Er insekter fremtiden for muskelmat?

Når du tenker på en fristende proteinrik mat, kan du sannsynligvis forestille deg en saftig biff, et klumpete kyllingbryst eller en nydelig dukke av peanøttsmør. Du tenker nesten ikke på en knasende feil. Men en nylig økt popularitet - utløst av en FN-kampanje som trumpeterer deres ernæringsmessige levedyktighet som et alternativ til kjøtt og meieri - har ført til en rekke skumle, crawly-infused snacks og måltider som vises i butikker og restauranter.

Insekter som en gang var bevaret av jungelboliger, Z-list-kjendiser, blir nå servert som gourmetmat, takket være delvis deres imponerende proteininnhold. Gresshoppere, larver og matmasker er over 20% protein, og legger dem på nivå med muskelbyggingskrammer som kylling og biff, og de er mer bærekraftige å produsere enn husdyr. Men vil de noensinne smake godt nok til å erstatte en biff? MF blir insektiv for å finne ut.

Archipelago

En av Storbritannias ledende globale fusjonsrestauranter, Londons øygruppe, serverer et utvalg av uvanlige insektretter, samt sjeldne, proteinrike kjøtt som krokodille, wildebeest og kenguru.

«Vi får en og annen skrik fra en forferdelig kunde,» sier Daniel Creedon, øygruppens kjøkkensjef og daglig leder. Men de fleste er veldig åpne for det vi tilbyr. Det er morsomt, fordi folk freak ut om å spise insekter, men de er glade for å spise reker, som egentlig er store insekter som svømmer i sjøen. '

På skjærgårdsmenyen er det i dag pannekaker med quinoa, spinat og tørket frukt, en cricket og johannesbrødsalat og - mest uminously - måltidsmaskekaviar. 'Insekter har en veldig spesiell, litt bitter smak,' sier Creedon. 'Dette kommer fra kitin, som er proteinet som deres exoskeletoner er laget av. I østasiatiske land vokser folk opp med å spise det og blir vant til smaken, men det er ikke noe folk er vant til i Storbritannia. '

Jeg spør om oppskrifter er av asiatisk opprinnelse. 'Ikke nødvendigvis,' Creedon svarer. 'Det meste av menyen vår består av retter jeg har designet meg selv. Det er mye prøving og feil involvert når du har slike varierte ingredienser. '

Jeg starter med pan-stekt crickets, som inneholder 13g protein per 100g. 'Vi tørker vanligvis insekter ut i ovnen for å gjøre dem fine og skarpe,' sier Creedon. "Men vi har bevisst stekt disse syrene, så de briste i munnen som en drue, som noen mennesker finner underlige." Til min overraskelse er smaken ganske mild, og den druelignende tekstur komplementerer quinoa og tørket fruktbrønn. Hvis noe er den overordnede smaken, er den av det krydrede chermoula smøret - laget med chili, hvitløk og koriander - at parabolen er stekt inn.

Neste opp er cricket og johannesbrødsalat. Sprøt og sprø, gresshopper - som er omtrent 60% protein - har en behagelig valnøttlignende smak som ytterligere forbedres av hvitløk, chili og citrongrasesaus. Til slutt går jeg videre til måltidsmaskekaviaren. Serveres i en karamell peanøtt saus med kokoskrem, det er en kamp for å identifisere et bestemt ormsmak, men tekstur er en perfekt erstatning for faktisk kaviar og sausen er søt og punchy.

archipelago-restaurant.co.uk

Wahaca

Meksikansk gatematyr-inspirert restaurantkjede Wahaca lanserte sin flaggskip gresshopper, Chapulines Fundido, i 2013, og den er tilbake i sesongen - og på menyen - i november.

'Insekter som gresshopper og crickets er svært populære matvarer i Mexico, spesielt når de er stekt i chili, hvitløk eller lime,' sier Wahacas leder for menyinnovasjoner, Edson Diaz-Fuentes. «Vi ønsket å bringe noen av denne interessante meksikansk mat til det britiske markedet, så vi flyr gresshopper i fra delstaten Wahaca for å tjene på restaurantene våre. '

Parabolen består av en salsabase som er toppet med smeltet ost og serveres med tortilla-chips, som du bruker som midlertidig bestikk. "Vi knuse de stekte gresshoppene og bland dem med de andre salsa-ingrediensene," sier Diaz-Fuentes. "Blanding dem inn gjør parabolen mer tiltalende for folk som kan være redd ved tanken på å spise insekter, selv om vi legger en hel gresshopper på toppen for presentasjonens skyld."

Resultatet er en tilfredsstillende ostfest med en røykaktig, jordisk undertone. Kombinasjonen av kaseinrik ost og gresshopper - som inneholder 20,6g protein per 100g - gir et utmerket muskelbyggende måltid, selv om jeg sliter med å motstå trang til å vaske det ned med en mojito.

wahaca.co.uk

Selfridges

Selfridges, et av Londons eldste varehus, tilbyr et utvalg av insektbaserte snacks i sin mathall. De er produsert av eksotiske matspesialister Edible (edible-shop.com) og gir en mulighet til å smake på insektsmat uten å spotte ut på en full restaurantmåltid.

Først opp fra spiselig rekkevidde er ristet skorpioner. Selv om de ikke er teknisk insekter - selv om de deler samme leddfylum og eksoskeletalt kroppstype - er skorpioner like i smak og tekstur til syringer og johannesbrød, med en jordnær, nøtaktig smak og en litt bitter ettersmak. 'Alle skorpioner er oppdrettsoppdrett, deretter avgiftet og ristet til skarpt,' sier Selfridges-kjøperen Emma Murphy.Det gir dem en lignende tekstur til svinekrabber, og etter noen få knuste tenner løser de seg lett i munnen min.

Jeg følger opp denne smakfulle starteren med noen søte snacks, inkludert en sukkerfri Antlix-lollipop, som inneholder svarte maur. Ifølge Murphy inneholder disse "energigivende enzymer", men jeg sliter med å plukke ut smaken deres. Å vaske det ned, jeg får et glass ormgin. "Ormen gir en unik smak til gin, og du kan spise den når du er ferdig med flasken," sier Murphy. Gitt at det er 8 am, bestemmer jeg meg for ikke å polere av flasken for å prøve den proteinrike ormen, men de få søppelene jeg liker er skarpe og forfriskende.

selfridges.com

 

 

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar