Skaper du en i-småroller?

Det kan lære, okkupere, befri. Det kan også begrense, isolere og forvandle din hoppende baby til en zombie. Men hans forbindelse med datamaskinen din kan ikke være så ille, sikkert ...

Med en trykk på en klebrig finger på en tavle, blir barna våre flyttet inn i en blendende digital verden. Og for oss er resultatene like magiske. Det er plutselig et vindu for å lage mat, rydde og ta en dusj uten risiko for avbrudd.

En nylig undersøkelse viste at halvparten av alle foreldre lar sine babyer leke med en smarttelefon eller nettbrett, og en av syv la dem bruke enhetene i fire eller flere timer om dagen. Som nykommere til denne teknologien oss selv, er det vanskelig å ikke føle en stolthet når din pjokk (som ikke kan ta seg av seg selv, enn si bruk en kniv og gaffel) navigerer på iPad din bedre enn du kan.

Men vi føler oss også urolige over den smale måten det digitale universet tar over den virkelige verden.

Hvor dårlig kan det være?

Mange av oss føler seg skyldige i hvordan skjermtiden får oss gjennom regnfulle helger, og det kan føles som om dette er enda en pinne for moderne mødre å slå oss med. Men er det virkelig så forferdelig? "Som med all teknologi, er det gode ting og dårlige ting om tabletter," sier dr. Nicola Yuill, som leder opp på universitetet i Sussex's Chat Lab, som tar sikte på å forstå hvordan teknologien kan hjelpe barn.

«De er en tilgjengelig måte for barn å bruke teknologi, men jeg forstår bekymringer om deres isolerende natur.» Men det er en forskjell mellom et år som spiser all sin tid på Moms telefon og en førskole som bruker en pedagogisk app.

En nylig undersøkelse viste at halvparten av alle foreldre lar sine babyer leke med en tavle eller telefon

Uansett, den beste måten å gjøre bruk av teknologi er å gjøre det sammen. Designet for en felles opplevelse, er Nicola imponert over digitale bøker. Foreldre kan samhandle med barnet for å få historien til liv, slik at du kan snakke om det som du ser.

Men hvor forlater det den dyrebare delen av tiden når du installerer barnet ditt på sofaen med favorittappen og pek den? Faktum er at det er greit å lage en cuppa, så lenge du kommer tilbake og delta, da denne typen foreldrebidrag kan øke fordelene med teknologi.

GJØR DET RIKTIG

Men det er et forsiktighetsvarsel. «Barn utvikler konsentrasjonen de trenger for å lære gjennom kreativt lek, og hvis disse enhetene drukner det ut, så er det potensielt et problem,» sier pedagogisk psykolog Dr Kairen Cullen. 'Å spille på iPad kommer uunngåelig på bekostning av andre aktiviteter, som tegning.' Det handler bare om hjernens utvikling, spesielt i løpet av babyens første to år.

Det er imidlertid ingen skade i noen skjermtid. Det er for eksempel mer interaktivt å spille en phonics-app enn å se på TV, som er en passiv aktivitet, sier Nicola. Og hvis din pjokk alltid peering opp på sin eldre søsters skjerm, trenger du ikke å føle mer skyld. "Sitter sammen med en søsken betyr at barna samhandler," sier hun. Det er derfor delt spill er en god idé.

Og ta hensyn til hva annet du har gjort den dagen. Tilbrakt tid på parken? Heng ut med venner? Da er 20 minutter med tabletttid ikke en dårlig ting. Dypt ned, vi vet alle at det å gå med en pjokk til det med spill på en iPad, er ikke det beste foreldreflyttet.

Å akseptere det betyr ikke at vi ikke kan omfavne hvilke skjermer som har å tilby. «Du må bare lytte til den stemmen som forteller deg når det er på tide å slå av,» sier Kairen. "Gjør alternativet attraktivt, noe du vet at barnet ditt vil glede seg over, for eksempel å male eller lese, så sørg for at du gjør det." Selv om det provoserer en allmektig nedsmelting.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar