Croup: Alt du trenger å vite

Croup kan høres skummelt ut, men det er en utrolig vanlig sykdom hos babyer og kan behandles raskt.

Hva er croup?

Croup er en åndedretts tilstand der luftveiene, spesielt overdelen (inkludert stemmeboks og vindrør), blir betent.

'Det har en tendens til å påvirke barn mellom seks måneder og tre år, og i de fleste tilfeller er det ikke alvorlig, sier barnepike dr. Ranj Singh.

Et av de mest umiskjennelige tegnene er en barklignende hoste

Croup tegn og symptomer

Et av de mest umiskjennelige tegnene er en barklignende hoste. "De hovne luftveiene er smale, noe som gir den særegne lyden," sier helsebesøkende Penny Lazell. Andre symptomer inkluderer en tett rennende nese; sår hals og feber.

Hva forårsaker croup?

Det er to typer. 'Viral er den vanligste og forekommer sammen med forkjølelsessymptomer,' sier Penny. 'Den andre typen - krampaktig - kommer plutselig opp og er knyttet til allergi og syre refluks. Med dette har babyen korte episoder med hoste uten kaldt symptomer. '

Hvordan kan jeg behandle croup?

Hvis barnets symptomer er milde, kan du vanligvis behandle dem hjemme. "De fleste tilfeller blir bedre innen dager," sier Dr Singh. 'Du kan lindre feber og ubehag med spedbarnsparasetamol, mens kalde drikker eller islollies kan berolige øm i halsen og holde ham hydrert.' Hoste medisiner og avfettingsmidler vil ikke hjelpe, heller ikke et dampende bad eller luftfuktere.

Når skal du se din lege

Se legen din dersom babyens symptomer ikke forbedrer seg etter 48 timer. «Din lege kan ordinere steroider for å berolige hevelsen i luftveien,» sier Penny. Men hvis barnet ditt sliter med å puste, gjør en høy, raspaktig lyd mens du puster inn - kjent som stridor - eller har en blå tinge til hans lepper og ansikt, går du straks til sykehus.«Han vil bli gitt steroider eller adrenalin gjennom en forstøver - som lar deg inhalere medisiner som en tåke - og holdes inn for observasjon, sier Dr Ranj.

Har din baby hatt croup? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar