Autisme oppdaget måneder før symptomer oppstår

En av hver 100 barn diagnostiseres med autisme, en livslang tilstand som endrer hvordan de ser verden og samhandler med dem rundt dem. For øyeblikket er barn i Storbritannia vanligvis diagnostisert rundt to år, men ny forskning publisert denne uken tyder på at autisme faktisk kan påvises i hjerneskanninger lenge før symptomene vises.

Publisert i journalen Nature testet studien 148 barn, og skannet hjernen etter 6, 12 og 24 måneder. Noen av barna i studien hadde en eldre autistisk søsken og ble antatt å være høyrisiko, andre hadde ingen genetisk forbindelse med tilstanden og ble ansett som lavrisiko.

Hvis det bekreftes ved videre forskning, er det mulig at MR-skanning av denne typen kunne utvikles for å hjelpe familier som allerede har et autistisk barn, til å få tilgang til tidligere diagnoser for etterfølgende barn.

Forskere ved University of North Carolina la merke til tidlige forskjeller i hjernestrukturen til de barna som fortsatte å vise tegn på autisme. Skannere viste at hjernens kortikale overflateområde - det krøllete ytre laget av hjernen som spiller en nøkkelrolle i minne, oppmerksomhet og språk, vokste raskere i de første 6-12 månedene hos barn diagnostisert med autisme. Disse hjerneskanene ble deretter matet inn i Artificial Intelligence-programvare, som kunne forutsi hvilke barn som ville utvikle autisme med en 80% nøyaktighet.

Leadpsykolog, Heather Cody Hazlett fortalte mor og baby: "Vi fant at hjernestørrelsen var større hos barn som utviklet autisme i to alder, og at denne hjernens utvidelse også var forbundet med fremveksten av sosiale underskudd. Vi så ikke hjernen overgrowth i yngre alder, men vi så hyper-ekspansjon i overflaten. "

"Hjernedataene, spesielt overflateområdene tiltak fra første år, var også i stand til å forutsi hvilke barn som senere ville utvikle autisme. Denne studien viser oss at hjernens forandringer skjer veldig tidlig på barn, med stor risiko for autisme."

Fordelene ved tidlig intervensjon

Selv om denne studien er i sin barndom, kan videre forskning fortsette å endre hvordan og når vi tester og diagnostiserer barn med autisme. Spedbarn med en eldre autistisk søsken har en av fem sjanser til å utvikle tilstanden, så tidlig sans hos disse høyrisikobørnene kan føre til en tidligere diagnose.

Studier viser at tidlig intervensjon kan være enormt gunstig for familiene til autistiske barn, spesielt hvis atferdsbehandlinger kan innføres før symptomene oppstår. Forskerne som er involvert i studien, bekreftet at dette er tiden da menneskets hjerne er mest formbar.

Likevel er det for tidlig å trekke konklusjoner fra denne undersøkelsen? Carol Povey, direktør for National Autistic Society senter for autisme, fortalte mor og baby: "Denne studien viser potensial for å hjelpe til med å identifisere autisme på et tidligere stadium i de yngre søskenene til autistiske barn, ved hjelp av en MR-skanner for å gjenkjenne forskjeller i hjernestrukturen. ”

"Hvis det bekreftes ved videre forskning, er det mulig at MR-skanning av denne typen kunne utvikles for å hjelpe familier som allerede har et autistisk barn, til å få tilgang til tidligere diagnoser for etterfølgende barn. Dette ville bety at barna kunne få den rette støtten så tidlig som mulig. "

Likevel merket Carol også viktigheten av å se på autismens kompleksitet som en tilstand: "Ingen enkel test kan trolig identifisere potensiell autisme hos alle barn, men denne teknologien kan bidra til å forenkle og fremskynde ruten til autisme vurdering for noen barn.”

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar