Andy Turner: fra GB forhindrer til kroppsbygger

Ikke gjenkjenner tidligere 110m hekkør Andy Turner? Du er ikke den eneste. Et minutt har han en kroppsbygning av en lett, skarp sprinter - den neste, en passer til å grace de store skjermbildene til en superheltblokker.

Turner vant europeiske og Commonwealth gullmedaljer og en bronsemodell i VM i 2011, samt konkurrerer i OL tre ganger. Etter å ha gått fra atletikk i slutten av 2014 trengte Turner noen form for treningsrutine for å fylle tomrummet, og han trakk inspirasjon fra sin bror som konkurrerer som fitnessmodell i Australia, og bestemte seg for å se om han kunne komme i lik form. Med en nyoppusset diett og revidert treningsrutine har 34-åringen satt på 10 kg muskel med omtrent samme kroppsfett på bare under seks måneder, og sier at det har lært ham mer om trening, ernæring og kropp enn han noen gang forventet . MF snakket til Turner for å finne ut hva han har lært og hvordan det kan hjelpe deg med å få like imponerende kroppsendransformasjonsresultater.

Hva inspirerte kroppstransformasjonen?

Når du er en idrettsutøver, må du målrette hele året rundt og konkurrere om OL eller VM, men siden jeg trakk seg tilbake fra sporten, har jeg hatt et stort tomrum i livet mitt, og jeg visste egentlig ikke hva å gjøre. Jeg hadde ingenting - ingen trening, ingen mål. Jeg har alltid vært mager og slank på grunn av løp, men jeg har aldri vært i stand til å holde på muskler og være magert samtidig. Min bror Garry er en treningsmodell, og han er i ferd med å konkurrere i Arnold Classic [Schwarzenegger årlige treningshendelse, nå kjent som Arnold Sports Festival, holdt i Columbus, Ohio]. Jeg bestemte meg for å se om jeg kunne gjøre det også. Jeg vil se om jeg kan ta kroppen min til et nivå, har det aldri vært før.

Hvor forskjellig er din tilnærming til kondisjon nå i forhold til når du konkurrerte i hinder?

Det er helt annerledes. Kardiovaskulær trening har blitt en ting fra fortiden, noe som er fint å være ærlig. Jeg nyter ikke å gjøre det. Treningsrommet mitt som idrettsutøver var rundt 75% ben og resten bare biter og biter for overkroppen og magen min, mens jeg nå treffer en bestemt muskelgruppe og prøver å forbedre det estetisk. Det er veldig interessant for meg. Jeg har alltid prøvd å få eksplosiv kraft i beina mine, men ikke få noen størrelse, men nå prøver jeg å få størrelse og styrke på samme tid.

Hva har du funnet å være den mest givende tingen om din nye sport?

Å se utviklingen som jeg ikke visste at jeg var i stand til å oppnå. Jeg trodde aldri at jeg kunne komme inn i formen som fyrene på scenen er inne, men å vite at jeg er på vei der - det er ganske spennende. Når du kan se i speilet og se at kroppen din forandrer seg radikalt etter bare noen få måneder, er du som: 'Hang on, ting endrer seg'. Så snart du får det, blir du tilkoblet.

Er det noe du har lært av denne type opplæring som kunne ha hjulpet deg når du konkurrerte om å hindre?

Ernæringssiden av den. Jeg trodde alltid at jeg visste alt. Men dette har vist meg at jeg ikke kjenner kroppen min, så vel som jeg trodde jeg gjorde. Jeg tror min ernæring er noe jeg burde ha betalt mer oppmerksomhet til som en idrettsutøver. Jeg har rett og slett ikke matet kroppen min, ikke gitt den hva det trengte da det trengte det.

Hvor mye koster kostholdet ditt?

Mye. Jeg ville ikke spise mange karbohydrater som en idrettsutøver. Mitt kosthold var ganske proteinbasert, fordi trenerne ville at du skulle være så lean som mulig selv om du trener mye. Nå får det meg til å tro at deres tilnærming ikke nødvendigvis er riktig. Jeg spiser fortsatt latterlige mengder protein, men nå spiser jeg mye mer i karbohydrater - nøkkelen spiser dem til rett tid. Som en idrettsutøver spiste jeg bare når jeg kunne. Det var spesielt vanskelig da jeg var på reise under konkurranser da jeg måtte spise på tider som ble satt av hotellene. Nå forbereder jeg min egen mat og sørger for at jeg har min ernæring på poeng fordi det er den viktigste.

Hva er ditt ukentlige kosthold som nå?

Vanligvis har jeg seks egghviter og to eggeplommer, kryptert, til frokost. Jeg har også hatt brun toast, men jeg er i ferd med å klippe det ut og erstatte det med noe sunnere. Jeg trener vanligvis om morgenen, så jeg har en PhD Nutrition VMX² før trening, og i løpet av treningen har jeg en PhD Nutrition Intra BCAA + drikke. Så snart jeg er ferdig med en økt, har jeg PhD Nutrition's Pharma Gain, som er kombinert med protein og karbohydrater. Når jeg kommer hjem en halv time senere, har jeg 70g havre og et skudd protein med vann. Tre timer senere har jeg en tunfisk wrap med masse veg, deretter en annen tre timer senere har jeg ca 250g kylling eller biff med rikelig med veg og en liten del av ris eller pasta. Til slutt, like før sengen, har jeg gresk yoghurt med et skudd proteinpulver. Til snacks spiser jeg sporadisk riskaker. Med denne dietten minker jeg gradvis kroppsfettet min, men opprettholder min størrelse.

Hvor viktig er kosttilskudd for din nye opplæring?

Jeg må virkelig stole på dem fordi de gjør alt mye mer praktisk. Men hvis jeg bare kunne ha en, ville det være en før-treningsdrink. Jeg tar PhD Nutrition's VMX, som er som tre eller fire kaffe på en gang.Det inkluderer beta-alanin, som kan få ansiktet mitt til å begynne å titte, men det lever meg virkelig og gjør meg klar til å angripe en økt.

Hva har du funnet er den mest effektive metoden for muskelvekst?

Uten tvil sammensatte øvelser - knebøy, benkpress og overhead press - som involverer mer enn en felles. Arbeide disse bevegelsene til jeg er fullt utmattet før jeg går videre til en annen kroppsdel ​​er det jeg har funnet mest mulig.

Hva var din vanskeligste treningsøkt som for sprinting?

Som en idrettsutøver ville det vært min vanskeligste treningsøkt når jeg måtte utføre laktisk utholdenhetstrening. Jeg ville sprint 500m og ha ti minutters hvile, sprint 400m har ti minutter hvile, sprint 300m, har 12 minutters hvile, deretter sprint 200m og sving til høyre og sprint for 100m. Når du kjører i et 50 sekunders tempo i 400m, er den maktiske utholdenhetssiden av det absolutt mord - beina dine er i brann, brystet ditt er i brann. Nå når jeg trener, trener jeg en bestemt kroppsdel, sier skuldre, og jeg vil bare føle at de bare brenner. Jeg håndterer det mye bedre fordi når du trener for estetikk og du kan se resultatene, er det en helt annen følelse, og det er det som motiverer meg.

Har du dratt sprintopplæringen nå?

Jeg går tilbake til sporet en gang, kanskje to ganger i uken og gjør noen sprints, men akkurat nå prøver jeg fortsatt å få litt mer biff, så jeg holder meg borte fra det. Jeg håper å komme på scenen i år, så når jeg kommer nær det som trenger å brenne av noe ekstra vekt, går jeg tilbake til det.

Hva er din vanskeligste treningsøkt?

Ben, uten tvil. Bena mine er vant til eksplosiv kraft. Jeg pleide å fokusere på å gjøre fem sett med tre tunge reps. Nå prøver jeg å gå så tungt som mulig for dype knep, vanligvis for fem sett. Når beina mine er stekt, vil jeg gjøre fire sett med ti eller 12 reps på benpressen og det samme på benforlengelser etterfulgt av hamstringsøvelser. En økt vil involvere nesten 20 sett og inkludere hver muskel i bena mine. En typisk uke er ben på mandag, skuldre på tirsdag, bryst og enten biceps eller triceps på onsdag, tilbake på torsdag og fredag ​​er enten skuldre og biceps eller bryst og triceps.

Trner du inspirasjon fra suksessen til broren din og hans treningsmodellering, eller ser du det som konkurranse?

Som barn var vi begge hindre og ja, det var konkurransedyktig. Men akkurat nå når det gjelder bodybuilding, er Garrys i Premier League og jeg er i konferansen, så jeg vet hvor jeg er! Han er i latterlig god form. Han er i ferd med å planlegge alt ut for meg, jeg har fortalt ham at jeg vil konkurrere om fire måneder og jeg vil gjøre trening og følge kostholdet hans. Jeg ønsker å holde min konkurransedyktige natur uten tvil, men akkurat nå jobber broren min og meg mer som et lag enn mot hverandre som konkurrenter.

Når skjønte du at du ville være opp til konkurransestandard?

Det er ikke engang noe som krysset i tankene mine først. Da jeg begynte, ville jeg bare se hva jeg kunne gjøre med kroppen min. Etter å snakke med folk i sporten og se hvordan jeg har utviklet seg, har jeg begynt å tenke jeg kan og nå er det alt jeg kan tenke på. Jeg trenger bare å gjøre det fordi når jeg har det målet har jeg noe å sikte på. Jeg føler at hvis jeg gikk der, ville jeg ikke engang se etter å vinne den - jeg ville se den som en markør av hvor jeg er og hvor langt jeg må gå. For meg handler det om å se om jeg kan gjøre det.

Andy Turner er en offisiell PhD Næringsutøver. PhD Nutrition er en spesialist i ytelse kosttilskudd og idrett ernæring. Klikk her for mer informasjon.

Se her Treningsforfatterens egne transformasjonshistorier her.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar