Alex Dowsett: Giro var den største ubesvarte muligheten for karrieren min

Innholdsfortegnelse:

Alex Dowsett: Giro var den største ubesvarte muligheten for karrieren min - øVELSER 2023
Alex Dowsett: Giro var den største ubesvarte muligheten for karrieren min - øVELSER 2023
Anonim

World record-smashing syklist og 2016 nasjonal tidsskrift mester Alex Dowsett er kongen av den negative splittelsen. Slik klager han på klokken for å bli en bedre rytter.

"Jeg var lined opp for å gjøre Giro d'Italia i år, men huden åpnet opp over metallplaten i min krageben. Jeg kunne trykke på det skinnende metallet som pokker gjennom og føler at det vibrerer benet mitt under huden min, sier Alex Dowsett, i den typen tone som resten av oss ville bruke til å beskrive en spesielt stressende tur til supermarkedet.

Når det gjelder å hoppe tilbake fra motgang, har den 28 år gamle Tour de France og Adidas Sport Eyewear-idrettsutøveren hatt mye øvelse. Helt siden han ble diagnostisert som en hemofili, har han bevist naysayerne feil og rewriting regelboken i tide trialsing, hevder sykkelentusiaster den reneste form for racing - bare deg, din sykkel og klokken.

Etter å ha vunnet en tidspersons gullmedalje ved 2014 Commonwealth-spillene, slo han Bradley Wiggins for å bryte timeposten i 2015, og klarte 52.937 km i London Olympic Velodrome. Den håndfulle rytterne som har brutt denne posten, måtte vanligvis lide som hunder for å oppnå det. Men ifølge Dowsett, "følte det overraskende enkelt". Han legger det ned til å være superdisiplinert og pacing hans innsats feilfritt. Men hvordan holder han seg kult til å tenke på konkurransen mens han kjører på grensen? Og hvilke råd har han på trening for og utførelse av den perfekte atletiske innsatsen?

Hva fikk deg til å sykle i utgangspunktet?

Jeg ville bare være veldig god til noe. Som hemofili fikk jeg beskjed om å svømme fordi det ikke var fare for et benbrudd, som kan sette deg på sykehus i en måned, men jeg var ikke veldig rask. Jeg gjorde litt terrengsykling med pappa, og jeg oppdaget sykling når jeg lånte en motorsykel fra en av hans kompiser.

Så gjorde det å være en hemofilaki holde deg tilbake?

Ikke egentlig. Jeg var allerede egnet fra svømming og etter min første prøveperiode på motorsykelen ble jeg fortalt at jeg skulle holde fast med den. Så det er sannsynligvis mer sant å si at min hemofili er grunnen til at jeg er en procyklist. Jeg leste et intervju med (parfyme-entreprenør og kreftoverlevende) Jo Malone, og hun sa, "Hva livet tar med en, hadde det tilbake to ganger med det andre", og jeg føler at det var tilfelle med meg.

Hvordan forblir du fokusert når det er bare du på veien, racing klokken?

Jeg er god til å opprettholde konsentrasjon, dømme arbeidet mitt og pacere det godt. På min Garmin har jeg så mye informasjon som jeg muligens kan få - det tar meg av smerten.

Det er mye data i sykling - kan du bli for besatt av tallene?

Du kommer inn etter et løp, og alle spør, "Hvilken kraft har du gjennomsnittet?" For å vinne en prøveperiode trenger du den raskeste tiden og den raskeste gjennomsnittshastigheten - men folk fokuserer på et stort kraftnummer. Jeg er glad for å la dem fortsette med det fordi jeg fokuserer på å gå fort.

Har din ridning utviklet seg gjennom årene?

Jeg bruker hodet mer enn beina mine nå. I et løp i Tyskland oppvek jeg en lagkamerat med 10 kg og gjennomsnittlig 395 watt til 400 watt, men jeg satte 2 ½ minutter inn i ham bare ved å gjøre ting som å sitte på topprøret mitt og freewheeling på nedkjøringer.

Hvor skuffet var du å ha gått glipp av Giro i fjor?

Jeg var i tårer og så på Prologue - det var en kort, flat prøveperiode, Fabian Cancellara var syk, to av de andre favorittene krasjet og Tom Dumoulin var beatable den dagen. Det vil bli den største savnede muligheten til karrieren min.

Hvilke ambisjoner har du fortsatt?

Jeg vil ha min time rekord tilbake (Wiggins brøt den en måned etter Dowsett). Jeg vet fra tallene at det er mulig for meg å gå lenger enn Wiggins - det ville ikke være lett, men jeg ville gjerne ha en annen tur.

Timeposten har et rykte som en smertefest - hva var strategien din?

Gutta som sier det er forferdelig er de som har gått altfor hardt. Jeg hadde en tidsplan og jeg stakk på det, og jeg ventet på at det skulle bli brutalt vanskelig som alle sa det ville, men det gjorde det ikke.

Hva er den viktigste leksjonen du har lært om trening?

Å blande det opp. Hvis du stadig gjør samme trening, får du det veldig bra, men det er ikke så effektivt som det var før. Å gjøre noe helt annet, støter på kroppen din og beina, og du får mer nytte av det.

Alex Dowsett rider i Adidas Sport Eyewear Zonyk Pro (adidas.com/eyewear) og snakket på Rouleur Classic (rouleurclassic.cc)

Populært emne