sudden Infant Death Syndrome (SIDS)," sier dr. Lida Kourita fra Royal College of Pediatricians and Child Helse. 'Dette rådet bør fortsatt følges.'

Det er to hovedtyper av flat hode syndrom (forberede deg på noen store uutslettelige ord).

'Plagiocephaly er hvor hodet blir flatt på den ene siden,' sier dr. Kourita. 'Og brachycephaly er hvor den blir flatt på baksiden, noe som gjør hodet ser bredere eller pannen mer fremtredende.'

Hvorfor skjer det?

Babys skalle er veldig myk og bøyelig, noe som betyr at den kan ha blitt formet til en litt annen form når hun ble født.

Mengden hodet flater kan variere, fra å være neppe merkbar til å være helt åpenbar

'Denne endrede skallen form gjør det mulig for rask hjerne vekst etter fødselen,' forklarer dr. Kourita. 'Det betyr også at formen på et barns hode kan endre seg, avhengig av posisjonen som hodet hviler på.'

Siden babyen din tilbringer mesteparten av tiden sin på ryggen, kan hodet hennes naturligvis bli flatere av den delen som bærer mesteparten av vekten.

Mengden hodet flater kan variere, fra å være neppe merkbart til å være veldig opplagt - som, som foreldre, kan være ekstremt skummelt. Men det påvirker ikke veksten av skallen eller hjernen på noen måte, og i de fleste tilfeller er tiden den eneste behandlingen som trengs.

Hvordan behandles det?

Hodet begynner naturlig å avrunde mens babyen vokser og begynner å bevege seg, men det er et par ting du kan gjøre for å hjelpe denne prosessen.

'Legg babyens hode i forskjellige stillinger for å ta press på det berørte området,' forklarer dr. Kourita. 'Oppfordre henne til å se seg så mye som mulig ved å flytte lekene rundt barneseng.'

Også oppmuntre litt "mage tid" hver dag - start med korte økter, og bygg deretter lengden på tid opptil minst 20 minutter etter at hun er tre til fire måneder.

Er det langsiktige effekter?

Heldigvis er det ingen langsiktige bivirkninger. Men i et svært lite antall babyer kan den unormale hodeformen antydes på et separat problem.

"Dette kan bety at beinene på skallen har smeltet for tidlig," sier Dr. Kourita. Heldigvis er dette sjelden, og din lege skal forsikre deg og svare på eventuelle spørsmål du har.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar