Er Bedtime Stories en fading tradisjon?

Innhold

Elsker du å lese en bedtime historie med dine små? Ifølge ny forskning er denne familietradisjonen i tilbakegang blant yngre foreldre - og mangel på å lese tillit kan være årsaken.

Unge foreldre i alderen 16-24 år leser mindre for sine barn enn eldre generasjoner, ifølge en meningsmåling av over 1000 foreldre utført av leseferdigheten Booktrust.Bare 28% av de yngre foreldrene stemmer med å lese en bedtime-historie til deres førskolebarn som deres favorittdel av dagen, sammenlignet med 42% av eldre foreldre.Ifølge undersøkelsen er trenden enda tydeligere når det gjelder dads under 25 år. Bare 19% av de undersøkte sa at de likte sengetidslesningen med barna sine, sammenlignet med en hel del 78 prosent av eldre fedre i alderen 55 og over .Kan en mangel på å lese tillit være årsaken? Ifølge Book Birds administrerende direktør, Viv Bird, viser forskning at mangel på tillit er problemet for mange foreldre, spesielt yngre farere. Undersøkelsen viste at dads manglet i å lese selvtillit mest, med 75% innrømmet det var tilfellet. Nasjonal historiefortellingskollega Katrice Horsley, som jobbet med Booktrust for å drive en pilotordning av Get Dads Reading Hour fortellingsverksted, la til: 'De fleste nye foreldre opplever mangel på selvtillit rundt mange foreldringsproblemer, blant annet å lese og lidenskapende pappa om å skape, samt lese historier er viktig. '

Vil du ha mer råd om å skape en god sengetid rutine? Klikk her.

Viv la til at funnene er "urovekkende" fordi bevis som ble publisert i regjeringens strategi for barn fattigdom i februar tyder på at lesing til barnet ditt er en viktig del av å skape et godt hjemmiljø, og reduserer sannsynligheten for at et fattig barn blir en fattig voksen."Hvis foreldre klarer å dele en bedtime-historie hver dag, vil deres barn være 12 måneder fremover når de begynner på skolen. Selv å lese til dem to eller tre ganger i uken gir de en seks måneders oppstart, sa han. Booktrusts flaggskipprogram, Bookstart, handler om å gi tillit til foreldrene, og gir dem pakker fulle av råd og gratis bøker til sine barn. «Jo mer vi kan oppmuntre pappa, så vel som mødre, å lese sengetidshistorier, desto mer sannsynlig er det at vi når det målet om at barn leses til hver dag,» la han til.Som en del av kampanjen for å oppmuntre flere dads å lese, holder Booktrust Storbritannias første Get Dads Reading Hour på torsdag 15. mai kl. 6-7 og ber Dads over hele landet for å hente en bok og dele en historie med barnet sitt før sengetid.Til tross for nedgangen i sengetidslesning ser foreldrene det fortsatt som en viktig del av deres førskolebarns utvikling, og finner kreative måter å overvinne konfidensproblemer når de leser høyt. Ved hjelp av morsomme stemmer (35%) toppet meningsmålingen for måter å overvinne konfidensproblemer, etterfulgt av lesing hver dag (20%) og spør besteforeldre for tips (17%).

Hva er din barns favorittbeddagshistorie? Gi oss beskjed nedenfor!

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar