Alastair Campbell: "Det er ikke en bok om lykke, det er en bok om å vinne"

Innholdsfortegnelse:

Alastair Campbell: "Det er ikke en bok om lykke, det er en bok om å vinne" - øVELSER 2023
Alastair Campbell: "Det er ikke en bok om lykke, det er en bok om å vinne" - øVELSER 2023
Anonim

Boken handler om vinnere. Hva gjorde Tony Blair en?

Han hadde noen av de kvaliteter du forventer å se i en sportsmester, for eksempel en besettelse med detaljer og en absolutt vilje til å vinne. En av mine favorittoverskrifter om Tony var i et australsk magasin, som kalte ham "En fin slags bastard". Det viste at han ikke bare var en karismatisk fyr, han var også veldig tøff. Han hadde definitivt et indre stål som publikum ikke nødvendigvis så.

Hvilke andre ledere beundrer du?

Angela Merkel er veldig imponerende. På grunn av valgsystemet i Tyskland har hun aldri hatt et flertall. Hun har alltid hatt å jobbe med back-room tilbud og reagere på ulike press, så hennes suksess er enda mer bemerkelsesverdig. I sport er det Haile Gebrselassie. Hvis du ser på videoer av ham på toppen, ser du at han løper på en skrå måte, og det er fordi han var nødt til å kjøre miles til skolen og tilbake, og alltid bære bøkene under samme arm. Han har aldri glemt det, og han har en ekte ydmykhet til tross for sin store berømmelse og formue.

I boken snakker du om Michael Phelps som lærer seg å drømme om å svømme, så han kan konsentrere seg om å vinne OL i 24 timer i døgnet. Kan folk være for ambisiøse?

Gitt det han prøvde å gjøre, måtte han ha det fokusnivået. Jeg snakket om boken, og en kvinne sa, "Det ser ikke ut til å være mange gode mennesker der inne". Jeg fortalte henne at det ikke er en bok om lykke, det er en bok om å vinne. Se på Tiger Woods, som ikke ville la kona kaste et feiringsfest etter at han vant en golf turnering fordi han i sin tur var ment å vinne.

Er det en vinner som handler om selvtillit?

Det må være autentisk. Alex Ferguson fortalte meg at hver gang han gikk inn i et samtalespill, rammet han inn med brystet hans pustet ut, utstråler myndighet og kontroll. Men hvis du ikke er en naturlig leder, prøver du å handle den store "Jeg er", kommer ikke til å fungere.

Så er resten av oss dømt til middelmådighet?

Nei. Selv om ingen av oss noen gang vil spille sjakk som Garry Kasparov, eller drive en virksomhet som Richard Branson, kan vi lære noen teknikker ved å studere dem. En statsminister sier at han kanskje ikke føler seg trygg når han går inn i et rom, men han lærer å roe seg og slå på en lyspære i hodet før han går inn. Noen ganger ser det ut til at de maler på et smil - og det er akkurat det.

Hvilken ting gjorde deg vellykket?

Min nervøse sammenbrudd i 1986. Jeg var bare 28, og jeg hadde nettopp blitt forfremmet til en drevet jobb på Fleet Street som jeg var for ung til. Jeg drukket tungt under alt presset og jeg sprakk opp. Heldigvis, etter noen måneder med utvinning, min gamle sjef på Speil tilbød meg sjansen til å starte igjen fra bunnen, som reddet meg. Jeg lider fortsatt av depresjon, men nå har jeg en målestokk. Hvis jeg føler meg nede, kan jeg sammenligne den med sammenbruddet, og det er aldri så ille. Mest vellykkede mennesker har gått gjennom en forferdelig periode som styrket dem. Den irske løperen Colm O'Connell uttrykte det best: "Vinneren er taperen som vurderer nederlaget riktig."

Hvilket slagord sværger du ved?

Det første jeg gjør når jeg åpner en ny notatbok, skriver "OST" foran. Det står for mål, strategi, taktikk. Hvis du sjekker deg hele tiden mot det, vil du gjøre det bra: hva er målet, hvordan skal vi komme dit, hvilke skritt kan vi ta nå? For å gi deg et trivielt eksempel ønsket jeg virkelig at min bok skulle komme til nummer én på bestselgerlisten. Det var mitt mål. Min strategi var å gjøre et blitz av publisitet og få det snakkes om. Og taktikken var å fremme det hardt for hvert TV-program, avis, festival og arrangement jeg opptrådte på. Og jeg er glad for å si at det fungerte.

Vinnere: Og hvordan de lykkes av Alastair Campbell er ute nå (Arrow paperback, £ 9,99). Kjøp på Amazon

Populært emne