Andy Tennant intervju

Team GB-stjerne Andy Tennant vant gullmedalje i Team Pursuit på Track Cycling World Championships i 2012. Her snakker han til MF om trening og ernæring.

Hvordan ser treningsregimet ut?

Det avhenger av tiden på året, mens jeg går gjennom ulike faser eller blokker. Jeg har brukt de siste seks ukene til å gjøre en styrkeblokk, basert på sykkelspesifikk treningsarbeid. Nå går jeg videre til en sporblokk, trening på sykkelen.

Hva gjør du i treningsstudioet under styrkeblokken?

Jeg bruker en spesialbygd bit av sett som ligner en Watt-sykkel, med en massiv gir, som er større enn du noen gang har funnet på en sykkel. Tanken er å sprute på den fra en stående start, så det er veldig sportsspesifikt. Når det gjelder generelle treningsutstyr, jobber jeg mye arbeid med kjernestabilitet og ben, men jeg prøver ikke å legge masse på, så jeg løfter ikke massive vekter.

Hvilken del av trening finner du det tøffeste?

Enhver form for stående innsats på sykkelen, hvor du sprint rett fra starten, i motsetning til å ha en rullende start. De er definitivt de mest oppsiktsvekkende, fordi de krever en enorm mengde strøm for å få deg av linjen og opp til fart.

Hva er det viktigste aspektet av ernæringen?

Tanking etter en tur. Det er viktig å fylle opp carbinntaket med høyt GI-mat. Jeg prøver å holde fast i rene matvarer som ris, men jeg har også den sjarmerende sjokoladebaren. Og ganske mye søtsaker!

Hva med før en tur?

Koffein gir deg et løft. Jeg er faktisk avhengig av kaffe, og jeg er en skikkelig geek - jeg eier en kaffemaskin på 6 000 £! Jeg kan leve uten alkohol, men jeg kunne ikke leve uten kaffe.

Andy Tennant er den britiske hjertefondets sykkelmester og er oppmuntrende syklister over hele Storbritannia for å komme på syklene og pedalen for pounds for kampen mot hjertesykdom. BHF har over 30 sykkelhendelser hjemme og i utlandet, inkludert den ikoniske London til Brighton Bike Ride som åpner for registrering den 18. januar 2014. Besøk bhf.org.uk for mer informasjon.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar