En annen utmerket grunn til å holde fast i tørr januar

En annen utmerket grunn til å holde fast i tørr januar - øVELSER 2023
En annen utmerket grunn til å holde fast i tørr januar - øVELSER 2023
Anonim

Listen over sykdommer knyttet til alkoholmisbruk er en lang og chilling lese, spesielt i ukene like etter jul og nyttår når de fleste av oss har overindulged. Dårlige nyheter, den listen ble litt lengre.

En undersøkelse i California har funnet ut at overdreven drikking kan øke risikoen for hjerteinfarkt og andre hjerteproblemer så mye som andre identifiserte risikofaktorer som fedme, diabetes og høyt blodtrykk.

Forskere ved Universitetet i California så på data på 14,7 millioner voksne som hadde operasjon, akuttmedisinske eller sykehusomsorg mellom 2005 og 2009.

Av disse hadde 268.000 pasienter blitt diagnostisert med alkoholmisbruk av en helsepersonell. Dette viste seg å resultere i en 40% økning i risikoen for hjerteinfarkt.

Studien var observasjonell og viser ikke en sammenheng mellom alkoholmisbruk og hjerteproblemer, men forskerne anslår at utryddelse av alkoholmisbruk vil resultere i 34 000 færre hjerteinfarkt i USA alene.

ANBEFALT: 8 Helsemessige fordeler å nyte en tørr januar

Tidligere studier har antydet at moderat alkoholforbruk kan være mildt gunstig for hjertet, men denne undersøkelsen antyder at når det blir overdreven, blir eventuelle positive effekter reversert.

"De nyeste bevisene tviler på om det er noen hjertefordeler av lett til moderat drikking," sa Dr. Michael Criqui fra University of California.

Det legger til økende tvil om hvorvidt moderat alkoholforbruk er gunstig for folks hjertehelse, med NHS-råd som nå tyder på at fordelene er mindre enn tidligere antatt og begrenset til kvinner over 55 år.

Da er det det faktum at det er mange andre måter å øke hjertehelsen på - for eksempel god gammeldags øvelse - som ikke medfører den enorme mengden potensiell skade som alkohol gjør.

"Studier viser fordel for å slutte å drikke, og jo bedre jo bedre, som over tid kan skaden være irreversibel," sa Dr. Criqui.

ANBEFALT: Den beste 4-ukers diettplanen? Ingen alkohol

Populært emne