Er noen kvinner virkelig for sent til å presse?

Innhold

Er mer velstående mødre å være mer sannsynlig å velge en C-seksjon som deres form for levering? En ny studie viser en markert stigning i prisnivået under private omsorg

Den "for posh to push" debatten har startet igjen, etter en studie som sammenligner hvilken type kvinner som velger en keisersnitt. Studien, utgitt av BMJ, sammenlignet 30.000 kvinner som hadde sin baby på et irsk sykehus som tilbyr både privat og offentlig finansiert omsorg. For å få et kompromissfaktor, justerte forskerne seg for en rekke faktorer, blant annet mors alder, vekt, sivilstatus, helse og om kvinnene har hatt barn før. Forskerne fant at 21 prosent av kvinnene i privat helsetjenester velger en C-seksjon i forhold til 8,9 prosent av offentlig finansierte mødre.

Den "for posh to push" debatten har startet igjen, etter en studie som sammenligner hvilken type kvinner som velger en keisersnitt.

Omkring 34,4 prosent av private betalende mødre hadde en C-seksjon, mens 22,5 prosent av de offentlige pasientene gjorde. Og 11,9 prosent av nyhetsmødrene med privat omsorg hadde pre-planlagt kirurgi sammenlignet med 4,6 prosent av de som er under offentlig finansiert omsorg. Forskerne sa imidlertid at det ikke var mulig å avgjøre om beslutningen om å føde via C-seksjon ble drevet av mamma-til-be eller hennes lege. Men studien viste at kvinnene som fikk privat omsorg var eldre, mer velstående og mer sannsynlig å ha blitt gravide gjennom assistert oppfattelse. "Selv om det er spekulativt, virker det ganske sannsynlig at private pasienter får større valg i forhold til en planlagt keisersnitt," sa forskerne. «Det er diskutabelt om dette faktisk er i kvinnens beste interesse, særlig når det kommer til neste fødsel. 'Det irske helsesystemet er litt annerledes enn det i Storbritannia. I Irland kan offentlig finansierte sykehus tilby tjenester til privatpersoner på et 80:20 offentlig-privat forhold. Mens NHS er i ferd med å introdusere et system med likheter, gjør det for øyeblikket ikke opptil 49 prosent av sykehusinntektene som skal gjøres fra private pasienter. I Storbritannia har en kvinne rett til å velge en C-seksjon, med både NHS og privat omsorg. Verdens helseorganisasjon (WHO) retningslinjer sier at beslutningen om å gjennomføre keisersnitt bør ta hensyn til kvinnens forhold, bekymringer og prioriteringer, men hvis en kvinne ber om keisersnitt, bør årsakene til dette undersøkes, diskuteres og registreres.Har du valgt å ha en C-seksjon? Gi oss beskjed nedenfor.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar