For empatisk? Hvordan løsne deg selv for et bedre liv

Å være for empatisk kan være en slik dra, spesielt når du er altfor empati med en person som bærer hele verden på skuldrene sine.

Empati er staten der en person opplever en annen persons følelser gjennom sitt eget perspektiv. Det er som å sette deg selv i en annen persons stilling uten å bety det.

Å være empatisk kan være en god ting, fordi det hjelper deg å forstå folk bedre og lar deg finne mer effektive måter å hjelpe med med hva de går gjennom.

Empathizing med en lykkelig person kan påvirke deg positivt. Tenk deg å føle andres gode vibber uten tilsynelatende grunn, annet enn å være programmert til.

Likevel er det noen forbrytende ulemper for å være for empatisk.

Når blir empatisk en dårlig ting?

Empati svinger begge veier. Når du empati med noen som føler seg veldig forferdelig, kan du like gjerne internalisere de negative følelsene som du kan når de føler seg lykkelige.

Dette er enda mer urolig når du er i nærvær av en person som veldig sterkt uttrykker sine følelser. Folk empati gjennom sosiale tegn og ved å analysere noens historie. Noen ganger kan det også skyldes å ha vært gjennom samme type smerte selv.

Når du er omgitt av slike mennesker, kan du begynne å utvikle den samme tankegangen. Det er ikke gunstig for noen, fordi den sanne testen om empathising med noen er å lære å håndtere og håndtere de negative følelsene.

Når din empati blir til sympati, kan du ende opp som den personen du er tilknyttet. Den triste delen er at du ikke ville vært den måten hvis du hadde vært mindre empatisk i utgangspunktet. [Les: 7 grunner til at empati er viktig i et forhold]

Når skal du være mindre empatisk?

Det er tilfeller når du trenger å holde din empati i sjakk, som når det begynner å bli skadelig for deg selv og de rundt deg.

Du kan ikke kontrollere hvordan andre mennesker føler, noe som betyr at det ikke er noe poeng å sette deg i en posisjon som kan forårsake mer skade enn bra for deg.

Hvis du vil hjelpe vennen din, må du sørge for at du ikke er for empatisk * dvs. forårsaker ubehagelig smerte eller stress *.

For å hjelpe til med å identifisere disse tilfellene, her er noen eksempler på ganger når det ville være best å avstå selv:

# 1 Når noen vil skade seg selv. Dette er en seriøs situasjon som ikke kan støttes av empathizing med offeret. De trenger å få profesjonell hjelp. Men hvis det er en nødssituasjon, ring på andre rundt deg for å hjelpe deg med å hjelpe dem.

# 2 Når noen føler seg håpløs. Håpløshet er en svekkende følelse fordi det får deg til å føle at det ikke er noe ut av din vanskelighet. Hvis du empatier for mye med noen som dette, kan du ende opp med å føle på samme måte, og det kan påvirke hvordan du fungerer hver dag. [Les: Lav selvværd - 5 trinn for å se deg selv i et bedre lys]

# 3 Når noen insisterer på at det er riktig å føle seg dårlig. Å føle seg dårlig er nødvendig for å vite hvordan du skal føle deg bra. Men hvis noen bestemmer at følelsen er dårlig, er bedre enn å prøve å føle seg bra, må du komme deg ut av det og raskt. Noen mennesker fryder seg i depresjonen, og det er høyst sannsynlig at en slik person vil trenge mer enn bare en empatisk venn for å hjelpe dem med å klare seg.

# 4 Når noen er i ekstrem følelsesmessig smerte. Du vil kanskje stå tilbake fra denne. En person som lider en uforklarlig mengde følelsesmessig smerte, sender ut bølger som du ikke har lyst til å fange. Som en svært empatisk person vil du være mer utsatt for å bli overveldet, som du ikke vil kunne gjøre noe med før din venn bosetter seg. [Les: 10 tegn på følelsesmessig skade og måter å komme forbi dem]

# 5 Når det ikke er mulig å hjelpe noen alene. Når alt du gjør eller sier har ingen effekt på en person som føler seg dårlig, må du slippe og finne noen andre som kan hjelpe. Du trenger ikke slutte å hjelpe vennen din, men i stedet må du innrømme at du har gjort alt du kan for nå.

# 6 Når noen legger sitt ansvar på skuldrene dine. Empathizing med noen gjør at du tror at kanskje å ta på seg noe av deres byrde kan være til hjelp. Det er der de fleste får det galt. Ved å være for empatisk, vil du ikke kunne stoppe deg selv fra å ta for mye inntil det er for sent. Du vet hvor vanskelig det er for dem * du kan bokstavelig talt føle det *, så det kan presse deg for å lette deres problem ved å gjøre det til ditt eget. [Les: Hvordan stoppe egoistiske folk fra å skade deg]

# 7 Når du er i en mengde, engasjert i en farlig situasjon. Å være for empatisk er ikke bare en svakhet når den står overfor en person. Det kan også påvirke deg negativt når du er i en stor mengde. På en konsert hvor mange mennesker har det bra, kan din empati være en positiv egenskap å ha. Ved en voldelig protest er det ikke. Du kan ende opp med å bli så riled at du kan skade deg selv eller andre mennesker. Hold deg til musikkfestivaler i stedet.

# 8 Når noen er sørgende. Jeg vet at det bare er riktig å hjelpe vennen din med sin sorgprosess, men det blir et poeng når du må gå, slik at du kan samle dine tanker.Empathizing for mye med en som er i sorg er en grunn til bekymring, fordi det er en annen slags smerte fra smerten vi føler hver dag. Det er sterkere og kan vare lenger enn andre følelser. Det kan også være veldig forvirrende, da det ikke var noen du elsket som har dødd.

Hva kan du gjøre for å være mindre empatisk?

# 1 Vurdere situasjonen. Trenger du absolutt å være der for noen? Trenger du å delta på en bestemt begivenhet, som en samling med demonstranter? Hvis du er i ferd med å samhandle med noen som har smerte, hvor dårlig er det, og er du den eneste som kan hjelpe? Spør deg selv disse spørsmålene før du hopper inn i en situasjon der du muligens kan miste kontroll over dine følelser. [Les: 20 tegn på at du er et folk som pleier og ikke skjønner det]

# 2 Vet når du skal gå tilbake. Er det absolutt nødvendig for deg å være til stede i den typen situasjon? Hvis ikke, gjør så mye som mulig fra avstand og avstå fra unødvendig kontakt med personer som er i følelsesmessig eller fysisk smerte.

# 3 Lær hvordan du styrer dine følelser. Du kan gjøre dette gjennom mindfulness og meditasjon praksis. Det er et hardt slag å kjempe, men din vilje til å gjøre det regnes som et viktig første skritt. [Les: 11 raske og enkle morgenrutiner for å hoppe på en god dag]

# 4 Ikke nøl med å be om hjelp. Noen mennesker som er i dire behov for andre rundt dem, kan be om din tilstedeværelse. Hvis du er for empatisk for disse typer miljøer, må du vite hvem du skal ringe. Andre mennesker kan være mer egnet til å hjelpe en venn som lider av et følelsesmessig traumer.

# 5 Ikke lukk deg av. Tanken er å redusere din empati slik at du kan fungere normalt i stressende situasjoner. Du trenger ikke å slutte å føle for alle rundt deg. Alt du trenger å gjøre er å holde deg selv i sjakk og overvåke hvordan dine følelser gjør.

[Les: Hvordan mestre positiv selvprat og forbud negativitet]

Å være for empatisk kan være en fordel, men det har også potensial til å være problematisk. Du må alltid være oppmerksom på hvordan du føler deg slik at du kan avgjøre om du sitter fast i en dårlig situasjon. Bruk retningslinjene ovenfor, gjør det beste du kan for å kontrollere din empati og gjenkjenne grensene dine.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar