Baby Helse A-Z: Øyeinfeksjoner

Det er aldri fint å se babyens øyne, alle lekkete og gunky fra en infeksjon, men de kommer snart tilbake til deres vanlige, vakre beste

Et crusty, rødt eller gunky øye betyr vanligvis bare en ting - en øyesmitte. Men før de alarmklokkene starter, vet at øyesykeinfeksjoner hos babyer er veldig vanlige og like lett å behandle.

De kan være forårsaket av allergier, infeksjoner - irritasjon, som alle er enkle for babyens lege å identifisere og kurere.

Hvilke øyeinfeksjoner kan en baby få?

En blokkert tårekanal - eller klissete øyne, som du kanskje vet det - er den vanligste infeksjonen. Det er bare en forsinkelse i utviklingen og påvirker omtrent en femtedel av nyfødte.

Forskellige tråder av konjunktivitt (rosa øye) kan utvikles hos spedbarn, inkludert en mer alvorlig versjon som kalles neonatal konjunktivitt som kan kontraheres av babyer under 28 dager gammel.

"Dette har en tendens til å utvikle seg hvis mamma hadde en seksuelt overførbar infeksjon (STI) som chlamydia eller gonoré mens hun var gravid, sier professor Mitch Blair fra Royal College of Pediatrics and Child Health. "Disse typer STIer forårsaker ikke nødvendigvis åpenbare symptomer, så mange mødre er uvitende om at de er smittet."

Hva er symptomene?

Forbered deg - hvis barnet ditt har klosset øye, kan det se ut som om hun uendelig gråter.

Hennes dreneringssystem er forstyrret, og hennes tårer har ingen steder å tømme

Men det er bare fordi hennes dreneringssystem er forstyrret og så tårene hennes har ingen steder å drenere, derav de vassete øynene.

Se opp for en crusting på babyens øyenvipper, som har en tendens til å dukke opp når ditt lille søvnevann våkner. Du kan også merke rosa / rødhet rundt øynene og et grønngult slim.

Hvordan behandles øyeinfeksjoner?

Selv om babyens øyeinfeksjon er alvorlig, vil hun sannsynligvis ikke bli foreskrevet antibiotika så ung.

'Alternativt øyedråper, kan foreskrives,' forklarer professor Blair. Sjansene er at babyen din ikke vil like dette (du trenger sannsynligvis et ekstra par hender for å stoppe henne), og du må administrere dråpene omtrent to ganger om dagen i syv dager - men din lege vil bekrefte korrekt dosering.

En blokkert tårekanal slår seg opp i løpet av de første ukene eller månedene av babyens liv. Hvis den ikke har sortert seg selv når hun når sin første bursdag, noe som er sjelden, så la henne få vite og en liten kirurgisk prosedyre kan bli foreslått.

Sørg for at uansett øyeinfeksjon barnet ditt har, får du sett av din lege og behandlet for å unngå permanent skade på øynene.

"Hvis det er forårsaket av klamydia, kan rundt en-i-fem babyer utvikle lungebetennelse," sier professor Blair. "Hvis dette er tilfelle, må babyen din gå på sykehus for å få best mulig omsorg mulig inntil hun har gjenopprettet seg."

I likhet med voksen konjunktivitt er infant conjunctivitis veldig smittsom, så det er best å holde barnet ditt borte fra alle andre barn og babyer til infeksjonen har ryddet opp - du vil ikke at stresset med andre mødre skal krysse på deg for å smitte deres lille !

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar