Avganger Mark Beaumont på sykling rundt om i verden på 80 dager

Selv om du er en vanlig syklist, er ideen om å sykle rundt om i verden - en tur på rundt 29 000 km - til tross for det minste. Så ... hva med å gjøre det på 80 dager? Mark Beaumont gjør denne fenomenale utfordringen lyden nesten lett. "Hvis du har det rette teamet som jobber med riktig intensitet, er all logistikk på plass og evnen til å hakke det mentalt, ja, det kan du gjøre," fortalte den 34 år gamle skoteren oss under forberedelsene til forsøk den.

Med et team av drivere, kokker, logistikk koordinatorer og erfarne prestasjonsleder Laura Penhaul på plass, var Beaumont ikke underholdende muligheten for fiasko. "Det ville være 75 dager med ridning, fem dager for fly og en liten usikkerhetsmargin ... Vi er helt fokusert på hva som trengs for å gjøre det vi tror er mulig." Med enden i sikte, på dag 75, vi snakket med Beaumont i Spania om høyder og nedturer i hans omkjøringsutfordring.

Dag en

Var det Jules Vernes historie om Phileas Fogg å gå rundt i verden på 80 dager som inspirerte deg til å ta opp utfordringen på en sykkel?

Boken gjør 80-dagers platen føles som en spennende, klassisk plan - litt som å klatre Everest. Jeg banket 82 dager utenfor omkledningsrekorden før [i 2007-8, da Beaumont syklet rundt i verden i 194 dager] og jeg har alltid hatt øye med å gjøre noe større.

Jeg så hvordan rekorden kom ned gjennom årene [New Zealand rytter Andrew Nicholson satte rekorden på 123 dager i 2015], og det gikk fra å være en ikke-støttet plate i 2008 for å være en støttet plate. Jeg lurte på om jeg kunne komme tilbake og ta det til et helt nytt nivå.

Hvordan bryter du ned 29.000 km i håndterbare biter?

Det er ikke godt nok å si at jeg bare skal bryte posten - jeg vil ikke ved et uhell gå under 80 -så jeg trengte en veldig klar plan. Det betydde å sykle i fire fire timers økter hver dag, så 16 timer og i gjennomsnitt 240 kilometer [386km] hver dag.

Det største utholdenhetskonkurransen er Ride Across America, og de gutta og jentene gjør 300 miles om dagen, så jeg vet hva jeg gjør ikke er urealistisk - men de gutta holder det i ti til 12 dager mens jeg må gjøre det for 2½ måneder.

Har du bodd på sporet?

Dette er dag 75, og jeg er innen 100 miles av hvor jeg planla å være, så laget og jeg har klart å trekke av planen helt så langt. Selvfølgelig er det faktorer jeg ikke kan kontrollere så noen dager har jeg ridd mer eller mindre, men det langsiktige gjennomsnittet har vært bra. Det eneste jeg kan påvirke er tiden jeg bruker på sykkelen - 16 timer per dag. Det blir rutinemessig, men når du legger til alt, er det slik at du kommer rundt verden i 80 dager.

Hva er den største avstanden du har fullført på en enkelt dag?

Den største dagen var 280 miles, men jeg gjorde to back-to-back dager på 270 miles i Amerika. Du må ha en ganske god bakvind for å tappe ut 270 miles når du våkner klokken 3.30 og prøver å ri hele dagen.

Omvendt var det fire dager i Prairies i North Dakota hvor jeg hadde hylende headwinds og over 16 timer kjempet jeg for å gjøre 200 miles. Det er en veldig urettferdig ligning. I en hovvind kan jeg miste 60 miles, men med samme mengde halevind kunne jeg aldri gjøre opp 60 miles og tappe ut en 300 mil dag. Det er derfor jeg har vært besatt av å sette inn de 16 timene hver dag fordi det er det eneste jeg kan påvirke.

Dag 24, ri gjennom den mongolske ørkenen

Hvordan håndterer du søvnmangel?

Det gjør merkelige ting for deg mentalt. Du føler deg kognitivt sakte. Hver dag på sykkelen er det perioder når du er våken og perioder når du er søvnig, og du må bare tenke deg gjennom det. Åpenbart er jeg alltid opptatt av sikkerhet på veiene, så jeg må overvåke det. Jeg har Laura så nøye på meg for å forsikre meg om at jeg ikke tar risiko.

Vi har sett bilder av deg som spiser kaker og bananer. Hvordan har du drevet reisen din?

Jeg må spise ca 9000 kalorier om dagen, og det betyr at du virkelig ser mat som drivstoff. Det er ikke behagelig. Det er mye i helvete, og jeg spiser noen ganger på sykkelen min. Jeg har rettet mot mange naturlige ting - du kan ikke leve av barer og geler.

Fordi jeg sitter i en sone med lav hjertefrekvens og lav intensitet på en stor periode, vil jeg ikke ha enkle karbohydrater og sukkerarter. Jeg pleier å brenne med langsomt brennende, fettstark mat, pluss mye protein for å hjelpe til med å gjenoppbygge etter ridning.

Setter du milepæler for å oppnå underveis? Og vil nå hver og en gi deg en heis?

Ja, det er viktig for meg og for mitt støtteteam å ha milepæler underveis. Jeg har allerede oppnådd posten for den lengste avstanden syklet i en måned [11,315km fra Paris til Perth i juli], og det var en fin heis for meg og laget. Jeg kunne se at de var sølende og sliter slik at milepæl ga stor oppmuntring. De er alle viktige skritt underveis til den større prisen.

Hva så du etter når du planlegger den beste ruten?

Vi ser alltid etter ruten med det beste været fordi vindene kan være et problem. Vi så på en rute gjennom Kasakhstan og Kina da vi hadde en forespørsel fra Kina om å ri der lenger, men vi kunne ikke gjøre det fordi vinden var mer uforutsigbar, så det ville ha vært langsommere.

Beaumont i Kina på dag 28 - han ble forsinket ved å krysse grensen fra Mongolia, som er stengt over natten, men gjorde det til Beijing i tide for flyet

Hva har vært de andre store logistiske utfordringene?

Den viktigste logistiske utfordringen er støtte. Hvis du ser meg, ser det ut som om det er bare jeg på sykkelen min, men jeg har 23 poser med kit og mye logistikk å sortere ut. Bare å komme seg gjennom en flyplass er en stor avtale fordi jeg prøver å gå av flyet og på sykkelen min i løpet av en time, og det er et helvete å sortere ut. En av mine sponsorer er Menzies Aviation, og de har klart å gjøre mye arbeid for å spore våre avganger og ankomster.

Hvor viktig er det å få flyene riktig?

For ti år siden da jeg satte verdensrekordet, ble transittiden mellom kontinenter ikke regnet som en del av posten. Det ble mishandlet litt - folk ville ri på tvers av et kontinent og ta tid, så da de startet igjen, var det som en annen tur. Så Guinness World Records oppdaterte regelboken, slik at du ikke kan gjøre det mer, og nå er flyreiser inkludert. Det kan høres lite ut, men hvis jeg kunne bruke reglene for ti år siden, ville jeg bare måtte ri 225 miles om dagen fordi vi ikke måtte vurdere flygedager. Så jeg må ri 240 miles om dagen, noe som er en betydelig forskjell.

Du har hatt noen ulykker - du tippet tannen din og skadet albuen din i Russland, og en bil kjørte inn i ditt støttebil i Australia. Var det noe seriøst nok til at du skulle vurdere å slutte?

Jeg er fokusert på å sykle rundt om i verden, men jeg vil også at alle skal komme seg trygt og jeg vil ikke ha noen skadet eller drept. Vi skyver den ut her, og på ulykker skjer det, men vi var veldig heldige.

I Australia var det ikke noe mer enn noen få kutt og ødelagte egg i RV. Tiden jeg krasjet i Russland var klokka 17.30 da forholdene var våte og mørke. Jeg mistet kontrollen på sykkelen min, men heldigvis var det en jevn vei, så jeg skred og jeg gjorde ikke mye skade. Jeg plukket meg opp og fortsatte.

Hvor viktig er ditt supportteam?

Jeg har fått en fantastisk gruppe mennesker tilbake i Skottland og ser etter meg. Laura Penhaul, min forestillingsleder, var en fysi til paralympiske spor-gutta, og hun er også en toppnivende medisin. Men etter å ha rodd Stillehavet, har hun også motstanden som kommer med store ekspedisjoner, og hun visste hva jeg ville gå gjennom.

Leven Brown, en av mine lagledere, er en av Storbritannias mest erfarne havrovere og har roddet Atlanterhavet mange ganger. Mike Griffiths er logistikkledelsen, og han har en sterk militær bakgrunn. Alle de andre i teamet mitt er bare utrolig.

Newell Highway, som går fra Melbourne til Brisbane, på dag 40

Har noen del av verden overrasket deg?

Den fantastiske tingen om å dekke 240 miles om dagen, ser det skiftende landskapet. En favoritt av meg var Mongolia. Ride over de mongolske steppene og Gobi-ørkenen så jeg svimlende horisonter. Jeg har aldri sett større horisonter. Det var veldig mye i kontrast til russerne som var tøft - veldig industrielt. Så det var flott å komme til Mongolia og se disse store ekspansjonene og ørkenen.

ANBEFALT: Mark Beaumont fem favoritt steder å sykle

Har du hatt noe drama på grenseoverganger så langt?

Ting har gått OK, noe som er en stor lettelse. På etappe fra Paris til Beijing møtte vi litt vanskelig grenseovergang der jeg trengte seriøse visum, invitasjonsbrev og fikseringer, og mannskapet hadde ett eller to problemer, men heldigvis var alt mitt papirarbeid i orden. Det er alltid en mektig lettelse å komme over uten betydelig forsinkelse. Vi har også vært gjennom deler av verden der grensene ikke er åpne 24 timer i døgnet, så vi måtte klare vår ankomst riktig. Det er godt å være tilbake i den vestlige verden hvor alt er litt mer kjent.

Hva har folks reaksjoner vært som?

Jeg elsker å se hvordan andre ser min tur gjennom egen erfaring og deres eget objektiv. Syklingmutrene begynner å snakke om de lengste rittene de noensinne har gjort, og prøver å forholde seg til det jeg gjør.

Det er interessant å se de ulike referansepunktene, for det er for meg en veldig personlig reise - jeg deler den på film og gjennom sosiale medier, men jeg lever fortsatt i en boble på veien. Så når folk kommer opp og ri med meg og står med tegn og gir meg sin familie matlaging, er det utrolig og enormt oppmuntrende.

Halvveis rundt om i verden møtte du en mann som også rider rundt i verden - på en sykkel.

Ed Pratt er en ung unicyclist som kom i kontakt med meg før jeg dro. Han rider rundt i verden og han foreslo at vi møtes. Det var uunngåelig at jeg ville passere ham. Han tramper bare noen få miles i timen og maxer ut på 80 miles per dag. Men det er bare en fenomenal innsats, og han var en ekte karakter.

Drivende gjennom den kanadiske villmarken på dag 45

Hvordan har du klart å opprettholde din entusiasme og positivitet til tross for smerte og tretthet?

Dette er hovedsakelig mentalt. Det er mange bedre syklister enn meg; Den eneste grunnen til at jeg kan drømme opp og trekke av noe som dette er evnen til å lide. Det handler ikke om teknisk evne eller logistikk eller egnethet. Det handler om det mentale spillet. Hvor mye korn har du?

Hvordan vil du feire etterbehandling?

Det har vært en merkelig tid ... Hvis folk tenker på alt de har gjort i løpet av de siste 2½ månedene - på den tiden har jeg akkurat vært på sykkelen min. Det oppsummerer det. Det er vanskelig å forestille seg livet etter dette, for for meg er dette ikke bare 80 dager på veien. Dette er de siste 2½ årene. Jeg er sikker på at jeg vil bytte utstyr for en stund fordi dette sprø prosjektet har tatt over livet mitt i 2½ år. Jeg har egentlig ikke mye planlagt etter målstreken.

Etterbehandling, passende, på Triumfbuen i Paris

Den 18. september, 78 dager, 14 timer og 40 minutter etter at han dro fra Paris den 2. juli, kom Beaumont tilbake i den franske hovedstaden etter å ha slått 44 dager utenfor den tidligere syklusen - men enda viktigere for ham, etter å ha oppfylt sin ambisjon av å etterligne Jules Vernes fiktive viktorianske reisende.

"Det var en helt brutal tidsplan. Mentalt og fysisk er det det vanskeligste jeg noensinne har gjort, "sa han ved ankomst hjem i Edinburgh. "Det kommer til å ta meg et par måneder fysisk å trene ned og justere." Men når han har gjort det, ville vi ikke satse mot Beaumont å lage et enda like imponerende rekordforsøk for lenge.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar